"Yo, it's that dancefloor - 808"

17:08:33 2012-06-30 Music of Life 0 Kommentar/er

Nu kör vi! Jag drar till The Dark Village där kvällen tar sin början och sen beger vi oss med bussen till Little Village, Klacken, där partyt fortsätter.
 
Alla som ska dit, vi kanske syns! Det väntas i alla fall +900 personer och en del av dem är bekanta ansikten. Ha en superkväll allt och allihopa!

Bored... FOOD!

14:15:51 2012-06-30 Allmänt 0 Kommentar/er


Spela 3 sekunders klippet direkt efter ni har sett bilden.

Direkt jag såg detta på 9gag så kom flinet på, i och med att det stämmer till en viss del för alla. Inte har jag väl helt fel bloggare och bloggläsare, eller? Säg till!

I alla fall är scenariot: "När man är uttråkad så går man och tittar i kylskåpet och stänger det igen, och efter en stund så gör man samma procedur."

Shake the Milk

13:01:01 2012-06-30 Allmänt 0 Kommentar/er
Det är inte allt för ofta man får se ett tåg av bilar inne i Jeppis, men livsmedelsbutikerna var nästan tomma. I don't get it... Åtminstone kom jag hem med onyttigheter inför kvällens strapatser, t.o.m. ett svart paraply. Farsan undrade om vi hade något sådant, och jag skulle säga att vi har hur många som helst, men jag köpte ett ändå till ikväll då jag ska till Klacken och lyssna på bl.a. Pandora "Drottningen av Åland".

21 Jump Street (2012)

22:04:09 2012-06-29 Film & Serier 1 Kommentar/er

Bromance! Channing Tatum och Jonah Hill, bästa undercover poliscombo ever (undantagsfall Jackie Chan och Chris Tucker)! 21 Jump Street var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Den innehöll i princip allt man kan tänka sig. Orsaken till att folk vill se den här filmen är väl, pga. hottingen Channing Tatum. ;o)
 
SPOILER: Bästa scenen måste ha varit då det visade sig att Johnny Depp hade en biroll i filmen (!) Det var sjukt!
 
Sussu hade skrivit på sin blogg att hon funderade kring hur många gånger de upprepade ordet "dick", och att man borde ha räknat. Faktiskt trodde jag inte det skulle va så många gånger, men damn va de manglade på! Jag fick det till 29 gånger (plus - minus).
 
"What are you doing, trying to find my g spot? Just stick it in. GO!"

Dare

16:20:35 2012-06-29 Allmänt 0 Kommentar/er
Seriöst, jag vågar inte göra det. Jag skulle innerligt vilja göra det, men då skulle jag använda mig av min f.d. laptop. Har någon testat det här förut, eller?
 
Speaking of "dare"... Jag tänker aldrig räfsa slaget gräs vid vägkanten, utan handskar, nå mer! Efter knappt en timme så hade en blåsa mitt i handen uppstått, och senare på dagen lade jag märke till ytterligare en blåsa på insidan av tummen, - båda två på högerhanden. Suck... Tanken slog mig faktiskt att använda handskar, men det blir så varmt!

This is "Awkward"!

10:32:56 2012-06-29 Film & Serier 1 Kommentar/er
This is Awkward. Jag hade totalt glömt bort att säsong två skulle rulla igång igen i sommar, närmare bestämt igår gjorde den det! Det är ju inte så att jag ligger efter med många episoder.
 
Tänkte bara nämna det, ifall det är fler där ute som följer serien och som inte har snappat upp att säsong två har börjat. Det är verkligen en sjukt härlig serie!

Roadhouse

20:31:01 2012-06-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Det här inlägget går emot mitt tidigare inlägg om gympasset. Hups. Hur som helst så ville jag äta ute denna kväll, så päronen gick med på att vi for till Roadhouse. Cheesburger blev det för min del, och den var utsökt och pommes frites var bra kryddade!
 
När vi for dit och på hemvägen så körde vi runt i byn och gav mina tack-kort till de som hade uppvaktat mig på studenten. Till en viss del så är det överstökat nu. Usch, jag hade inte tålamodet att hålla på med det där. Det var praktiskt taget morsan som gjorde det mesta, eller hon hade skrivit upp dem som hade uppvaktat. 

Sporrar!

18:49:00 2012-06-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag hade än en gång rätt angående väckningen. Jag borde ha en levande väckarklocka på morgonen, så jag verkligen är tvungen att kravla mig upp ur sängen och köra iväg till gymmet! Det är så lätt på sommaren, då man inte har något regelbundet sommarjobb, att bara snooza, snooza, snooza.
 
I alla fall kom jag mig iväg till gymmet på eftermiddagen, efter att jag hade sett en del av "I Used to be Fat" på MTV. De minuterna sporrade innerligt! Det har blivit lite mindre på gym-fronten då min gymbuddy befinner sig på Irland den här veckan.
 
Det skulle vara enkelt om man skulle bo i stan, men då när man har 10km att köra så blir man mindre motiverad. Fast i slutändan då man har varit en timme eller två på gymmet så då känns det otroligt bra, både fysiskt och psykiskt!

ESP - PRT

21:35:49 2012-06-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Fotbollskväll hemma hos mig. Mina två favorit fotbollsländer, Spanien - Portugal, möter varandra i första semifinalen, och bara en av dem kan gå vidare till la grande finale på söndag!

Ronaldo blir manglad ikväll. Spanjorerna låter honom verkligen inte komma förbi. Jag håller tummarna för båda lagen ikväll!

Jag minns Fotbolls EM 2008. Det var året då Spanien tog hem bucklan mot, om jag inte minns helt fel, Tyskland. Super bra match, som avslutades med ett Torres-mål, 1-0.
Ronaldo får en ordentlig tackling när han rusar på vänster kanten mot mål.

Extremt

19:34:52 2012-06-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har övervägt att göra något extremt i sommar, och under Jeppisdagarna 2012. Ett alternativ är Bungyjump som de årligen brukar ha på torget från klockan 18-24. Jag övervägde det redan förra året under samma evenemang, men då blev det inget.
 
Det är ju ändå 2012 och jorden kommer gå under i slutet av året, och det sägs att man måste testa på Bungyjump innan man dör... haha...
 
Det jag oroar mig mest för är, inte höjden, utan när man väl har hoppat och man studsar tillbaka upp så verkar det knycka i kroppen, eller? Erfarenheter?

Butterick's

16:40:51 2012-06-26 Allmänt 1 Kommentar/er
Ytterligare ett paket anlände till posten idag, och jäklar vad det spöregnade! Super creepy att köra på den kurviga Kovjokivägen, jag såg knappt någonting framför mig då rutan täcktes varje tusendelssekund av regn.
 
Paketet innehöll tre shotglas som lyser när man fyller dem, och ett Drinking Game, från Butterick's. Jag hade egentligen velat ha Ölspelet, men jag har inte funnit det på någon finländsk webbsida. Jag borde ha köpt det i Sverige vid Dunken, när vi var dit på Sweden Rock!

Journey 2: The Mysterious Island (2012)

12:22:04 2012-06-26 Film & Serier 1 Kommentar/er

En flopp, det är vad jag tycker. Jag hade förväntat mig mera spänning och action än vad Journey 2: The Mysterious Island egentligen hade att komma med.
 
Orsaken till att jag orkade ta mig igenom hela filmen var att Dwayne Johnson och Luis Guzmán medverkade. Johnson is lookin' good och jag blev förvånad över hur bra han kunde sjunga... Guzmán är bara för härlig, då man sett honom i övriga filmer.
"Pop your pecs."

The Vow (2012)

22:40:00 2012-06-25 Film & Serier 0 Kommentar/er

En tjejfilm med Rachel McAdams och Channing Tatum, presenterar The Vow(2012). Därtill är det en snyft-film på det positiva planet. Å andra sidan hade jag förväntat mig mera, men den var verkligt fin, och dessutom då jag fick nys om att den är baserad på en sann historia.
 
En sak jag lämnade att tänka på var att, hur man kan glömma bort hottingen Channing Tatum!? Det måste verkligen ha varit den ultimata olyckan för att minnas snyggot! Just sayin'
 
"I vow to love you, and no matter what challenges might carry us apart, we will always find a way back to each other."

Ultimata snyftet...

21:30:11 2012-06-25 Allmänt 1 Kommentar/er
Jag var myckt beredd på att jag skulle se den ultimata snyft-filmen, men ack så fel jag hade. Visst, den innehöll lite snyftande, men inte lika mycket som jag hade föreställt mig.
 
Ska vi jämföra The Vow och Hachiko, så borde The Vow verkligen skämmas! Å andra sidan är det stor skillnad då en film handlar om en hund...

Mumsfilibabba

19:54:43 2012-06-25 Allmänt 0 Kommentar/er
Piroger med äggsmör... så gott... Fast det blev ganska mycket på en gång, tre piroger varav fyra mosade ägg med smör.
Jag känner mig som en uppstoppad kalkon på Thanksgiving. Inte för att jag vet hur en sådan känner sig, men jag kan tänka mig...

The Awakening (2011)

12:55:11 2012-06-25 Film & Serier 1 Kommentar/er
 
När jag läste sammanfattningen på baksidan så tror jag att jag inte tänkte så mycket på vad jag läste. Då jag skulle se på The Awakening (2011) så lade jag märke till att den var brittisk, och det är väldigt få brittiska filmer som jag har fattat tycke för (undantagsfall Harry Potter).
 
Dock blev jag positivt förvånad över den här skräckthrillern. Den var händelserik, detaljerad och spänningen satt i konstant. Jag anser att den skulle höra till psykologiska thrillers, för i slutet blev den psykisk, och själv såg man ut som ett frågetecken med hakan ner till golvet.
 
"Sometimes dead does not mean gone"

Godheter och filmtittande

18:29:39 2012-06-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Chillar med en upplaga av Kamera&Bild och en godispåse. Jag blev sjukt sugen på lösgodis tidigare idag så efter att jag hade skjutsat C till bussen, for jag heti till butiken! Det är ett tag sen jag njöt av CandyKing, då jag köper godis så brukar jag bara raffa åt mig en färdig godispåse.
 
Ingen kan undvika filmavdelningen till höger då man kommer in till butiken. Butiksbesöket blev lite mer än  godispåsen och fototidningen. Jag hade beslutsångest över vilken film jag skulle köpa, för det fanns flera som jag skulle vilja ha i DVD format. Det slutgiltiga resultatet blev en thriller, The Awakening, som jag sneglat på förut några gånger.
 
Alltså kommer denna kväll bestå av godheter och filmtittande; The Awakening och kanske Cruel Intentions, som kom på tv igår, men jag valde att se på Sherlock Holmes 2 istället.

Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows (2011)

18:27:06 2012-06-24 Film & Serier 0 Kommentar/er


Sherlock Holmes: A Game of Shadows, leverar direkt från början och filmen blir bara bättre och bättre efter varje minut. Den imponerar lika mycket som första Holmes-filmen. Creds till slowmotion scenerna. De är sjukt häftiga och för med sig spänning!

Jag har länge velat se 2011-upplagan då jag fick nys om att Noomi Rapace också medverkar där. Fast Robert Downey Jr. är känd, som Iron Man så har han det där speciella draget, humorn, med sig i övriga roller. Vilket uppskattas. Jag behöver väl inte säga så mycket mer om Jude Law än att han är good-looking!
 
[v.o] First, pillage the nest. Clip wings. Now, blunt his beak. Crack eggs. Scramble, pinch of salt. Touch of pepper. Flip the omelet. Additional seasoning required.Breakfast is served.

House-Island?

16:32:32 2012-06-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag befinner mig på rosa moln för tillfället, jag har funnit det som skulle vara det ultimata Party-stället. Åtminstone vet inte jag vad man ska kalla denna otroliga skapelse. Är det bara jag, eller skulle Ni också vilja ha en flytande ö-hus-båt-någonting? 
 
Visst skulle man kunna äga en sådan vid Medelhavet eller Karibien (om tsunamis skulle utrotas), om man hade lite småpengar extra...

Pippi-färger

20:55:55 2012-06-23 Outfit 1 Kommentar/er
 width= width=
Nelly: Cardigan / Nelly: Chinos
 
Den alltför populära Pippi-tröjan har anlänt till min garderob. Om man ska vara riktigt noggrann så är det ju inte samma typ. Det är ju ingen cardigan som Pippi har, men det är samma princip med färgerna.
 
I torsdags så hämtade jag ut ett större paket vid posten och min egocentriska tavla blev awesome! Jag blev förälskad i mig själv, alltså jag är superbra på att fotografera mig själv! Fotot och Canvas-tavlan kunde inte ha blivit bättre.

Second Lake

17:19:00 2012-06-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Tyskland segrade mot Grekland, och med den vetskapen hade vi samvete till att dra mot hamnen. Vid Andra sjön blev vi halvt uppätna av myggorna, tills vi kom fram till att gå ut på en udde vid hamnen. Där, tack och lov, fanns endast en mygga, och den försvann spårlöst efter en stund.
Höjdpunkten när vi satt ute på udden var då Johanna fick hicka och den höll säkert i sig en halv timme! Omg, så jag skrattade i slutändan då hon hade hickat så länge.
I brist på annat så lekte vi lite modeller ute på bryggan. Det var mycket underhållande och ett par seriösa foton fick vi knäppt.
När klockan började närma sig 0315 så bevittnade vi soluppgången tillsammans med en äldre cyklist, som enkom var där för att se då solen skulle komma upp, och så kom C dit också.
 
Det började bli lite på kyligare sidan så efter att vi hade sett soluppgången, som räckte ungefär sju minuter, drog vi tillbaka till villan. En god nattssömn fick vi inte, inte alla åtminstone...

Trevlig Midsommar!

14:48:25 2012-06-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Bloggare och bloggläsare. Jag önskar Er en mycket trevlig midsommar med familjen, vänner och bekanta, god mat, fest och kanske en del inviger villalivet.
 
Personligen så ville jag göra Peugeot midsommar fin så jag spolade av den ett par varv, och den blev rätt skinande endast av det.
 
Och jag förstår fortfarande inte vem som skulle vilja hålla till vid Storsand. Folket där har i alla fall tur med vädret i år, men myggen lär de inte bli av med, men är det fest så är det!
 
Undetecknad drar till en kompisvilla där vi egentligen hade tänkt ha en liten grillfest, men så drar hennes föräldrar också dit så vi slopade den idén, och resultatet blev att endast jag far dit och chillar med J. Fingers crossed, att myggorna håller sig delvis på avstånd...

Årets finska sommarplåga är svensk! Och Pandora är drottning!

11:57:53 2012-06-22 Videor 0 Kommentar/er


Ni missade väl inte Nyhetsmorgon? För det gjorde jag, men tacka vet jag TV4play! Pandora och Janne Grönroos gästade och snackade om deras sommarplåga Drottningen av Åland. Det blev lite politiksnack med Janne också, om Sannfinländarna och språkfrågan.
 
"Fortsätt bekämpa korkade åsikter"

Summer of Love

11:06:12 2012-06-22 Music of Life 0 Kommentar/er


Jatack till en sådan sommar som i videon! Creds till killarna som gör jump-stunts. Man kan inget annat än längta till ett mycket varmt ställe kring medelhavet, där man kan ha Beach Party och bonfires. Visst, det kan man också här i kalla Finland, MEN det vore inte samma sak!

Quesadilla

19:29:51 2012-06-21 Allmänt 0 Kommentar/er
När Panorama inte hade tillräckligt god mat på stående bordet så valde vi Amarillo istället. Jag blev direkt förälskad då jag såg att de hade Quesadilla. Den gudomliga maträtten som jag beställde på Rhodos! Quesadilla med Fajita och Mozzarella. 
 
Tiden då vi var i city så besökte vi H&M, Gina Tricot, Hemtex, Cubus, Jim&Jill, Veromoda och Kultajousi. Det blev nog en del köpt, fast jag inte skulle ha något speciellt, men det blev lite smått och gott. Allt från små armband till trevliga, tidlösa kuddar.

Axcent of Scandinavia

18:54:55 2012-06-21 Outfit 1 Kommentar/er
Presentkortet till guldsmedsaffären Kultajousi rykte på en gång när vi besökte Vasa city. Det är kanske många av er som inte vet att jag har ett stort tycke för klockor, alla möjliga! Fast jag dras mestadels till klockor med läderrem.
 
Jag har två Axcent-klockor från förr, även en o.n.e och en Jet Set + två övriga. Och idag blev det en tredje Axcent, med vit läderrem. Jag har alltid velat ha en sådan. ♥
 
En rolig grej, som kan ske när jag är på shopping med morsan, och vi går förbi en guldsmedsaffär och jag ser någon snygg klocka så får jag alltid kommentaren "Men du har ju så många klockor!". Då jag snackar med Bigsis' så får jag alltid kommentaren "Man kan aldrig ha för många klockor!". Jag gillar hennes attityd bättre. ;o)

Sådär på kvällskvisten...

22:19:43 2012-06-20 Allmänt 0 Kommentar/er
I brist på annat när jag tittade på Virus i bataljonen, och det blev reklam så checkade jag Facebook och tadaaaa, kommer det här ursexiga fotot på Paul Walker upp på skärmen! Dregel, dregel...

Är det bara jag eller blev det super varmt just? Jag tror nästan jag skulle behöva det där doppet, för jag behöver verkligen svalka av mig... like now... ;o)

Nelly.com ♥

15:58:13 2012-06-20 Allmänt 0 Kommentar/er
Vissa dagar är bättre än andra. Jag fick bekräftelse att mitt Nelly-paket hade anlänt till posten och jag var ivrig med att öppna det när jag kom hem. Två plagg, kan jag avslöja, men om ni vill veta mera så får ni gissa er till det och vem vet, kanske en belöning finns på andra sidan...

Nutella Pancakes

11:52:58 2012-06-20 Allmänt 0 Kommentar/er
Morgonen började bra, eller jag kan inte riktigt räkna 1200 till morgonen. Strax efter att jag hade vaknat så ropade morsan i trappuppgången "Mat!" och när jag valsar ner till köket så ser jag att hon steker plättar.
 
Det blev omvänd-ordning-dagen idag. Vanligtvis brukar vi (alla) käka plättar på kvällen, men idag blev det plättar på dagen och riktig mat på kvällen. Jag kan inte direkt klaga för jag fick ju käka nutella pancakes och jordgubbar. Kanske lite mycket från morgonen, men jag överlever väl.

I'm back in the Basement!

10:59:21 2012-06-19 Allmänt 0 Kommentar/er

Of course, var jag tvungen att ta en "Kissie-gym-bild".

0915, snooze till 0925. Oj så jag hade velat snooza ytterligare en gång, men då skulle jag antaligen inte ha befunnit mig vi gymmet klockan 10, som planerat.

Det var skönt att vara tillbaka i den lilla källaren och jag körde lite extra den här gången, i och med att det är ett tag sen jag var sist. När jag väl kom hem och skulle checka Facebook så såg jag att min gymbuddy hade skickat åt mig EFTER att jag hade loggat ut igår kväll och där sa han att "Okej, jag kommer väl då. Bara du hämtar mig". Förstås ser man det här 11h senare, typ. Jag visste att jag skulle ha kollat Facebook direkt från morgonen!

Chilli Päivä

22:06:42 2012-06-18 Allmänt 0 Kommentar/er
Relativt chill dag med stek och promenad. Insekter och sånt var all over me så mitt tålamod försvann vilket resulterade i att jag tog Ronja med på en promenad så hon inte skulle ha så långtråkigt. Dessutom fick hon sin belöning i slutändan, ett dopp i ån.

Gustaf har varit lite sällskapssjuk idag. Han hoppade upp i famnen en andra gång idag då vi satt och skrattade åt Mr. Bean's Holiday. Aaaww, lillen. Enda problemet är att han löser så mycket hår, så det är inte alla gånger man vill ha honom i famnen.

G-mornin' Sunshines!

10:47:17 2012-06-18 Allmänt 0 Kommentar/er
Solen skiner och fåglarna kvittrar medans jag stiger upp från en god nattssömn. Vilken kliché... Dessutom så fick jag ju vakna upp intill mina två favorit killar, Red Bird #1 och Red Bird #2. Jag har inte tänkt på några namn åt dem så vi kan stå fast vid "Red Bird".

När jag vaknade så blev jag riktigt fundersam om morsan hade varit inne i rummet och stängt fönstret, eller om jag drömde det. Det var lätt som en plätt att klura ut den saken, titta på fönstret - Jo, hon hade varit där.

Blandade POP-tankar

21:19:00 2012-06-17 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er
Det började riktigt bra då jag skulle bege mig av till Jstad och Popkalaset. Jag var helt inställd på att det skulle vara på samma område som 2010, FBK-området. Fast jag hade läst "Bra att veta" där det stod adress och sånt så tänkte jag inte alls på att evenemanget var vid Fanta Sea Park, typ två kilometer från FBK-området. Turligt nog så fattade jag det ganska snabbt och kom mig till rätta!

"FantaSea Park i Jakobstad ligger mellan Pavisvägen och Alholmsvägen. Ingången till FantaSea Park sker från Alholmsvägen."
I början var det lite lamt då feelisen inte hade slagit igång. Redrama... Eric Amarillo... The Pusher... Njaa, vid Timoteij började det hända något, för då hade jag fått mat i magen, Subway... Men allra sist var stämningen på TOPP, 110%!

Det fanns inte brist på bekanta ansikten heller. I alla riktningar fanns åtminstone ett eller två kända ansikten och i slutet av kvällen under Timbuktu ft. Damn!-uppträdande stod jag och "diggade" med Johannes, Josefin, Katrina, typ...

Tack och lov för att det var uppehåll under Timbuktu, och tacka vet jag för att jag körde, för annars hade jag varit genomblöt i år igen, liksom 2010!
"Push it real good..."

Smakprov

09:16:45 2012-06-17 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er
 
Här får ni ett smakprov på Janne Grönroos och Krista Siegfrids då de uppträder med låten "Drottningen av Åland". Sommarplågan 2012, minst sagt!

Kvällens...

03:52:35 2012-06-17 Music of Life 0 Kommentar/er

Kvällens låt med Janne och Krista, "Drottningen av Åland". De satte verkligen igång folket efter den sura regnskuren, strax före Timbuktu ft. Damn!.

En verklig sommarplåga och den ger 110% feelis. Det är såna här saker som gör att man vill vara finlandssvenk och är stolt över det. Creds!

Tacka vet jag bilen. Jag hade velat besöka öltältet, men jag var verkligen glad att jag kunde gå och sätta mig i bilen då det började spöregna!

Timbuktu ft. Damn!

22:50:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 1 Kommentar/er

Timbuktu - Alla vill till himmelen men ingen vill dö


Förstås så körde han Flickan och kråkan! Fina saker.
Timbuktu - Flickan och kråkan


Mange Schmidt

21:50:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er

Mange Schmidt - Känslan kommer tillbaks


Oturligt nog klarade jag inte av att stå ute i spöregnet under hela deras uppträdande, men jag fick höra det mesta och det gjorde inte så mycket.

Redrama gästade under Mange-uppträdandet.

Timoteij

20:50:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er

Timoteij - Het


The Pusher

20:00:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er

The Pusher - Blinded by the Dark


Eric Amarillo

19:10:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er

Eric Amarillo - Om sanningen ska fram


Redrama ft. Jesse P.

17:25:00 2012-06-16 Popkalaset 2012 0 Kommentar/er

Redrama - Kickstart


Flickan och kråkan, som avslutning

15:03:32 2012-06-16 Music of Life 0 Kommentar/er

Man kan alltid hoppas på att Timbuktu kör denna som avslutning ikväll!

Popkalaset 2012 på schemat

13:23:41 2012-06-16 Allmänt 0 Kommentar/er

Popkalaset 2010, Veronica Maggio och Elin Blom.

Det blir att ta en tripp till FantaSeaPark vid Gamla Hamn för att ta del av Popkalaset 2012. Jag var även 2010 och då spöregnade det, men feelisen var på topp ändå. Genomdränkt när man kom hem, och om jag inte minns fel så drog jag på mig en förkylning efteråt.

I år är det lite annat. Jag hade vunnit en fribiljett i januari till årets Popkalas så inga slösade pengar här inte. Artisterna är helt okej i år, så jag har beslutat mig för att se: Redrama, Eric Amarillo, Mange Schmidt och Timbuktu ft. Damn!. Väderprognosen visar regn, igen... Förhoppningsvis är det inte lika galet som för två år sedan, i och med att jag har varit förkyld i två veckor och nu har den äntligen börjat ge efter.

Evenemanget avslutas vid midnatt så vi får se om mitt sjukliga tillstånd orkar ta mig till Melody eller Dragon efteråt. Någon som hakar på?

Just because...

16:04:43 2012-06-15 Allmänt 0 Kommentar/er

Piranha 3DD (2012)

11:15:20 2012-06-15 Film & Serier 0 Kommentar/er

Piranha 3DD var mycket råare än första filmen, Piranha (2010), och kanske lite bättre, men minst sagt sjuk! Jag förstår inte hur man kan skapa sådana här motbjudande filmer. VIsst, det finns råare regissörer än John Gulager.

Tom Six är ett exempel. Six har regisserat de två (tre) filmer jag aldrig kommer att låta mina ögon se, The Human Centipede (First Sequence), The Human Centipede 2 (Full Sequence) och den kommande filmen 2013, The Human Centipede 3 (Final Sequence).

"I'm not afraid of some punk ass water... I'm not afraid of some punk ass water..."


Surprise!

10:39:46 2012-06-15 Allmänt 0 Kommentar/er
Dagen blev klart mycket intressantare när jag skulle checka bloggen. Designen (plattformen) hade plötsligt förändrats och blivit fräschare på något sätt, så det var en glad överraskning med andra ord. Det var ju ingen liten förändning som de har gjort heller så det lär bli intressant och se hur man trivs med denna i framtiden!

Snow White and the Huntsman (2012)

18:47:52 2012-06-14 Film & Serier 0 Kommentar/er

Jag hade ultra höga förväntningar, som hade byggts upp efter varje gång jag sett trailern i reklampauserna. Jag fick nys om filmen i vintras och har innerligt väntat på dagen då jag skulle få bevittna Snow White and the Huntsman. IMDb har varit lite kräsen med betygsättningen på ynka 6.7, men som sagt är de ganska hårda där.

Förväntningarna toppades till 101.5% och jag måste säga att jag förvånades av Kristen Stewart's medverkan i filmen. Hon framhäver mera blandade känslor, som Snow White än det plågande uttrycket, som Bella i Twilight. Creds.

Charlize Theron gör jobbet, som den onda drottningen Ravenna, fin fint. Jag har gillat henne som skådespelerska sedan jag såg henne i Æon Flux (2005) samt Hancock (2008). Det var också två saker som förvånade mig: Chris Hemsworth a.k.a. Thor och Sam Claflin a.k.a. Philip från Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011). Jag tror att jag hade lagt på minnet att Hemsworth skulle medverka som Huntsman, men det var en glad överraskning att Claflin var med också.

"Mirror, mirror on the wall. Who is fairest of them all?""The future influences the present just as much as the past."

 width= width=
En student- och en examensfotografering i år. Undantagsfall min egen studentfotografering, som jag fotograferade själv vilket jag måste nämna en gång till, för jag är nöjdare än nöjdast. Förhoppningsvis är båda examinanderna nöjda med sina foton och tycker de är acceptabla.

Dimmigt istället för mörkt

00:12:26 2012-06-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Det blev lite sent när jag skulle köra hem igår. Jag fastnade framför televisionen när vi tittade på Spider-Man, men filmen slutade 0030 så det blev inte så värst sent och här i Finland lägger sig solen, typ aldrig, på sommaren. Fast istället för att det var mörkt så var det istället dimma, tjock en!

I'm back, bitches!

13:27:21 2012-06-12 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er


Efter många om och men så kom vi oss hem från Köpenhamn till Vasa med flyget igår kväll!

Det har verkligen strulat med en massa saker, men mer om det senare då jag befinner mig på hemmaplan med min egen dator. Då sätter jag igång med bildredigering av 380 bilder och några textinlägg kommer ni få ta del av ikväll eller imorgon.

Mötley Crüe och Twisted Sister var höjdpunkterna tillsammans med en massa annat!
Foto & Redigering: Big Sis'

Day 6 - Troubletime, part 2

23:59:00 2012-06-11 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
Uppstigning lite tidigare för min del. Sista natten i stugan var över och packning stod på schemat. När vi hade det på klart så tog vi oss till C's föräldrar på mat ännu en gång, och så var vi också inne till Bella's Place. Där har de satsat på ett amerikanskt tema. Sjukt snygg! Jag har inga bilder från insidan, men titta här på google!
Öresundståget från Bromölla till Kastrup skulle avgå 16:06, och vi gjorde som konduktören sa när vi skulle till Bromölla förra veckan - vi köpte en familjebiljett. När vi hade sagt adjö till våra värdar så klev vi på tåget och fann platser åt oss. Väl då konduktören kom så sa han att familjebiljetten inte dög, att vi var tvungna att hoppa av tåget i Kristianstad (!) Förstås... Om tåget skulle ha åkt inom Sveriges gränser så skulle vi ha fått böter, men vafan. Vi gjorde ju bara som vi hade blivit tipsad om av den andra konduktören. Lita inte på någon, tänk själv!
 
Avkastad i Kristianstad, men turligt nog var en svensk trevlig nog att säga att vi kunde köpa en tilläggsbiljett. Det var dock kö till automaten, och om det inte hade varit den där ena personen före oss så hade vi hunnit med samma tåg! Vi var kanske 10 sekunder från att ha hunnit hoppa på igen. Vi var inte ensam om den saken - det var en kille som sprang efter tåget och de lät honom inte hoppa på.

Vi fick vänta en timme på stationen innan nästa tåg till Kastrup skulle anlända. När vi skulle kliva på det så hann vi bara sitta där ett par minuter innan de säger i högtalarna att rutten hade ändrats att det tåget inte far till Kastrup utan att vi måste kliva på ett annat som anlände några minuter efteråt. Suck...

De två roligaste grejerna med tågresan
... måste ha varit när Bigsis' läste en tåg-guide-bra-att-veta-broschyr. Där löd det såhär, om man ska ha med en cykel eller en hund på tåget så måste man köpa en barnbiljett för respektive objekt. HAHA!
När vi hade placerat våra bagage i en öppnare vagn och vi satt i vagnen bredvid, så satte sig en kille bredvid våra bagage och när tåget svängde så var syrrans kappsäck påväg att rulla till andra sidan. MEN så stoppade killen den sålänge han satt och läste, och alla gånger då tåget svängde så höll han i det. Ganska roligt och schysst förstås. Han fick agera barnvakt för en dag. ;o)

Vi var inte säkra på att vi skulle komma hem samma dag, innan vi satte oss på flyget och landade i Vasa med bagaget i handen! Hem kom vi oss i alla fall på lite mer än en timme.

Day 5 - Lugn dag

23:59:00 2012-06-10 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
Vi blev bjudna på lunch till C's föräldrar och där serverades det mycket god mat. Efteråt tog vi bilen till T's kusiner och där så fick vi kaffe och något annat smaskigt, som jag inte riktigt vet vad det var.

Dagen var ganska lugn då festivalen tog slut på lördagsnatten, men vi beslutade oss för att pizza skulle sitta fint på kvällskvisten så vi hämtade några pizzor och tog dem till stugan.

Mötley Crüe

23:59:00 2012-06-09 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
"Who's gonna be my fucking victim?!" - Tommy Lee

Day 4 - Grillfest

23:58:00 2012-06-09 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
T, Sis' och jag drog snabbt till Sölvesborg för att hitta en bank och sen stannade vi vid Statoil för att köpa lite gott gott, såsom Festis och glass + nässpray till mig. Hehe.
Vid fyra tiden så var vi bjudna till en grillfest som C's vän hade anordnat. Vi var fem svenskar och tre finländare, och när vi kom dit så blev jag lämnad ensam med fyra svenskar som diskuterade saker som jag inte minns. Trevligt värre.

Nåväl, det blev nog trevligt senare och riktigt goda grillspett var det också! Innan vi skulle in på festivalområdet så skulle vi möta upp med några av T's kusiner och vi missförstod varandra lite så vi gick till en stuga (15min) på ett bostadområde, men så visade det sig att de redan var utanför festivalområdet så vi fick börja gå tillbaka då istället. Promenerade ner maten i alla fall.

En rolig grej som skedde var när vi mötte upp med dem, så var det en tjej med dem och när vi talade så sa hon "Oj nej vad ni talar gulligt" eller nått i den stilen. Och åt T sa hon "Du låter som mumintrollet!". Haha!

Twisted Sister

23:59:00 2012-06-08 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
"I see people eating pasta, Stop that and join the party, eat pasta AFTER the show, you fucking assholes!" - Dee Snider (Publikuppfostran)

Day 3 - From Rain to the Sun

23:58:00 2012-06-08 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
Bigsis', C och jag orkade oss till festivalområdet för att se Mikael Rickfors, mestadels för låten Vingar (för pengarna). Dock blev det en besvikelse, och dessutom började det smått regna. Innan vi åkte tillbaka till stugan så körde vi in till Sölvesborg och ett besök till Dunken samt ICA. i

Dagens äckel-höjdpunkt: När vi gick strax utanför festivalområdet så sa C till mig "Titta, titta!" och sen till Bigsis. Hon trodde det var en kändis och tittade lite högre än oss, men sen riktade vi hennes blick ner.
- En skotte vars kilt hade åkt upp på så hela rumpan syntes och dessutom kulorna pressade mellan benen. Fyfan! Och ingen gjorde nått, stackarn. Hans vänner filmade och allting. Jag tyckte dessutom synd om tjejen som satt snett bakom och KÄKADE!

Väl tillbaka så spöregnade det så brasan tändes och det blev en inomhusdag fram till kvällen då vi höll fingers crossed för att himlen skulle spricka upp. Åtminstone fick vi känna på parkeringsväder-stämning när vi satt på en parkering strax bredvid festivalområdet. Roliga typer kom förbi.

Dagens lärdom: Jag lärde mig att korka upp en flaska med en tändare. Booyaah! De "tvingade" mig att lära mig det, och jag var fast besluten om att klara av det. Dock fick jag ganska sjukt pekfinger i slutändan och det finns ett litet märke kvar. Haha.
När vi minst anade det så sprack himlen upp och solen tittade fram för att göra kvällen superduper för alla festivalare!
Motörhead var inget speciellt. Det enda som imponerade vad trumsolot som var hur sjukt som helst. Creds!
För att få ta del av Dee Snider-showen så gick vi ungefär en timme på förhand till Festival Stage där Twisted Sister skulle uppträda kl. 23:30. Och jag kan säga er att det blev absolut INGEN besvikelse. Vilken show! Och Festival Stagen var imponerande stor på nära håll.
Jag var bara tvungen att köpa en USA-flagga för att hedra Twisted Sister samt Mötley Crüe, och den uppskattades faktiskt. När vi stod och trängdes och väntade på att de skulle börja så sa en kille "Nice flag!" och det visade sig att han var från L.A. och kom årligen på Sweden Rock med hans tvillingbror. Schyst typ. Han sa också att han aldirg hade sett TS förut, att de aldrig kommit till Los Angeles (!)

När vi skulle hem så ringde vi vår taxivän Roger och han var mycket glad för att hämta oss finländare!
"Fuck you, you fucking Scandinavians!" - Dee Snider

Day 2 - Snider gästade

23:59:00 2012-06-07 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
Dagen började med en liten guidad rundtur inne i härliga Sölvesborg, innan vi drog till ICA och Systemet. En aning skrattretande med Systemet: åldersgräns 20, men på krogar och sånt är 18 acceptabelt. I don't get it...

Anyhow, höjdpunkten med ICA-besöket var när C snackade i mobilen och diskuterade om hur vi skulle ta oss till festiavlområdet, i och med att hon inte ville köra. Då kommer en kille som ursäktar sig och frågar om vi behöver taxi för rimligt pris. Ingen svarttaxi alls, utan en helt vanlig chaufför vid namn Roger. Vi förhandlade priset till 300kr och då blev han vår chaufför och vår vän, framtils lördagskvällen. Mer om det sen.
Mästerkocken T grillade kycklingbiffar till oss och till dem blev det potatis och sallad. Urgott.
Systeryster, T och jag for på en promenad i det superfina vädret och gick till stranden som inte var långt borta.
Foto: Bigsis'
Foto: Bigsis'
Foto: Bigsis'
 width= width=
Foto: Bigsis'
Jovisst, var det kö vid entrén. Trängas fick vi göra en stund innan vi tog oss in till området, men två tyskar träffade vi på i trängseln.

Första dagen då en kille vid entrén skulle kroppsvisitera så sa han med ett glatt humör, "Jaha, vad har du för farligt på dig då?". Svenskar gör ett gott intryck på folk, verkligen.

Höjdpunkten under den kvällen var då vi satt i Kopparberg-tältet och lyssnade på Sebastian Bach så ändrade rösten, låten och folket började skräna. Vi funderade vad det var och det var ingen mindre än Dee Snider från Twisted Sister som valsade in på scenen. Alla blev jätte förvånade och nästa dag står det på Aftonbladet och Expressen att det inte var något annat än ett gäst inhopp.

Sebastian Bach

23:59:00 2012-06-07 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
När vi kom från toaletterna och skulle börja röra oss mot Rock Stage med Sebastian Bach, så hörde jag att 18 and Life spelades och då blev det fart på!

Day 1 - Troubletime, part 1

23:59:00 2012-06-06 Sweden Rock 2012 1 Kommentar/er
Glada sådär fem på morgonen tog vi taxin till Vasa flygplats för att därifrån ta oss vidare till Köpenhamn. Förstås så möttes vi av en sur tant som satt bakom incheckningsdisken. Hon sa att vi inte hade bokat några biljetter, fast vi hade fått en bekräftelse på betalningen. Vi hade då två val: betala 800€/pers. extra för biljetterna eller köra ner till Åbo för att ta båten över till Stockholm (Vi skulle förlora två dagar på det, då vi ännu måste köra ner till Sölvesborg från Stockholm). Det sved till för T i och med att vi valde flygalternativet och han "fick" betala alla biljetter.

Åtminstone hann vi bara upp i luften så fick vi landa igen. Måste bara gilla korta flygresor, som räcker endast en och en halv timme. Efter att väskorna var hämtade så tog vi en snabbisburgare innan vi sökte oss mot tåget som skulle ta oss till Bromölla.

På Öresundståget fanns verkligen roliga typer, ett par fransmän som också skulle på Sweden Rock och i en annan vagn vi satt i så satt en massa Sweden-rockare, vissa fullare än andra. Mycket underhållande med en kille som höll på att räkna hur gammal hans läderjacka var, typ 40 år? Och att den var "original".
När vi hade kastat av våra grejer vid värdinnans sommarstuga, så drog vi till festivalområdet i Norje för att lösa ut våra biljetter till ett armband. Damn vilket stort område!
Festivalen inledde vi med Sabaton, som även sjöng Sveriges nationalsång. Stämningen nästan på topp och vädret var lovande!
 width= width=
Två vuxna karlar hade redan börjat "bråka" på första dagen, å andra sidan var det bara lite lek. Vet inte riktigt vad det var om, men folkmassorna runt dem tyckte det var underhållande då de rullade runt på marken.
Innan vi drog tillbaka till sommarstugan så avnjöt vi nachos med salsasås. Mums, mums, mums...


Packa än en gång

15:43:01 2012-06-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Förhoppningsvis så har jag fått nerpackat allt jag ska ha med till Sverige imorgon. Vädret säger "ta med varma kläder" och det gjorde även systeryster så det fick bli den stora kappsäcken ändå. Vi får hoppas att vädret hinner ändra ännu. Det är ju inte så trevligt att vara på festival om det spöregnar...

Project X (2012)

21:41:10 2012-06-04 Film & Serier 0 Kommentar/er

Jag tror att jag inte har sett någon mer urflippad film än Project X (2012). Om jag inte har helt fel så tror jag den producerades för att avskräcka folk från att ordna hemmafester. De kan spåra ur till 15000 personer. Haha.
Den var inte så jätte bra egentligen, men händelserik dock, men det var en film som i alla fall kan ses en gång.

"Dude, people are stealing shit, breaking shit. I mean people are probably stealing shit."


MTV Movie Awards 2012

17:19:04 2012-06-04 Allmänt 0 Kommentar/er
Dirtdag – Jennifer Aniston – Horrible Bosses

Breakthrough – Shailene Woodley – The Descendants

Best Male Performance – Josh Hutcherson – The Hunger Games

Best Female Performance – Jennufer Lawrence – The Hunger Games

Generation Award – Johnny Depp – ”There ’s obviously something wrong with me”

Best Kiss – Robert Pattinson & Kristen Stewart – Breaking Dawn, part 1 (Fjärde gången)

Best Fight – Jennifer Lawrence & Josh Hutcherson vs. Alexander Ludwig – The Hunger Games

Best Cast – Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint & Tom Felton – Harry Potter and the Deathly Hallows part 2

Best Hero – Daniel Radcliffe

Best on screen Transformation - Elizabeth Banks – The Hunger Games

Best Trailblazer – Emma Stone

Movie of the YearBreaking Dawn, part 1

Front page

22:20:34 2012-06-03 Student 2012 0 Kommentar/er
Jag brukar inte direkt läsa dagstidningen regelbundet, och jag skulle inte ha gjort det om inte farsan skulle ha sagt något i stil med "Jasså ni kom på första sidan", när jag valsade nerför trappan imorse.
Dessutom så fastnade vi riktigt bra, för en gångs skull blev man lyckad på foto, utan att ens se det före publiceringen.

En gång i livet

22:10:11 2012-06-03 Student 2012 0 Kommentar/er
TG Studenter 2012

Vet inte var jag ska börja eller sluta. Gårdagen var fullspäckad som tusan, och jag hade endast fått fyra timmars sömn, p.g.a. att nervositeten hade slagit till och den satt i enda tills mössan sattes på huvudet.

Studentfesten hölls inomhus hos oss, i och med att regnet kom senare på dagen vartefter gästerna började anlända. Varmt blev det då många var under samma tag så dörren fick lämnas öppen i slutändan, tills det blev korsdrag och ett champagneglas åkte i golvet.

Festen fortsatte på kvällen då studenter, föräldrar och lärare fick njuta av en trerätters middag tillsammans.
Förrätt: Toast med kycklingsalsa.
Huvudrätt: Grisinnerfilé med rödvinssås och duchessmos.
Efterrätt: Limemousse med hallonsylt.

Allra sista festen slutade i Jstad med övriga studenter som trängdes vid Melody. Turligt nog betalade vi in oss före och drog till Dragon en stund innan vi for tillbaka till Melody och DÅ var det en jäkligt lång kö!

Kvällen kunde inte ha blivit bättre. Okej, kanske lite mera dans. Men jag fick återse en länge "försvunnen" barndomsvän som jag säkert inte sett på 5-6 år. Tack till alla som var med och förgyllde studentfirandet och kvällen!

Student 2012

11:00:00 2012-06-02 Student 2012 0 Kommentar/er
Då var dimissionen avklarad, nu återstår bara de x antal gäster som ska trängas i huset på grund av att solen envisades med att inte visa sig.

Kobojsarna - Studentsången

Maximum speed och nervositet

23:09:03 2012-06-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Full rulle hela dagen! Dock vaknade jag på fel sida, mamma och jag gick varandra på nerverna direkt från morgonen. Jag höll på städa rummet och så skulle hon ha mig att göra några andra saker nere i köket. Fast jag skulle vilja, så kan jag inte befinna sig på flera platser samtidigt! Jag har dessutom fastat idag! Det enda jag har fått i mig är; Actimel, juiceglas, två kaffekoppar och tre kex. Mamma har inte haft tid att göra någon mat och jag har inte varit så allvärst hungrig, konstigt nog...

Det blev en examensfotografering med en barndomsvän samt granne. Hon blev utexaminerad restaurangkock. Hon fann en del foton, som hon gillade vilka jag har redigerat klart, så vi får se om hon är nöjd med det slutgiltiga resultatet.

Förstås var jag tvungen att ta mitt efterlängtade, och avkopplande, bad, som jag inte har "haft tid" med på ett tag! Och efteråt blev det att hämta C från bussen. Fyra månader sedan jag såg honom sist (!)

Jag blev tillfrågad för några dagar sen om jag har hunnit bli nervös inför morgondagen och svaret var då "Nej", men nu skulle svaret se annorlunda ut. Nervositeten har hunnit ifatt mig och jag vet att jag borde gå och lägga mig, men om jag försöker med det så kommer resultatet ändå bli såhär.