Boombox

16:11:34 2012-10-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Den här lilla saken kom till bra användning igår under Födisfiest: Vasa Edition. Tack till Natt som ställde upp med sin lägenhet, och tack till folket som dök upp! Luv' yah, guys!
 
Kvällen blev riktigt lyckad. Dock var man ju lite seg från fredagens Garagefest, som också var en lyckad tillställning. Tack för det, Sassa & co.!
 
Nästa helg blir det Födisfiest: Jeppis Edition.

“Now everyone is prouder and poorer”

15:49:00 2012-10-25 FOTO - Natur 0 Kommentar/er
... och där kom den första snön, som kommer att komma och gå som den vill i de närmaste en-två veckorna. Nåväl, hellre vitt och lite kyligare än grått och dystert regnväder.

Jag saknade orken att gå ut och knäppa nån bild så jag tog den enkla utvägen, och fotade från internatsfönstret.

Riga 2012 Movie

14:31:04 2012-10-25 Riga 2012 0 Kommentar/er


En film innehållande höjdpunkter från höstlovsresan till Riga.

Upcoming...

09:19:58 2012-10-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Skyline Bar, Radisson Blu Hotel Latvija.
 
Jag ska försöka påbörja min Riga-story idag, förhoppningsvis med lyckat resultat. Jag skyller på att jag har jetlag från en 19h lång buss och båt resa. Det är därför ni inte har fått några längre inlägg med text inklusive bilder.
 
Det kommer, det kommer...

Nitton

09:18:00 2012-10-21 Allmänt 2 Kommentar/er
Timo fotade mig uppe vid Skyline bar på Radisson Blu.
 
Grattis till mig själv, som förmodligen har vaknat och sitter på en buss upp till Finland igen! Födelsedagen kommer att spenderas i fordon såsom buss och båt i beräknat 15h, från Riga till Vasa.
 
Jag lär ha något att göra på bussresan... Loggen på Facebook lär väl gå het så jag får väl ta o 'tacka' vartefter det kommer gratulationer.

Day 3 - Partey

23:59:00 2012-10-20 Riga 2012 0 Kommentar/er
Vem älskar inte att komma till ett färdigt frukostbord där man kan plocka åt sig de man vill ha, och sen sätta sig till bords och titta på roligt folk.

Dagen var fri för shopping och allt man kunde tänka sig att hitta på. För vår del blev det upplaga två av Gamla stan och marknaden. Det var en aningen mera folk på marknaden denna dag då det var lördag.
Vi stack till Stockmann än en gång och varuhuset Origo. Det stället var mycket förvirrande - affärer hade de lagt in lite var som helst. Och vi antar att den byggnaden var tänkt som en busstation/tågstation, men som de sedan hade utvecklat till ett kombinerat varuhus.

Pilsētas kanāls
Oturligt nog så besökte vi inget Tea House, som Riga/Lettland är känt för. De serverar alla möjliga té sorter och då sitter man på kuddar på golvet. Det såg riktigt mysigt ut. Nästa gång...

När vi gick förbi Nationalmuséet så stötte vi på en bröllopsfotografering. Följet syns lite i högerkanten.
Baby Freeze vid/på frihetsmonumentet.
En nytillkommen Galleria med åtta våningar, som byggdes 2011.
Födelsedagsmiddagen avnjöts i Gamla stan vid Livu torget, på restaurangen Steiku Haoss. En mysig restaurang med väldigt trevlig personal.
Förrätt: vitlöksbröd
Huvudrätt: en stek med wokade grönsaker och vitlöksbröd
Efterrätt: glass med ett kanel-/chokladtäckt päron.

På kvällskvisten vid 21-tiden så anlände ett band som sade sig spela rock, vilket gled över till jazz. När jag tog några snabba foton och filmade en snutt med mobilen, så lade trummisen märke till det och smålog. Och under tiden vi var där så satt han och sneglade på mig och log. Morsan märkte ju det och kunde inte va tyst om det och höll på med att säga, "Oj vad han kollar och ler!", fram tills vi for.
Kvällens höjdpunkt måste verkligen ha vart cykeltaxin, som vi hade beslutat oss för att testa, bara för att! Och jäklar va det var underhållande och kul! Dessutom då det var tre unga killar som skjutsade oss. Han som morsan och jag satt på med så var verkligen tävlingsinriktad och hade fart på.

Innan vi tog hissen upp till Skyline bar så korkade vi upp champagne på hotellrummet och skålade i det. Efteråt blev det ett par drinkar vid Skybaren där det var partypeople och bra musik. Det skulle ha vart kul att va där om man hade haft sina partypeeps med!

Burlesque

02:03:00 2012-10-20 Riga 2012 1 Kommentar/er
*poff* I all sin hast befann man sig på en Burlesque show. Tack vare skylten, hon där utanför och jag som fick dit medresenärerna.

Höjdpunkten på hela resan!

Day 2 - Rundtur

23:59:00 2012-10-19 Riga 2012 0 Kommentar/er
Uppstigning vid 08:00 med en hotellfrukost som väntade strax därefter. När frukosten var uppäten och man var klar för drabbning så väntade bussen på oss, för att ta med oss på en rundtur i Riga-city. Våg guide var en liten lettisk gumma som hette Olga. Hon jobbae på ett ställe där svenska var studiespråket så hon kunde mycket bra svenska och hade ett sjukt roligt skratt. Dock var hon väldigt "stor i käften" på de sättet att hon pratade väldigt mycket.

Åtminstone fick vi oss en rundtur med buss och till fots, och vi fick ju se mycket. Fast vi undvek att lyssna på hennes prat för vi skulle ändå inte ha kunnat ta in all info hon hade att erbjuda.

Husnummer / skyltar


Turisto
Kaffepausen, som vi hade under rundturen, tog plats vid Livu torget och där slog vi oss ner vid ett mysigt, litet café. Där inne var det supertrångt, man kunde egentligen bara gå in och köpa och sen slå sig ner vid några "bar/fönsterbord" eller då på utsidan, vilket vi gjorde.
Bästa tänkbara vädret. Att kunna sitta ute i oktober, utan att behöva frysa, och dricka kaffe.
Dom som ville fick åka tillbaka med bussen till hotellet, men vi valde att gå till marknaden som bara var några kilometer från Gamla stan. Det var inte så mycket rulians, och det var lika bra. Allt från mat till alltmöjligt krims krams.
Efter marknaden så gick vi till Stockmann och sedan in till Chili Pica. Där vi blev glatt bemött av en servitris, hon satte oss i en VIP-sektion, som vi kallade det. Riktigt trevligt.
 
Dill biff med klyftpotatis, som var urgott, och därtill en Irish Coffee med alldeles för mycket grädde. En kul grej med ölglasen. Vi beställde alla öl, och när vi blev serverade så fick farsan och Timo kraftigare ölstop. Jag antar att de inte ansåg våra glas till höger vara tillräckligt manliga. ;o)
Kanalen

Radisson Blu Hotel Latvija

Morsan var tvungen att fotografera utsikten från toaletten.
Om det är något jag inte tänker göra igen är att beställa en White Russian vid Skybaren. Bartendern som gjorde den så kolla inte hur mycket vodka han la i, så den smakade mera vodka än mjölk. Den var sjukt "stark" så den blev äcklig... Han lyckade bättre med en Sex on the Beach.
Vårt mål efter att ha vart uppe vid Skyline Bar, var att gå och äta för att vi började bli på den hungriga sidan. Jo, vi gick in mot Gamla stan och väl där så ser jag en skylt där det står "Burlesque" och en tjej utanför som säger att det är en show som börjar klockan 22:00 - då var klockan 21:50.

Jag sprang efter dom andra, som gick en bit framför, och jag insisterade att vi skulle se showen. Egentligen var jag inte tvungen att tjata så mycket, dom undrade bara va det var och så visade jag en expempel video. Mia höll direkt med och så hakade de övriga på.

Timo var lite förundrad över om det var en strippklubb eller nått, haha, men jag försäkrade honom att det inte var det. När vi väl kom in så bad vi om en matmeny, som vi i senare skede glömde bort, och så fick vi även veta att showen var tre timmar. Vilket inte gjorde mig nått.

Det var inte extrem Burlesque, utan kabaré. Lite som själva Burlesque-filmen. En del låtar från filmen fanns med i showen, så det var lite det som gjorde showen också då man kände igen de flesta låtar.

Det värsta med det hela var väl att mina medresenärer var mycket högljudda under framträdanden och för att värden tog upp en norrman samt min FARSAN för att köra en stripptease med ett par boxers. Farsan vann förstås, men ändå. Det var absolut inget som jag hade velat se (!!)
Chili Pica, round two. Vi gick på nattmat klockan 01:00. Det som vi egentligen skulle ha gjort i början av kvällen, men som glömdes bort. Foccachia stod på menyn för min del, och det var riktigt gott och lätt sådär på kvällskvisten.

Skybar

16:33:00 2012-10-19 Riga 2012 0 Kommentar/er

Njuter på Radisson's 26:e våning, nämligen Skybar. En stark White Russian i hand och familjens sällskap.

17 grader och sol här på kvällskvisten. Superhärligt!


Day 1 - 18h

23:59:00 2012-10-18 Riga 2012 0 Kommentar/er
Man blir inte piggare av att sova endast 4h innan man ska upp igen. Jag har gjort så förut när vi vart påväg på en resa mitt i natten - fast denna gång körde jag med en 20min powernap innan vi skulle göra oss klara för att dra iväg till bussen. I det här fallet gick det att sova i bussen sen sådär 02:00 på natten.
 
Jag sov hela vägen, mer eller mindre, med musik i öronen fram till första pausen i Björneborg och vidare till Forssa och sen Helsingfors terminal för att ta Viking Line XPRS över till Tallinn.
 
Båtresan var ganska jävligt. Jag hade varit smått illamående under natten och in på förmiddagen då vi ansteg färjan. Under färjan var det inte bättre heller, så det blev fyra långa timmar.
I bussen fanns det resenärer som skulle till Riga samt Tervis, Pärnu. Dom släppte vi av vid Tervis där vi också stannade på en paus, och jag kan säga er att de serverade de godaste mackorna jag någonsin ätit! Omgivningen kändes mer som ett mentalsjukhus eller nått, vita nakna väggar. Allt för kliniskt.
Vidare från Pärnu tog vi oss över lettiska gränsen, och körde längs med Riga-bukten för att senare anlände till Riga ca två timmar senare vid 20:00 tiden. Där installerade vi oss på hotellrummet, kollade runt i lobbyn och strax efter så började John Blund nalkas.
 
En 18h lång buss och båtresa var avklarad...

Bussresan ner till Riga startar snart...

23:29:00 2012-10-17 Riga 2012 0 Kommentar/er
Hejhopp! Jag har varit fullt upptagen med att göra ingenting så jag har glömt att berätta i veckan om vår Riga-trip som vi ska dra ut på om lite mera än en timme. Jag har nämnt de förut i något inlägg, men det börjar bli kanske för två veckor sen, så ja ville bara uppdatera er om den saken.
 
Visserligen hakar dator och telefon på, så det blir kanske några mobilinlägg samt bilder, som ni får ta del av.
 
Excited till tusen. Det är så mycket man skulle vilja se, men turligt nog så ligger hotellet i centrum och frihetsmonumentet bara några kvarter därifrån. Vädret väntas vara på vår sida med 16 grader och full sol fredag och lördag. Annars lovar dem 13 grader och halvt mulet.
 
Ha det bra!

My baby is back...

21:03:00 2012-10-17 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har ju som sagt skaffat en ny bebis, D7000. Men i förra veckan fick jag besked om att min gamla kamera, D5000, hade kommit tillbaka från service och att jag fick hämta den.
 
Morsan och jag var och hämtade den idag till Fotocenter. Den var som ny, putsad och fixad. Fast det var väldigt ovant att hålla i den, i och med att den är mindre än D7000. Den saknar någonstans att placera lillfingret. Jag har inte tänkt på det förut, men nu när jag jämför dem båda så märks det. :o)
 
Nu återstår det att se vad jag kommer att göra med den, ifall jag behåller den som reservkamera eller om den ska säljas.

"Turn up the bass"

22:00:00 2012-10-14 Music of Life 0 Kommentar/er

Fest i dagarna tre. Som jag nämnt tidigare så var det födelsedagsfest i fredags. Igår agerade jag chaffis och i slutändan blev det inget dancefloor shake, p.g.a. att John Blund hann ifatt från fredagens festande. Idag är det söndag och festen fortsätter. Denna gång är det ingen hemmafest utan nu ska Sassa smått firas på krogen.
 
Ha en skön söndagskväll, och en skön start på arbetsvecka/skolvecka, eller som jag, höstlovsvecka!

Step Up 4: Revolution (2012)

12:50:00 2012-10-14 Film & Serier 0 Kommentar/er


Step Up 4: Revolution har jag verkligen väntat på och den nådde upp till mina förvätningar. Jag har sagt det förutom och jag säger det igen, jag har vanligtvis väldigt höga förväntningar när det kommer till dansfilmer. Bam, där satt den.
 
Den vanliga storyn, en karaktär vill lyckas som professionell dansare och vid sidan om det händer så mycket mera inom dansvärlden. Den hade en riktigt bra handling, lite annorlundare än de övriga Step Up-filmerna, vilket gjorde den till en hit hos mig.
 
P.S. Älskar Ryan Guzman's ögon. Hottie '87 där. ;o)
 
"Sometimes it's good to break the rules."

 

Födelsedagsfest

12:18:00 2012-10-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Vad kan man säga. Tack än en gång för en otroligt bra födelsedagsfest Sassa! Grattis bruden!
 
En väldigt händelserik kväll/natt tillsammans med (cirka) 20 andra personer. Det sjukaste med kvällen var att man blivit biten av en liten hund och sovit på tre köksstolar. Någon gång ska va den första, eller. ;o)

Babysitter... doggysitter...

23:01:15 2012-10-11 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har varit hundvakt åt lillkillen Saiko ikväll. Matte var i jobbet och husse var på kurs, så då fick jag rycka in ett par timmar och göra Saikkis sällskap. Han tycker inte om att va ensam hela dagen och dessutom hela kvällen därtill.
 
När jag en gång var där så passade jag på och göra det lite torsdagsmysigt med ljus. Vi får ju inte ha det vid internatet, p.g.a. ventilationen eller va de nu var.

Bearman vs. Lionman

22:51:19 2012-10-11 0 Kommentar/er
Nu undrar ni säkert vad vi riktigt sysslar med på projekt timmarna. Det finns dom som redigerar vanliga foton, och så finns det jag, som förvänger foton som är färdigbehandlade. Här har ni två exempel, som är från idag, som visar vad jag egentligen håller på med.
 
Åtminstone är det underhållande att fixa och trixa med sånt här. Jobbigt i längden, men ibland får jag en kick och vill göra något extremt.

Lite här och där

20:09:46 2012-10-10 Allmänt 0 Kommentar/er
Bloggandet har det varit lite från och till med. Osammanhängande, korta och allmänt tråkiga inlägg. Det känns som att de har blivit skrivna på tvång, bara för att bloggen ska hållas igång.
 
Jag ursäktar för det, men åtminstone vet ni att jag lever. Tack vare mina smått tråkiga och vardagliga uppdateringar. :o) Nästa vecka lär det väl bli lite mera intressant då höstlovet och Riga-resan nalkas.

Powernap

10:42:37 2012-10-10 Allmänt 0 Kommentar/er
Powernap behövs dagar som denna, och som "moset på grädden" (som man också kan säga, tydligen) så passar det bra med en kaffekopp efter napen.
 
Innan överraskningslunchen så är det matematikboken som gäller ett par minuter. Ser ni vänner, imorgon är det matteprov från morgonen, procenträkning.

Zumbaboi

15:19:00 2012-10-08 FOTO - Porträtt 1 Kommentar/er
En fb-favorit. Den här bilden gick verkligen hem hos folket på Facebook när Johannes la den som sin profilbild.
 
Han kom sig till studion i fredags, och där spenderade vi en och en halvtimme med att ta fyra olika outfitbilder. Två som han var inställda på och två övriga, bara som variation. Jag tror inte någon har varit så naken som han var i den fotostudion! Jag tror nästan vi har slagit rekord, eller? Det skulle va kul och veta.

Trerätters

22:15:00 2012-10-04 Allmänt 0 Kommentar/er
Kvällen spenderades vid Rosso på en trerätters middag. Sallad, Rossos pepparbiff samt Panna cotta. Biffen var underbart god, och bra kryddad. Jag kan ju inte heller klaga på sällskapet. Det var en tipptopp kväll!
 
Fast när jag kom tillbaka till internatet så var det nog så att man bara ville lägga sig ner och dö en stund. Jävlar va jag va mätt! Och som grädden på moset så skulle Bella och jag äta varsin kanelbulle med tanke på att det är Kanelbullens dag. Stånkade och stönade ända fram till nu, då det börjar bli natten.

Horrifying, right?

13:32:00 2012-10-03 1 Kommentar/er
På eftermiddagens Dataprojekt så dök "Skriet" upp i mitt huvud. Och den idén utvecklade jag till skräck tema. Det blev Bella som fick lida genom blur tool och smudge tool. Horrifying, right?
 

Hur kan man misslyckas?

21:46:04 2012-10-02 Allmänt 0 Kommentar/er
Jaa, man kan undra hur man kan misslyckas med att göra kokosbollar?! TVÅ GÅNGER. Fattar inte. Åtminstone var smeten god och det resulterade i att vi gjorde chokladrutor på kokosbollssmet. Istället för bollar så blev det platt.
 
Resultatet blev i alla fall awesome. Nästan för awesome...

Sensuella Isabella

09:32:00 2012-10-02 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
En verklig favoritbild, och det är många fler som jag skulle vilja visa. Fast med tanke på gårdagens tema som kan klassas som "vågat" så kommer jag inte ladda upp sånt som modellen inte godkänner.
 
Slutresultat: nöjd! Jag kunde inte avsluta mitt bildredigerande igår för jag var så insatt att bli klar, så det blev en sen natt eller tidig morgon innan jag hade en dejt med sängen. Närmare bestämt halv fyra med uppstigning vid åtta.

Produktfoto

08:54:00 2012-10-02 FOTO - Blandat 0 Kommentar/er
Det blev studio gånger två igår. I skolan blev det produktfoto och efter skolan, i brist på annat, så hade vi fotografering nummer två med Bella. Det blev mera variation under gårdagen, men vi är lite kluvna om bilderna blev mera lyckade första gången än denna gång. Studio saldot resulterade i 400 bilder under mindre än två timmar, och av dem valdes 230 ut.

I'm already in love...

21:21:00 2012-10-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Splitterny 208 som lånebil för en och en halv dag, när jag har min 308 på service. Jag blev mycket förvånad när T sa att den var slitterny. "Ska jag få köra en helt ny bil?!".
 
Plus i kanten för att den är mycket lättstyrd, Bluetooth, touch screen, och allmänt modern. Minuset är den mycket lilla ratten och själva bilen.

October 1st

00:01:00 2012-10-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Det går fort nu, 30 september till 1 oktober. September månaden har gått förvånansvärt snabbt när man tänker på det.
 
Det är 21 dagar tills jag blir ett år äldre än va jag var förra året. Mitt år som arton har varit riktigt bra, och åldern 20 skulle kunna inträffa istället för 19. Det är helt enkelt ett onödigt 'mellanår'.
 
Jag känner mig lite smått dålig då jag använder mig av en 2010 bild. De två senaste åren har varit botten, med tanke på att jag har slopat det mesta med naturfotografering. Nåväl, man tager vad man haver.
 
Ha en skön oktober månad! Det tänker i alla fall jag ha, det blir bl.a. en trip till Riga på lovet. Dock blir det en annorlunda födelsedag i och med att vi åker hem samma dag, då är det buss och båt som gäller. Födelsedagsfiiest med vänner och Skybar i Riga blir väl höjdpunkterna under Oktober-månad.