Powerpark 2012

17:45:39 2012-07-31 Allmänt 1 Kommentar/er
Det tog lite emot att stiga upp ur sängen på morgonkvisten. Jag hade nattligt filmbesök som räckte till klockan 0300 och själv for jag och sova vid halv fem, vilket resulterade i fem timmar sömn.

Hämtade upp Emilia och Sara i Nkby, och sen drog vi till Powerpark, som vi har funderat på i närmare tre veckor. Vädret var på vår sida största delen av dagen.

... som barn på en nöjespark.

Fast på sen eftermiddag kom de mörka molnen och en regnskur, som höll i sig i en halvtimme.

I alla fall fick vi testa på att åka i trä berg- och dalbanan i regnskuren. Det var en upplevelse i sig, och dagen överlag var mycket gemytlig! Tack för sällskapet, brudar!

Cornfield

10:00:00 2012-07-31 FOTO - Natur 1 Kommentar/er

30072012

Grave Encounters (2011)

20:56:00 2012-07-30 Film & Serier 0 Kommentar/er


Jag hade förväntat mig mera av skräckfilmen Grave Encounters. Den byggde upp spänningen, men själva vägen dit tog allt för länge. Närmare en timme innan hjärtat började slå sina extra slag... och filmen är endast 90 minuter.Två tredjedelar av skräckisen var helt enkelt tumrullning.
"It means we're F**ked."

Coffee and a muffin

16:45:34 2012-07-30 Allmänt 1 Kommentar/er
En STOR muffins, och kaffe på terassen. Jag köpte tre muggar av den typen på bilden; vit, beige och svart, i lördags.
 
Jag som hade planerat en chillout måndag. Istället så drog morsan och jag till Nkby en sväng; hon skulle till biblioteket och jag till R-kiosken efter ett Adlibris paket. Trippen till Nkby slutade med att vi for och handlade hem godsaker och förnödenheter.Jag fick lite oväntat besök på kvällskvisten igår. C kom hit, och vi tittade på Grave Encounters samt NCIS: LA. Jag måste nog säga att jag blev en aningen besviken på filmen, men mera om det lär ni få läsa i senare inlägg.
 
En kul grej, som jag fick höra imorse.
Morsan: "Jaha du for ut igår."
Jag: "Vah? Jag var hemma hela kvällen/natten."
Föräldrarna trodde jag hade dragit ut då de hade hört en bil köra upp på gårdsplanen, och dörren som smällde igen två gånger under kvällen. Haha.

Silhouette

11:32:08 2012-07-30 FOTO - Natur 0 Kommentar/er

Jag kunde inte välja vilken av dem jag skulle publicera. Jag blev så förtjust i båda två.

Fotopromenad

21:51:39 2012-07-29 FOTO - Natur 1 Kommentar/er
Promendaden blev en fotopromenad. Det är ett tag sen jag hade med kameran då jag var ute med hunden, men nu tog jag tag i saken och släpade den med mig.

Dessa foton är bara en liten del av vad som blev knäppt. Dom ska ni få ta del av i veckan som kommer.

Hemma Weekend

19:22:35 2012-07-29 Allmänt 0 Kommentar/er
WOW... Jag har klarat av att vara hemma en hel helg, på kvällarna alltså, under loppet av hmm... fyra party weekends (?) Fast jag hade ju inte klarat av lördagkvällen om jag inte hade haft sällskap av C. :)
 
Söndagen har varit som de flesta söndagar. Chill. Vi hade planerat att fara fyra personer till PowerparkDock ville inte vädret samarbeta så vi var helt enkelt tvungna att skjuta upp det till någon annan gång, tisdag kanske? "Sommaren" är inte slut än.
 
Jag tror att denna hemma weekend kommer att avslutas med grön thé, äggsmörgåsar och någon typ av skräckfilm... Nya tag nästa helg ;o)

Vigsel 28072012

14:02:38 2012-07-29 FOTO - Bröllop 0 Kommentar/er

Hårstudio Anki, där var det hålligång!

Jaa, som de flesta har sett, hört, eller läst så var jag och assisterade en brudfotografering, för photomoments.fi, under gårdagen. Den följdes senare av vigseln, så jag hann bara in till Fredrikas på en kopp kaffe så fick jag dra iväg till kyrkan. Det var sjukt varmt igår, mellan 26 och 30 grader. Trodde jag skulle förångas då jag valsade runt i kyrkan.

Jag älskar bröllop från förut, vem gör inte det? Och om jag får möjligheten att fotografera ett, så är det hur tio-i-topp som helst!

När jag inte höll i en reflexskärm eller diffusor så knäppte jag några kort då Anders fotade brudparet.
Jag fick bokstavligen använda huvudet då jag skulle hålla upp diffusorn, annars skulle väl den eller jag ha hamnat i vattnet.

Gratulationer till Ida & Simon!
De var superfina båda två.

Spray and Pray

11:30:00 2012-07-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Befinner mig på en brudparsfotografering, och mycket snart en vigsel. Det lär bli en intensiv eftermiddag, men vädret kan inte bli bättre.
 
Igårkväll förberedde jag mig mentalt med att kolla vigsel foton samt detaljer för att inspireras. Det gäller att vara på allerten!

Röja och putsa

20:06:59 2012-07-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Det börjar lite ganska galet om småkryp bosätter sig i kameraväskan... Det måste vara ett tecken på att den borde användas. Jag har använt endast den mindre väskan, vilket har resulterat i att också annat än utrustningen finns i den större väskan.
 
Väskan är städad, utrustningen är checkad, putsad och färdig för att användas igen. Vi börjar redan imorgon!

Styling

19:56:49 2012-07-27 Outfit 1 Kommentar/er
H&M: Shorts, Boyfriend jeans och Cardigan. / Gina Tricot: Halsduk och färgade armband. / Veromoda: Svart bastopp.
 
Jag blev förälskad i halsduken som jag fann vid GT, och om ni inte tror mig så kan Emilia intyga det. Boyfriend jeansen och shortsen sneglade jag på igår, och fann dem intressanta, så de hamnade i kassen.

"Vad är Botniakycklingen?"

19:25:05 2012-07-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag tror inte bilden beskriver dagen så bra. Men ändå. Emilia och jag stod vid bokhandeln och läste roliga böcker. Vi har ingen aning om i vilken avdelning vi var, endast "books in English", fast jag tror vi borde ha läst mellan raderna.

Dagen spenderades i Vasa tillsammans med Emilia och vi fann ett och annat, som vi egentligen inte hade behövt, men köpte ändå för skojs skull. Vi käkade mat vid Shangri-La och fikade vid Arnolds Bakery & Coffee Shop. ♥

"Vad är Botniakycklingen?" - Måste nog vara dagens bästa citat, som fröken Emilia utbrast då hon såg en skylt vid vägrenen. Det var egentligen BotniaCYKLING.

Like A Dude

10:06:23 2012-07-27 Outfit 0 Kommentar/er

Micks: Topp & halsduk / Halonen: Lacoste-skor

Jag blev förälskad i Lacoste skorna, ett "måste-köp" då de var på -20% rea. Inte mycket, men någon tjugolapp försvann i alla fall från priset!

"Nobody tells me to play it like a dude, ever" - Texten på toppen. Den får mig att associera till Jessie J - Do It Like A Dude.

Gina Tricot: Ringar & armband

Gotcha!

21:27:27 2012-07-26 Allmänt 0 Kommentar/er
NY FOTOGREJ EVERYBODY, Nikon Speedlight SB-600!
 
Gotcha. Jag lånar den av fotografen som har photomoments.fi. Jag ska hjälpa honom på lördag under en brudparsfotografering samt min individuella vigselfotografering.
 
Mötte upp med Anders (fotografen) ikväll för att dra igenom vad som sker på lördag, var, när och hur, och så fick jag en firma t-shirt. Förhoppningsvis flyter allting på så man slipper komplikationer. Spännande, älskar bröllop! Vädret har vi åtminstone på vår sida.

Dyrt ändå...

16:49:07 2012-07-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Kaffe vid Mediacafé
 
Det blir farligt dyrt när man far och shoppar med morsan. Både för henne och mig. Det är egentligen inte kläder som det läggs mest pengar på, utan allt annat smått och gott. Kläder blir bara dyrt då jag klickar hem från nätet!
 
Idag blev det lite kläder och smycken, ett par Lacoste-skor samt en stor filt och kuddöverdrag. Det var skorna och kuddöverdragen som brände pengarna i plånboken.
 
Troligtvis var det sista gången jag far till Subway i Kokkola och käkar. Endera så har de inget bröd eller så gör dom subbarna så slarvigt att allt innehåll faller ut och de blir oätbara. Urk.

Bodybuilders

13:29:25 2012-07-25 Allmänt 1 Kommentar/er
Johannes uppdaterar bloggen, Facebook och Twitter ;o)
 
Det börjar bli ett tag sen jag uppdaterade, eller i söndags. Det var en intensiv vecka i förra veckan så lite slut är man nog.
 
Fast inte tillräckligt slut. Johannes och jag for på gym idag, och jag hade oturen att försova mig. Förstår inte hur det gick till för jag snoozade en gång och klockan var fortfarande på när Johannes ringde och väckte mig, sisådär en timme efter att jag hade snoozat.
 
Nåväl till gymmet kom vi oss i alla fall, och där hade vi det trevligt, med lite skvaller. Det var ett tag sen, men vi måste ta igen det nu innan jag far till Vasa och gymma istället!

"Geronimo!"

13:41:33 2012-07-22 Videor 0 Kommentar/er


Utöver bildbevis så har jag även filmbevis! Enjoy people, och tycker ni inte det är passande låt till? ;o)

The Greatest Pleasure in Life...

13:33:34 2012-07-22 Allmänt 1 Kommentar/er

Om ni inte hade listat ut det, eller sett på Facebook, så var det Bungyjump, som jag och två vänner var sjuka nog att göra. Vi, Emilia och jag, genomförde det med flow från 65 meters höjd. "GERONIMO!"


I väntan på att de skulle sätta upp kranen och hela "dödsfällan".

Johannes är styyv!

Emilia är tuff på 65 meters höjd!
 width= width=
1, 2, 3... Nej, en gång till. 1, 2, 3 ! Det blev på sex istället för tre.

Pustar ut efter ett adrenalinfyllt fall.

"Hör upp, du måste flytta på dig"

20:00:00 2012-07-21 Music of Life 0 Kommentar/er

Damn, vad det var röj på dansgolvet inne på kvällskvisten. Idag fortsätter vi att trängas och bevara vår plats på dansgolvet tillsammans med övriga ivriga partyfreaks!
 
Ha en super Jeppisdagar lördagkväll allt och allihopa!

I will and I can!

16:00:00 2012-07-21 Allmänt 0 Kommentar/er
Emilia, Julia och jag kör igång kvällen från extrema höjder! Är det någon som vet vad vi ska ge oss in på?

"So give me back the feeling only you can bring me"

21:00:00 2012-07-20 Music of Life 0 Kommentar/er

Ikväll inviger vi nattlivet under Jeppisdagarna 2012, och imorgon kväll fortsätter vi festen! Jag hade turen att inte behöva köra ikväll för jag fann en "designated driver" åt mig. Ibland måste man verkligen älska sina vänner.

Får se hur många svenskar man träffar på vid Melody Nightclub, i och med att det har varit ovanligt många här i år, tycker jag. En tur trodde jag nog vi befann oss i Sverige. Haha ;o)

LA Classics 2012

19:26:23 2012-07-20 Allmänt 1 Kommentar/er

Närmare en halvtimmes väntan, kändes som en evighet, på att komma in till området vid Tobaksmagasinet för att ta del av LA Classics. Fiddy show och FMX stunts, samt skateboarding i pauserna. Åtminstone var det värt väntan!

Fiddy-grabbarna

Remi Bizouard från Frankrike var tvungen att låna Ilkka Salo's FMX, i och med att hans egen lämnade kvar på flygplatsen i Frankrike. Och Salo hade även brutit foten och kunde inte delta.

Hemkommen från VM i Polen så gav Dabba publiken en häpnandsväckande stuntshow som alltid.

Remi Bizouard

Joni Sundvik

Watch the "All Move Crew" move!

23:04:02 2012-07-19 Videor 0 Kommentar/er

Amatörmässigt har jag klippt ihop en film från All Move Crew-showen, som de har uppträtt med i dagarna tre. Imorgon är det sista dansuppvisningar, så om ni inte har sett dem redan. SE DEM klockan 18:30 på Gågatan!
 
House, hiphop, locking, popping.
 
Inxi har koreograferat ihop showen på två och en halv vecka, och i showen ingår fyra grupper. CREDS, till dansarna och koreografen själv!

Gemytligt

22:29:53 2012-07-19 Allmänt 0 Kommentar/er

Gott folk. Det börjar bli en månad sen jag fick ett brev om att jag skulle bekräfta studieplatsen vid EFÖ. Fast det var idag jag tog initiativ tt postat bekräftelseblanketten samt FPA pappren att jag börjar på dat@fotoweb linjen vid EFÖ till hösten.

Jag har skjutit på det lite, i och med att det var verkligheten som ropade åt mig. Internats tid inne i veckorna och "hemma" på helgerna. Det lär väl inte hända så ofta; jag catchar väl antagligen upp med någon vän eller så hänger jag ute på stan.
Jeppisdagar, day 4. Jag har tillbringat dagen tillsammans med Julia och Johanna. Vi har tagit del av programmet på gågatan, bl.a. Body Attack, Body Combat, Body Balance, Energy Dancers, All Move Crew. Alltså kort och gott, träning och dans.

På slutrakan så chillade vi med Axu och Sam vid O'learys. Åt glass i kvällssolen på torget och sist men inte minst drog vi till Netti för att se om vi skulle stöta på några bekanta ansikten. Icke då, så vi drog hemåt!

All Move Show

01:20:01 2012-07-19 Allmänt 0 Kommentar/er

Dance, dance... and dance. Denna dag bestod av dansuppvisningar, Fredrikas, frissan och fräscha till min sidcut samt en mycket lång dag i slutändan.

Det blir mera dans på schemat imorgon, för då uppträder Fitness Club ännu en gång samt All Move Crew. Då ska jag raffa åt mig första parketten!

World Music System - afrikanska rytmer samt marionettdockor.

Delicious Salmon Sandwich

All Move Crew. Fyra grupper som uppträdde i en enda show, bl.a. hiphop, house, popping, locking. Sjukt nice!

Koreografen själv - Inxi.

Nötkött med ris och grönsaker.

Stötte på killen Johannes och hans vän. Han raffade åt sig min kamera och tyckte att han kunde sätta igång och fota egocentriska bilder.

Efter lite gaturally så hade vi tänkt dra oss hem vid 21-snåret, men så fick vi för oss att stanna lite längre så vi gick till Fredrikas på kaffe. Vi hann sitta där en timme innan Emilia ringer efter mig och beordrar oss att komma till Netti. Träffade också på två av mina barndomsvänner, fina saker!

Nåväl, det blev helt enkelt lite längre än förväntat. När vi hade varit vid Netti så valsade Emilia, Frans och jag omkring på gågatan och lämnade sen vid O'learys...

Motocross 2012

20:35:10 2012-07-17 FOTO - Evenemang 0 Kommentar/er
Johanna och jag drog till Spituholmen, för att ta del av Motocross-tävling, på kvällskvisten. Det blev en del foton, och mycket buller så det vibrerade ända in i kroppen. Vi spenderade endast en timme på plats, och sen drog vi in till stan till Subway för att käka... Jag blev hungrig.

Roman och biografi

15:48:58 2012-07-17 Allmänt 0 Kommentar/er
Inuti mina två Adlibris paket fanns Stephen King's nya roman "Nattsvart, Stjärnlöst" samt en biografi om Amy Winehouse, "En omöjlig kärlek". Jag blev en aningen förvånad då hon vid R-kiosken sa att jag hade två paket och inte ett, som jag själv trodde. Det visade sig att de nog hade packat dem skilt, fast jag hade valt alternativet båda i samma paket.

UK-bag

22:10:04 2012-07-16 Outfit 1 Kommentar/er
Jag nämnde visst att jag hämtade ut paket förut idag. Den här gången var det inte från Nelly, utan en annan nätsida, Jeans.fi, som jag blev tipsad om på Sussu's blogg.
 
Buttons UK 850 och Lo Cyvi J093 sattes i varukorgen, och jag tycker det var ett lyckat köp. Åtminstone väskan! Dock är jag lite less att jag inte klickade hem en svart tunika, som jag egentligen hade tänkt göra. Jag gillar dess öppna rygg.

Afrikanska vänner

21:11:59 2012-07-16 Allmänt 0 Kommentar/er

I och med att veckan kommer att spenderas i Jeppis så var ju bilen tvungen att tvättas. Då alla krossade insekter var bortskrubbade frampå så drog jag till Nkby för att hämta ut X antal paket, och sedan vidare till Jeppis för att ta del av "Jeppisdagarna 2012".

Johanna njuter av sin ispinne i sommarvärmen ♥

Mmmm... Laxsmörgås och kaffe vid Fredrikas.
Vi hade turen att få sitta utomhus vid Fredrikas. Om jag inte har fel så satt vi säkert där i värmen i 2-3 timmar ♥
 
Hmmm, vad gäller rubriken då. Jo, när vi parkerade och skulle ta oss till Skolparken för att ta del av Parkrock så var det tre afrikaner som ropade något i stil med "Hello beautiful" åt oss. Vi kunde ju såklart inte bara ignorera så vi gick dit och snackade med dem. Schysta typer, verkligen!
 
Den ena insisterade med att jag skulle fotografera dem tillsammans med Johanna och sen med mig. Och vi blev dessutom överösta med komplimanger. Vad ska man egentligen säga "Thank you" and smile (?) :o)
 
Jag lovade också att inte placera ut bilderna på Facebook, dock sa dem inget om någon blogg, men ni fattar vinken.

Det lilla extra...

22:33:53 2012-07-15 Allmänt 0 Kommentar/er
Inne i veckan surfade jag runt på Expert och tittade om de skulle ha någon acceptabel dockstation/högtalare till iPod/iPhone. Jovisst hade de det. Förstås så var utbudet mycket större på nätsidan än vad butiken hade att erbjuda. Ganska konstigt. I alla fall hade de en Logitech, som jag inte hade tittat på, men som verkade helt okej och rätt förmånlig.
 
Tanken om "extra högtalare" uppstod förra helgen då jag var på förfest hos en polare, och vi var i desperat behov av musik när vi satt på utsidan. Utvägen var att använda oss av en mobil med en bra playlist. Visst, mobil fungerar hyfsat bra, men det är ju inte samma power om man jämför mobil och högtalare.
 
Därför tog jag mig friheten att inhandla en sådan för framtida tillställningar, etc. Den är enkel och lätt att ha med sig. Ljudet var super bra, fast det skulle gärna ha fått vara mera bas. Annars var det ett lyckat köp!

What to Expect When You're Expecting (2012)

21:52:26 2012-07-15 Film & Serier 1 Kommentar/er
 
What to Expect When You're Expecting var mycket bättre än vad jag förväntat mig! Jag gillar filmer där det är flera kända skådespelare som medverkar, och den här komedin hörde till den kategorin. Jennifer Lopez till Cameron Diaz. Filmens innehåll var allt från maximerad komedi till minimala sorgsna stunder. Den var mysig på ett sätt, som jag inte riktigt kan lägga fingret på...
 
Droooool... Chase Crawford a.k.a. Nate, Matthew Morrison a.k.a. Mr. Schuester, Joe Manganiello a.k.a. Owen Morello. Killarna var väl orsaken till att man betalade 9€ (90kr) för att se filmen på bio, och även hottingen Joe Manganiello's abs i större format. ;o)

"Look at her, she's wearing six-inch heels..."
"She's like a magical pregnancy unicorn."

"Girls Night Out", part 2

21:15:45 2012-07-15 Allmänt 2 Kommentar/er
Solen tittade precis fram mot kvällen och vinden hade lagt sig en smula. Möjligheten att sitta på terassen var vidöppen. Enligt min mening så hade vi det riktigt gemytligt igårkväll, för att använda mig av Emilias välkända ord.
 
Terassen pryddes av åtta personer, och värdhemmet hade paj och chips att erbjuda, samt musik som spelades ur min nya dockstation/högtalare. Var och en hade med sig det de tyckte var lämpligt att dricka en kväll som denna.
 
Tack för diskussionerna och skratten som kom ut av kvällen!

Frans tog sista minuten biljett till "A Girls Night Out", så det resulterade i sex brudar och alfahanen Frans. Haha.
Alla agerade fotograf under kvällen.

Emilia a.k.a. Skogstrollet var galen i "stenklipp", som ska hänga i bordsduken så den inte blåser bort.

"SPOILED", who?
"Det är så 'Sarah Ek'". Ifall jag inte är helt ute och seglar så är det ett citat från början av kvällen. De syftade troligtvis på kvällens outfit.

"Would you like to dance like that"

21:57:00 2012-07-14 Music of Life 0 Kommentar/er

"Girls Night Out", part 1

17:56:43 2012-07-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Kvällens värd, moi, inväntar sina gäster till värdhemmet där kvällen börjar med smått och gott, innan "A Girls Night Out" fortsätter i "storstaden" Jeppis. Å andra sidan kan inte kvällen åta sig namnet "Girls Night Out" mera, i och med att en karl har joinat oss.
 
"A Girls Night Out, and Frans"

Wall Project 2012

16:30:43 2012-07-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Summer 2012. Det flödar med idéer nu, tycker jag. Jag fick en grym idé för någon timme sen. Då jag har flyttat på skrivbordet så har jag, inte en lutande vägg, utan en rak vägg mittemot mig, som kläs av en stor tavla.
 
Idén: tavlan ska ersättas med eventuellt fem A4 tavlor, med svarta ramar... Och där lämnar jag Er med en funderare över vad jag egentligen sysslar med...
 
Jag är på god väg och har två möjliga tavlor kvar, så om jag har tur så borde alla hänga på väggen i slutet av nästa vecka, eller vecka 30.

Enjoying my "new room"

15:55:38 2012-07-14 Allmänt 2 Kommentar/er
Jag var såhäär nära med att möblera om i rummet igårkväll. Jag var uttråkad, och jag hade fått pippi på att flytta på saker och ting för två dagar sen. Åtminstone kunde jag hålla inne min iver tills soluppgång.
 
Inga drastiska förändringar. Sängen och skrivbordet fick inta varandras platser, och fotöljen fick flytta sig lite grann också. Jag tror nästan det blev bättre nu än vad det var förut, både morsan och jag är av samma åsikt.
 
Det är alltid trevligt med lite förändning i vardagen. Minst sagt när det gäller det egna rummet. Man blir så less när man måste dras med det där samma gamla vanliga.
 
Resultat: Acceptabelt, och mera öppet.

Friday the 13th

18:40:34 2012-07-13 Allmänt 1 Kommentar/er
Jag blev nyss erbjuden att joina Johanna vid Dragon, men jag har just fått upprett min två dagars halsfluss med mirakelsoppan Zuppa al Pomodoro, som jag tycker borde heta Zuppa al Miracolo!
 
Och people, det är fredagen den trettonde. Då borde man kanske stanna inomhus bakom låsta dörrar och se på Friday the 13th! Å andra sidan borde dörrarna vara olåsta, i och med att Jason Voorhees kan gömma sig under sängen.

Zuppa al Pomodoro

12:49:52 2012-07-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Det har varit mycket vitlök under dessa två dagar. Vilket uppskattas, jag gillar vitlök. Morsan slängde ihop en italiensk tomatsoppa; Zuppa al Pomodoro, som verkligen satte fart på kroppstemperaturen och den hade en bedövande effekt. Efter min tredje portion så hade jag ingen sjuk hals. Chilin och vitlöken hade agerat bedövningsmedel. Förstås återkom det ju efter en stund, men inte lika galet nå mer. Thumbs up!
 
Som grädden på moset så stod vitlöksbröd också på menyn. Mums. Det var verkligen den godaste tomatsoppan jag har ätit, någonsin. En rejäl huskur! De som gillar kryddstarkt så borde testa Zuppa al Pomodoro!

Whatever it takes...

12:36:37 2012-07-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Whatever.It.Takes.
 
Jag käkade nog allt möjligt i mängd och massor under gårdagen. Tre muggar Finrexin, 2/3 Fisherman's Friend, Bafucin Mint varannan timme, och som avslutning på kvällen, en kopp grönthé kombinerat med hackad vitlök på knäckebröd!
 
Ett tips till dom som inte vill att killar ska "flockas" runt en på krogar: VITLÖK!

Pink Friday Roman Reloaded

22:19:58 2012-07-12 Music of Life 0 Kommentar/er

Jag fick en orsak till att verkligen bli frisk till helgen. Jag har nyss lyssnat igenom Nicki Minaj's 2012-album, och 2.5/3 delar av låtarna på Pink Friday Roman Reloaded, är acceptabla och riktigt bra.

Tack Nicki Minaj för dessa låtar!
Va Va Voom
Masquerade
Automatic
Pound the Alarm
Beautiful Sinner
... och förstås:
Right By My Side ft. Chris Brown
Turn Me On ft. David Guetta

Det ser ut som om de befinner sig på Hawaii där de spelade in Lost. Haha.

Krya på mig!

18:44:39 2012-07-12 Allmänt 0 Kommentar/er
My only friends for today. Den förjävliga huvudvärken höll i sig hela gårdagen, och dessutom har jag dragit på mig halsfluss, antagligen från att ha kört med vindrutan nere. Nu hoppas jag bara på att jag blir något så nära frisk till lördagkväll.
 
Om jag stannar hemma, och inomhus, med mina vänner Finrexin, Bafucin Mint och Fisherman's Friend så kanske allting löser sig till slut (det gör det alltid). Jovisst, får inte glömma mammas hemgjorda rödvinbärssaft, som förstås ska drickas varm!

Gamla Hamn

14:13:10 2012-07-11 Allmänt 0 Kommentar/er
Inte kunde man ju sitta hemma igår trots det regnade. Drog till stan och körde runt där en stund innan jag svängde av till Gamla Hamn för att ta del av stillheten.
 
Regnet kom ännu en gång så jag for iväg till ABC och joinade double J's på kaffe. Från att ha tänkt sig en eller två timmar i city, så blev det fyra timmar.
 

"I'd trade my soul for a wish"

19:20:17 2012-07-10 Music of Life 0 Kommentar/er


Call Me Maybe har börjat fastna i minnet och gräva sig djupt ner så jag har börjat gilla den. Förra veckan då jag vände gräs så spelades Carly Rae Jepsen's hit ganska ofta på x3m. Den lade sig helt enkelt på minnet. Faktiskt riktigt bra!

Mintchoklad Cheesecake

20:10:53 2012-07-09 Allmänt 0 Kommentar/er
Sannerligen en trevlig dag vid Café Fredrikas, med godheter, skratt och diskussioner om nutid, dåtid och framtid. Dagen avslutades inte på café utan vid Subway där vi smaskade i oss en Sub-måltid. Då började vi nog få för oss att dra tillbaka till Nkby.
 
Jag stannade dock vid Johannes som bjöd på kaffe, fast efter en timme så drog jag hemåt, mätt och belåten på alla punkter! I alla fall har jag haft annat att tänka på.

Sure...

15:19:00 2012-07-09 Allmänt 0 Kommentar/er
 
Om det skulle vara så bra att man skulle kunna tänka på det där sättet, så hade jag haft ett rent samvete nu.

Cafédejt

12:47:34 2012-07-09 Allmänt 1 Kommentar/er
Johannes och jag i Rhodos 2012. Normalt folk.
 
Klockan 1530 blir det en efterlängtad cafédejt mellan Johannes, Jonna, Katrina och mig. Med mig bakom ratten så drar vi kosan till Fredrikas i den lite större grannstaden J:stad. Om vi har tur med vädret så kanske man kan sitta utomhus, men det lär väl vara fullt i såna fall. Fingers crossed.

P.S. Johannes, jag var tvungen att ladda upp en Elevator-bild, i.o.m. att du också gjorde det! :o)

Shakebuddy!

11:53:28 2012-07-08 Allmänt 0 Kommentar/er
Yeeeah... Tycker ni inte att det är en fräsch bild? Jag träffade min shakebuddy Jopi ännu denna helg, och det blev samma uttryck "De é ju du!", när vi träffades på dansgolvet. Alltid lika humoristiskt! Det blev ett evigt dansande förra natten. By the way, så är det nästan lite pinsamt hur bra hans svenska är gentemot min finska. :o)
 
Update.
När min önskvärda låt "Follow the Leader" började dunka i högtalarna så skedde en kul grej. Då vi stod och dansade så var det en tjej, som stod och shejkade med, antagligen, sin kille. Roliga delen med det scenariot var att hon sneglade på mig (oss) mellan varven. What was that all about? Det måste ha varit Jopi's och mina dance moves, haha! ;o)

"Just get your hands up and raise the damn roof again, again..."

11:37:40 2012-07-08 Music of Life 1 Kommentar/er

Yes! Jag minns lyricsen från igår. De har spelat Raise the Roof flera gånger vid Melody, men jag har aldrig lagt lyricsen på minnet. Superskön låt, som fungerar i alla tillfällen. Typ.
 
Speaking of... Då jag skulle önska en låt vid Melody, Follow the Leader, så tog det säkert en timme innan den spelades och då hade DJn blivit tillsagd tre gånger. När jag skulle önska ytterligare en gång, så hade de inte en enda låt som jag skrev upp på lappen, och jag skrev upp många och hyfsat kända dessutom.
 
Jag tycker de skulle vara så uppdaterade så de skulle använda sig av Spotify...

"The world is mine, sixth sense, I see a seventh sense."

17:43:54 2012-07-07 Music of Life 0 Kommentar/er

Pitbull did it again! ... Och även Shakira förstås. Ska jag välja mellan Dance Again och Get it Started måste jag nog säga Get it Started. Jag har inte riktigt fastnat för Dance Again.
 
Nåväl, med Get it Started dunkandes ur högtalarna ställer jag mig för en kväll ute. Ha en awesome lördagkväll!

Hot 'n' Cold

14:21:33 2012-07-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Mmmm... Rödvinbärssaft med två isbitar och två limeklyftor. Svalkande. (Granatäppel-jordgubbssaften var slut...)
 
Jag säger er, om det inte stormar så blåser det heller inte den minsta m/s! Det finns inget mittemellan. Jag trodde att jag skulle förångas när jag satt i solstolen och läste, hade jag riktigt tur så kom det en vindpust varje halvtimme...
 
Solen har åtminstone gjort sitt jobb, rejält den här gången, enligt min åsikt!

Intressantare än förväntat

10:30:51 2012-07-07 Allmänt 0 Kommentar/er

Johanna är biljard meister när hon är påverkad!

Det var först tänkt att jag skulle ut med en annan vän igår, och så hade jag fått en förfrågan om att dra till Johannas före. Där blev det kaffe och allmänt chill medans jag fick reda på att min egentliga partybuddy inte skulle komma. Hey, det gjorde inget. Johanna och jag drog ut och gjorde staden osäker istället.

Alkoholfritt, självförsvar, Coca Cola, kuski, öl, biljard, shots, bekantskaper, Batterykossu, dancefloor...

Netti först, och då det blev på kyligare sidan sökte vi oss till kokheta Dragon. Där blev det biljardspel och torr humor på schemat, men kvällen avslutades vid Netti med två nya bekantskaper och Melody. Kvällen blev mycket intressantare än förväntat!

Nora var i behov av uppmärksamhet innan vi drog in till staden. Uteterassen vid Netti var riktigt bra, och drinken var törstsläckande!
Johannas vän, som insisterade på ett spel vid Netti. Tror han jävlades lite under spelets gång, i och med att Johanna vann med hjälp av min sista "putt". Det behövdes någon i nyktert tillstånd till det!

Vet ni, hon fyller år imorgon!

17:06:38 2012-07-06 Allmänt 0 Kommentar/er
Paj, bakelser, bulla, småkakor och glass. Dagen har bestått av godheter från det ena till det andra, hos systerysters. Vet ni, hon fyller år imorgon, så morsan och jag har varit dit och grattat henne idag.

Saiko ska vara med och se till att alla skålar blir diskade!

Någon fick visst för sig att dra fram fotoalbum. Dom innehöll minsann trevliga ansiktsuttryck av undertecknad. Jordgubbar smakade förstås i stundens hetta.

Hmmm... om jag inte hade varit "kuski" så skulle jag också fått en törstsläckande Mojito. Det blev en annan saft till mig. Det var gott det också.

Schteeekande systrarna... och Elvis!

Visiten avslutades med vaniljglass och färska jordgubbar, och lite misslyckat Marianneströssel.
 
Tack för allt det goda, Bigsis'!
 
P.S. Nu är det din tur att uppdatera bloggen. ;o)

... AAAAAND IT'S GONE!

19:49:14 2012-07-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag fick bästa idén när jag skulle gå och lägga mig här om dagen, som jag tycker skulle vara trevligt. Grillfest, people! Det är mycket sällan jag har huset för mig själv så det vore kul att ordna något, i och med att föräldrarna är bjudna på bröllop om två helger.
 
Förstås då jag kom hem från jobbet ikväll så hamnade vi i ett litet bråk, morsan och jag, eller jag tror det bara var one-way. Det visar sig att jag får tänka om, huset är inte alls tomt. Grillfesten var inte fastställd heller, men det skulle ha varit riktigt nice om vädret också hade varit på vår sida, och det är dessutom sista kvällen under Jeppisdagarna!
 
Mitt humör är lite upp och nervänt för tillfället...

x3m dag!

19:05:11 2012-07-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Gårdagens peace-bild.
 
Svettigt värre... Fyra timmar i Lippjärv på en åker, som var helt "bakom takana", och för att komma dit var man tvungen att köra på en väldigt smal och skumpig skogsväg. Jatack!
 
Det var en stilla dag, lite moln, men annars knappt några vindpustar alls så det blev att klä av sig. Där satt man och körde i bh och lyssnade på x3m, bl.a. Drottningen av Åland och Eva (att lyssna på en Nightwish låt som "Eva" är inget bra val. Jag tänkte seriöst somna!)
 
Då jag kom hem så kurrade magen, men jag var mer törstig än hungrig så jag slängde i mig tonvis med vatten och en yoghurt.
 
På tal om vatten... I x3m-nyheterna informerade de om att en tjej hade dött när hon spelade vattenpoker, p.g.a. att hon hade druckit sex liter vatten under loppet av två timmar (!!) That's some twisted shit!
 
Jag kom hem för en timme sen efter att ha varit och kört ytterligare en åker, som endast tog en timme av min värdefulla tid. Fast det var HETT, så det blev kall dusch numero dos!

Ready for takeoff

09:06:33 2012-07-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Gårdagens "jäkligaste" triangel. Ogillar sånt.
 
Frukosten har ätits och jag har fem härliga timmar att se framemot... Om jag har tur så blir jag färdig klockan tre, men då ska jag iväg igen mot kvällen för att räfsa/vända ett mindre parti. Jag kan väl inte klaga, ju mer timmar desto mer inkomst.
 
Toodles.

Skriva upp timmarna...

22:47:54 2012-07-04 Allmänt 0 Kommentar/er

Finsk Sisu har jag haft ikväll, eller under dage. Först en massa svängar och rattrörelser, i två och en halv timme, så jag blev alldeles sjuk i händerna. Dessutom sitta i en varm hytt, turligt nog kom det vindpustar mellan varven och det löpte på då man har möjlighet att lyssna på Radio x3m!

Efter kvällsmaten drog jag iväg ut på åkern igen för tre och en halv timme. Klurigt ännu en gång. Innan jag drog hem var klockan bara 2230 så jag tog mig tid att köra en annan åker, liten, då jag ändå var där.

Jag tog till det ålderdomliga sättet: penna och papper, för att skriva upp timmarna. Inga pengar hamnar i fickan, istället så får jag kanske betalat av en del av Sverige-resan, en liten del i alla fall...

Nerkärad...

17:30:29 2012-07-04 Outfit 1 Kommentar/er
 width= width=
Capaow! Tre av mina beställningar har anlänt från Nelly.com! Det är fortfarande ett paket som är på vift någonstans i landet eller grannlandet.
 
Jag är supernöjd med mina inköp. Å andra sidan, det är jag alltid. Det är inte alla som har helt påklart vad de tycker om, men när jag ser ett plagg så vet jag direkt att jag kommer tycka om det! Inget ältande här inte...

Jag har inte hunnit bestämma mig över vilken topp som är favorit-favoriten. Båda är jäkligt sköna, och den korallfärgade är verkligen min stil. Jag gillar one-shoulder stilen. Fast den där Maj Duffel Cardigan är jag helt nerkärad i!

Godmorgon!

08:23:12 2012-07-04 Allmänt 0 Kommentar/er
Godmorgon alla morgonpigga! Det ser ut att bli en fullspäckad dag. Troligtvis ska jag och vända gräs nu från morgonen och ytterligare en gång på eftermiddagen. Däremellan ska jag väl försöka söka mig till posten för att hämta ut ett paket.
 
Solen skiner här hos oss, och jag hoppas alla får en lika bra dag som jag planerar att ha!

Jobb 1600-2100

21:10:07 2012-07-03 Allmänt 0 Kommentar/er
Fram, backa, styr, backa, styr, fram, upp, ner. 2/3 av dagen avklarad, egentligen kan vi säga att det blev 3/3. Räfsa/vända gräset räckte från ca 16-21, så det blev ett tag som jag fick sitta och "guppa". Magen började nog säga till efter fem timmar, +40 strängar.
 
Troligtvis blir det lika mycket imorgon också. Var vet jag ännu inte. Återstår att se vad chefen a.k.a. farsan har att säga.

1/3 av dagen

13:10:13 2012-07-03 Allmänt 1 Kommentar/er
Morsan och jag har varit på ett besök till city för att få tag på ett par födelsedagspresenter. Min kusin fyllde år i söndags och Bigsis' fyller på lördag, så båda kaffebjudningarna hålls i helgen.

Ett och annat fann vi nog, och själv så skulle jag ha kunnat välja och vraka, mest vrakat, vid Blossom! De har så sjukt snygga tavlor/skyltar och inredningssaker. Vill ha en lägenhet att inreda, mitt rum är för litet!
Nu får jag sitta och vänta på att farsan ska komma hem så jag får dra iväg och räfsa/vända gräs i ett par timmar. Det är del 2/3 för dagen. Den tredje och sista grejen får ni ta del av på kvällskvisten. Toodles...

Thai Wok

22:04:16 2012-07-02 Allmänt 0 Kommentar/er
Thai Wok med kyckling och tomatpuré. Underbart gott, jag blev glatt förvånad då morsan hade fixat ihop det till kvällsmat. Det var ett tag sen, och förut ville jag ha det hela tiden, men av någon orsak hade jag glömt bort det.
 
Hostan och förkylningen är på bättringsvägen (bara för att jag skrev det här så blir det säkert värre igen), efter en månadsförkylning som har varit lite från och till genom juni månad. Jag blir sällan förkyld, men när jag väl blir så håller det i sig länge.
 
Farsan har äntligen nå jobb åt mig på hemmafronten. Jag är dock lite skeptisk till att sitta i en traktor i fyra timmar en varm sommardag. Å andra sidan får jag gjort något produktivt istället för att sitta och dega, och klaga över att jag inte har något att göra. Dessutom tar jag och jobbar igen Sweden Rock-resan som jag fortfarande är skyldig honom.

Smartha Tips

12:32:43 2012-07-02 Allmänt 0 Kommentar/er
Solen är framme och det är varmt, men det blåser så in i NORDEN så jag är lite osäker på om jag vågar mig ut heller. I brist på annat så bläddrade jag i en "bok", som jag hade fått till studentgåva, Smartha Tips. Där finns allt möjligt, från att hacka lök till att gödsla med kaffesump! Allt för vardagen på 137 sidor.
 
Jag var lite skeptisk till den först, men den lär komma till användning i framtiden!

Klacken 2012

17:58:26 2012-07-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Som jag sa, startade kvällen i Dark Village vid Julias på förfest och där var det minsann håll igång! Vin, chips, Tuc, lonkero...
Komplikation #1: När vi väntade på bussen så började det spöregna och vi väntade 15min, ingen buss och då blev det att ringa efter en taxi. Strax innan taxin kom så kom bussen, 20 minuter försenad, men vi höll fast vid taxin.

Komplikation #2: Då vi väl var framme vid Klacken, 20 minuter senare och skulle betala. Insåg jag att jag hade lämnat min väska med allt viktigt i, vid bänken i Dark Village (!) Förstås var jag tvungen att åka tillbaka.

Komplikation #3: Taxin som vi for dit med hade ett annat gäng strax efter så jag var tvungen att beställa en ny taxi för att komma tillbaka till Klacken!
Kvällen vid Klacken var riktigt bra, träffade många bekanta och träffade också på lite nya människor. Enda minuset var väl att Pandora var 30 minuter försenad, men åtminstone fick man höra Drottningen av Åland som man väntat på hela kvällen!
Klockan 0100 tog vi oss till Jstad för att spendera resten av kvällen vid Melody. Det var riktigt trevligt också! Inga minus.

En rolig grej var när vi skulle fara och shejka så stötte jag på samma kille, som jag sett säkert varje gång då jag varit till Melody, från och med i våras. Och varje gång så säger han "Du igen!" med lite finsk brytning. Man kan inte missa honom, för han har sin egen speciella dansstil. Haha! Alltid lika kul, jag blir lika förvånad varje gång.
 
Taxi hem i slutet av kvällen. Det blev en jäkligt dyr kväll ska jag säga er! Tre f-cking taxiresor på ett kväll! Och för en gångs skull tog jag inte med någon kamera(!) Jag tar alltid med kamera till såna här evenemang, men den här gången fick jag nöja mig med iPhonen.