Day 3 - Partey

23:59:00 2012-10-20 Riga 2012 0 Kommentar/er
Vem älskar inte att komma till ett färdigt frukostbord där man kan plocka åt sig de man vill ha, och sen sätta sig till bords och titta på roligt folk.

Dagen var fri för shopping och allt man kunde tänka sig att hitta på. För vår del blev det upplaga två av Gamla stan och marknaden. Det var en aningen mera folk på marknaden denna dag då det var lördag.
Vi stack till Stockmann än en gång och varuhuset Origo. Det stället var mycket förvirrande - affärer hade de lagt in lite var som helst. Och vi antar att den byggnaden var tänkt som en busstation/tågstation, men som de sedan hade utvecklat till ett kombinerat varuhus.

Pilsētas kanāls
Oturligt nog så besökte vi inget Tea House, som Riga/Lettland är känt för. De serverar alla möjliga té sorter och då sitter man på kuddar på golvet. Det såg riktigt mysigt ut. Nästa gång...

När vi gick förbi Nationalmuséet så stötte vi på en bröllopsfotografering. Följet syns lite i högerkanten.
Baby Freeze vid/på frihetsmonumentet.
En nytillkommen Galleria med åtta våningar, som byggdes 2011.
Födelsedagsmiddagen avnjöts i Gamla stan vid Livu torget, på restaurangen Steiku Haoss. En mysig restaurang med väldigt trevlig personal.
Förrätt: vitlöksbröd
Huvudrätt: en stek med wokade grönsaker och vitlöksbröd
Efterrätt: glass med ett kanel-/chokladtäckt päron.

På kvällskvisten vid 21-tiden så anlände ett band som sade sig spela rock, vilket gled över till jazz. När jag tog några snabba foton och filmade en snutt med mobilen, så lade trummisen märke till det och smålog. Och under tiden vi var där så satt han och sneglade på mig och log. Morsan märkte ju det och kunde inte va tyst om det och höll på med att säga, "Oj vad han kollar och ler!", fram tills vi for.
Kvällens höjdpunkt måste verkligen ha vart cykeltaxin, som vi hade beslutat oss för att testa, bara för att! Och jäklar va det var underhållande och kul! Dessutom då det var tre unga killar som skjutsade oss. Han som morsan och jag satt på med så var verkligen tävlingsinriktad och hade fart på.

Innan vi tog hissen upp till Skyline bar så korkade vi upp champagne på hotellrummet och skålade i det. Efteråt blev det ett par drinkar vid Skybaren där det var partypeople och bra musik. Det skulle ha vart kul att va där om man hade haft sina partypeeps med!

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Blogg:Trackback