Day 2 - Rundtur

23:59:00 2012-10-19 Riga 2012 0 Kommentar/er
Uppstigning vid 08:00 med en hotellfrukost som väntade strax därefter. När frukosten var uppäten och man var klar för drabbning så väntade bussen på oss, för att ta med oss på en rundtur i Riga-city. Våg guide var en liten lettisk gumma som hette Olga. Hon jobbae på ett ställe där svenska var studiespråket så hon kunde mycket bra svenska och hade ett sjukt roligt skratt. Dock var hon väldigt "stor i käften" på de sättet att hon pratade väldigt mycket.

Åtminstone fick vi oss en rundtur med buss och till fots, och vi fick ju se mycket. Fast vi undvek att lyssna på hennes prat för vi skulle ändå inte ha kunnat ta in all info hon hade att erbjuda.

Husnummer / skyltar


Turisto
Kaffepausen, som vi hade under rundturen, tog plats vid Livu torget och där slog vi oss ner vid ett mysigt, litet café. Där inne var det supertrångt, man kunde egentligen bara gå in och köpa och sen slå sig ner vid några "bar/fönsterbord" eller då på utsidan, vilket vi gjorde.
Bästa tänkbara vädret. Att kunna sitta ute i oktober, utan att behöva frysa, och dricka kaffe.
Dom som ville fick åka tillbaka med bussen till hotellet, men vi valde att gå till marknaden som bara var några kilometer från Gamla stan. Det var inte så mycket rulians, och det var lika bra. Allt från mat till alltmöjligt krims krams.
Efter marknaden så gick vi till Stockmann och sedan in till Chili Pica. Där vi blev glatt bemött av en servitris, hon satte oss i en VIP-sektion, som vi kallade det. Riktigt trevligt.
 
Dill biff med klyftpotatis, som var urgott, och därtill en Irish Coffee med alldeles för mycket grädde. En kul grej med ölglasen. Vi beställde alla öl, och när vi blev serverade så fick farsan och Timo kraftigare ölstop. Jag antar att de inte ansåg våra glas till höger vara tillräckligt manliga. ;o)
Kanalen

Radisson Blu Hotel Latvija

Morsan var tvungen att fotografera utsikten från toaletten.
Om det är något jag inte tänker göra igen är att beställa en White Russian vid Skybaren. Bartendern som gjorde den så kolla inte hur mycket vodka han la i, så den smakade mera vodka än mjölk. Den var sjukt "stark" så den blev äcklig... Han lyckade bättre med en Sex on the Beach.
Vårt mål efter att ha vart uppe vid Skyline Bar, var att gå och äta för att vi började bli på den hungriga sidan. Jo, vi gick in mot Gamla stan och väl där så ser jag en skylt där det står "Burlesque" och en tjej utanför som säger att det är en show som börjar klockan 22:00 - då var klockan 21:50.

Jag sprang efter dom andra, som gick en bit framför, och jag insisterade att vi skulle se showen. Egentligen var jag inte tvungen att tjata så mycket, dom undrade bara va det var och så visade jag en expempel video. Mia höll direkt med och så hakade de övriga på.

Timo var lite förundrad över om det var en strippklubb eller nått, haha, men jag försäkrade honom att det inte var det. När vi väl kom in så bad vi om en matmeny, som vi i senare skede glömde bort, och så fick vi även veta att showen var tre timmar. Vilket inte gjorde mig nått.

Det var inte extrem Burlesque, utan kabaré. Lite som själva Burlesque-filmen. En del låtar från filmen fanns med i showen, så det var lite det som gjorde showen också då man kände igen de flesta låtar.

Det värsta med det hela var väl att mina medresenärer var mycket högljudda under framträdanden och för att värden tog upp en norrman samt min FARSAN för att köra en stripptease med ett par boxers. Farsan vann förstås, men ändå. Det var absolut inget som jag hade velat se (!!)
Chili Pica, round two. Vi gick på nattmat klockan 01:00. Det som vi egentligen skulle ha gjort i början av kvällen, men som glömdes bort. Foccachia stod på menyn för min del, och det var riktigt gott och lätt sådär på kvällskvisten.

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Blogg:Trackback