"You know what we do and we do it well"

21:13:18 2012-09-29 Music of Life 0 Kommentar/er

Ha en skön lördagkväll alla hemmasittare (uppesittare) och party people!

Vit helg!

21:05:43 2012-09-29 Allmänt 0 Kommentar/er
Johannes iPhone.
 
Jasså jasså. När man skjutsar folk på någon tillställning så visst blir man på G själv då också. Det har blivit en vana att vara ute varje helg och träffa folk så tills sist blir det svårt att hållas hemma. Jag hade verkligen tänkt va hemma den här helgen, men då fick jag för mig att dra ut ändå. MEN vit helg står jag fast vid, så jag sätter mig bakom ratten denna lördagkväll/natt.

Kvällens umgänge

20:44:00 2012-09-29 Allmänt 0 Kommentar/er
Efter att jag hade varit på Blue Fox-matchen, som resulterade i en klar vinst med 10 gentemot 5, så drog jag till Johannes på kaffe. Kaffet smakade väldigt beskt, intresseklubben antecknar.

Där blev det full rulle och lite musik dunkelidunk. Och allmänt chill innan han och några andra skulle skjutsas till en kompis.

Johannes testar min D7000

I brist på annat...

13:27:02 2012-09-29 0 Kommentar/er
I brist på annat på lektionerna så sitter jag som sagt och leker i photoshop, med bl.a. foton som togs i studion för någon vecka sedan. Det blev många lyckade foton och dom är enkla att lägga i ett annat sammanhang. T.ex. ett omslag för "a rock magazine".
 
Nu har jag blivit insatt i GarageBand, och gör en massa olika jingels och annat kul. Lattjar på helt enkelt. Förstås så måste ju också Photshop vara med på ett hörn, i och med att det är min andra kärlek efter kameran. :)
 

Shadow face i Palosaari

15:33:00 2012-09-26 FOTO - Streetphoto 1 Kommentar/er
Famous art in Palosaari. Jag har sett 'graffitiansiktet' förut på en blogg och sen i verkligheten och tänkte att jag måste verkligen fota det. Sjukt bra gjort måste jag säga, eller vad tycker ni?

Anyway så tog jag tag i saken och begav mig till Brändö för att knäppa ett par bilder på shadow face.

Degerträsk

17:32:39 2012-09-25 FOTO - Natur 0 Kommentar/er
På morgonen kom vi oss till Degerträsk och där hann inte jag va länge i alla fall. Någon bild hann jag knäppa, innan jag skulle dra på hälsogranskning.
 
Kallt och ruggigt, men varmt att vandra genom skogen. Tacka vet jag smartphone, 3G och kartor, annars hade jag inte hittat tillbaka. Haha.

Jag blev med kamera...

21:21:00 2012-09-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Tillbringade eftermiddagen i en annan slags studio än den jag är 'van' vid. Nämligen musikstudion. Bella skulle ha fixat till en läxa så jag hjälpte till som den tekniskt kunniga på Mac.

Före allt de hände så besökte jag Studio Fotocenter, once again. Jag blev med kamera. En D7000 finns i min ägo nu, och turligt nog hade de inte skickat in min gamla D5000 på service så jag fick tillbaka kit-objektivet. Annars hade det varit lite problematiskt under de kommande fyra veckors fotande.

CS6

17:28:24 2012-09-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag hämtade ju som sagt Photoshop CS6 igår. Det påminner mycket om Elements 7 med den gråa designen, men förstås så är CS6 mer avancerad och utvecklad. Jag har vant mig vid CS och att programmet är på engelska, i och med att vi använder engelska CS4 i skolan.
 
Jag har inget att jobba med för tillfället, så jag har laddat ner ett par brushes och patterns istället. Åtminstone kommer det underlätta så jag slipper hålla på med iPhoto och ColorSync, och mini laptopen.

Tack för dessa tre år!

16:52:57 2012-09-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Jovisst. Kameran ska förstås gå sönder när man går en fotoutbildning. Det hade varit en annan sak om jag hade gått i gymnasiet för då hade det inte varit ett måste att ha en kamera, men nu går det bara inte.
 
Jag lämnade in kameran på service och de sa att det skulle ta 3-4 veckor, och att det inte var säkert att den skulle kunna fixat och om det avr värt det. Så det lär bli en ny kamera imorgon... Uppgradering, tack!

Fullt ös!

18:50:33 2012-09-22 Allmänt 0 Kommentar/er

Fördröjde tiden hos Fredrikas med att dricka en kopp kaffe och äta räk- och skinkpaj.
 
Det har varit fullt ös hela dagen. Direkt från morgonen blev det tidig väckning för att slänga in tvätt som skulle hinna torka fram till eftermiddagen, hämta Photoshop från Jeppis och möta upp med en fotograf angående ett fotojobb.
 
Framförallt hade vi kalas hos oss. Morsan fyllde år så hon blev uppvaktad av x antal personer, och allt detta har skett idag, och nu är jag redo för en utekväll i Vasa. Orsak: en kompis från Åbo är här uppe över helgen så det är därför vi ska ut.

Wasa by Night 2012

23:16:00 2012-09-20 Allmänt 0 Kommentar/er
Grundandet började hos Sandra's tillsammans med Bella och Sassa. Där var vi någon timme innan vi drog ut på stan för att köa till Ollis.

Många goda skratt delades ut vid lägenheten, Youtube-klipp, Swimmingpool a.k.a. diskmedel dricka, gruppfoto och lite därtill.

Det tog oss två timmar för att komma in till Ollis, men det var värt väntan när vi väl kom in. Bordsdansande, nya bekantskaper, filmande och aha-upplevelser. Jag kom fram till att det ser förjävligt ut när man dansar, haha! Visst, det är inte sista gången jag shejkar loss, men det var sista gången det kom på så många filmer. :o)

Gratulationer till Sandra än en gång som fyller år idag! Det blev en födelsedags-russian vid Ollis när vi var där.

Sandra's otroligt fina foton, eller hur var det nu? ;o)

Wasa by Night 2012

22:25:00 2012-09-20 Videor 0 Kommentar/er

En sneakpeak från lillördagens händelsefyllda kväll, Wasa by Night 2012! Tack för kvällen, brudar!

"Get depressed coz the outfit all in it"

19:30:00 2012-09-19 Music of Life 0 Kommentar/er

Wasa by Night, here we come!
Vi kom till den slutsatsen att vi kan bara inte sitta vid internatet då det en gång sker något i Vasa, och när det är så mycket folk ute och roar sig.
 
Då får man höra dagen efter och se på Facebook om allt awesome som skett, och då sitter man där och tänker "wtf, varför lyfte man inte på rumpan och drog sig utåt med andra ungdomar".
 
Vi syns i city alla party people!

Jordgubbar och mörkchoklad...

20:49:59 2012-09-17 Allmänt 0 Kommentar/er
Kvällen består av det vanliga. Surfande, kökssittande med musik dunkandes ur högtalarna och basen dundrandes under bordet. Och förstås bäst av allt: smält mörkchoklad med jordgubbar. Jag blev så sugen på de när vi var och handlade så jag köpte hem ett paket gubbar.
 
Imorgon blir det kort dag och rätt chill, så vi får se vad som står på morgondagens schema...

Flytta på dej!

19:10:00 2012-09-16 Allmänt 1 Kommentar/er
The place to be när man ska föra, hos mitt! Där bjuds det på paj och godsaker, samt bra sällskap och musik.
 
Once again gjorde vi Jeppis och Melody osäkert. Vad kan man säga, en helt bra kväll! Den lilla missen som gjordes var att Bella och jag inte skyltade med våra nya frisyrer, "Baywatch"-style på Jeppis gator och torg! :o)

EFÖ-läger 2012

16:59:13 2012-09-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Två dagars lägerskola har stått på schemat från igår morse och till eftermiddagen idag. Vad kan jag säga? Det var riktigt bra faktiskt, folket fick man lära känna lite bättre och programmet var också helt okej med teamwork och äventyrsbana.
 
Torsdagmorgonen var mycket underhållande då vi tog bilen till Storsand. Bella hittade inte sin sked, så det resulterade i att hon fick köra hund/katt-stilen med att slicka i sig yoghurten och använda fingrarna. Det gick bra! Det som var skrattretande var att skeden hade hon i botten av sin väska.

Disturbed Sences

01:25:00 2012-09-13 0 Kommentar/er
"Ja, är man så duktig som jag är med photoshop så då finns det inga givna uppgifter. Man får helt enkelt hitta på något att göra själv!"
 
Alla bilder är tagna från deviantart, utom Emilia som jag verkligen måste tacka för att hon var utklädd till mentalpatient med tvångströja på Penkkis! Fotot passar riktigt bra in här och jag är rätt nöjd med resultatet!
 
Fast å andra sidan tror jag att jag kommer att jobba vidare på denna. Jag kan ju inte förstöra den hur mycket som helst, men kanske göra en "serie" av den, alltså olika uppföljare fast med samma tema.

Roadtrip gånger två

01:08:00 2012-09-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Skinkpaj med sallad och kaffe vid Fredrikas satt bra när vi hungriga kom till Jeppis efter att inte ha ätit i skolan... rödbetssoppa... urk...
 
Ojdå, jag har visst inte skrivit av mig här sen i söndags. Inget speciellt har egentligen hänt då med andra ord.
 
Bella och jag drog på roadtrip igår, Vasa-Nkby-Jeppis-Kovjoki-Vasa, och även en andra gång denna dag, Vasa-Jeppis-Vasa. En viss person fann ett par boots som hon blev fäst vid och då körde vi till Jeppis så hon fick köpa dem, och samtidigt hittade jag mig en David Jones-väska.
 
Och för första gången tillät jag någon annan köra min Peugeot, utöver mina föräldrar. Bella fick köra på tillbakavägen och det gick så fint så!
 
Denna kväll har vi suttit och haft skrattsalva efter skrattsalva, och totalt glömt bort va det är vi har skrattat åt. Förhoppningsvis har vi inte väckt vår del av internatet... Så högljudda kan vi väl ändå inte ha varit, eller?
 
Imorgon och på fredag är det lägerskola som gäller. Yippiekayeey? Nej, det är inget som lockar faktiskt.

Gangnam Style

19:40:00 2012-09-09 Videor 2 Kommentar/er


Visst, gårkvällen kunde beskrivas med två ord: Gangnam Style! De måste ha spelat den X antal gånger igår, så den blev verkligen inprintad i huvudet.
 
När jag lyssnade på den första gången så var det ett stort WTF, men vid Melody var den faktiskt bra när den lades i ett sammanhang. Det var många som försökte sig på dansen!

Speakers on!

20:29:47 2012-09-08 Music of Life 0 Kommentar/er

Nu ska vi se om Jeppis har var som krävs för att slå Vasa's nattliv! Förra helgen var det Fontana som gällde och det var awesome. Back to dear old Melody.
 
Jag tvivlar att det kommer vara bättre än Vasa, men man tager vad man haver.

Round two!

21:04:42 2012-09-06 Allmänt 0 Kommentar/er
Wienerschnitzel round two! Kryddade med svart peppar och denna gång lyckades jag mycket bättre. Sallad och ägg på toppen av den schnitzeln. Förstås så smakade jag på Bella's Italian-style köttbullar. Fyra styckna slank nog ner i magen, goda var dom!
 
Nu är vi värda lite smått och gott för att i varit till gymmet två timmar varje dag den här veckan.

"How desperate are you?"

22:07:23 2012-09-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Ett practical joke till min kära granne; "How desperate are you?". Fast jag kunde inte vara så dum och ta bort toalettpappret helt och hållet. Istället la jag det under toaletten ifall det nu hade varit så att hon inte hade lagt märke till det före det hade varit försent...
 
Vi hade båda sett en bild på Facebook där de hade gjort likadant, och då tänkte jag att det där måste man verkligen testa! Sjukt kul! Skrattsalva blev utdelad i alla fall. :))
 
Bella och jag har funderat över att placera den på personaltoaletten på skolan. Det skulle verkligen va något att se eller höra om senare. Haha!

Seg gymträning

22:03:00 2012-09-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Ojsan, det är inte bra att ha håltimmar. Det kan resultera i att man far till Clas Ohlson och köper silvertejp, permanent tusch, och sedan vidare till bokhandeln och där hittar man förstås alltid något; Joanne Harris, Kärt barn.
 
Duktiga som vi var så gick vi till gymmet idag. 20 minuters promenad, en timme seg gymträning och sedan vidare till affären för att handla. Tillbaka till internatet med en tung matkasse, som var väldigt jobbig att hålla upp med trötta armar.
 
Åtminstone blev kylskåpet överfullt och en helt okej middag tillgjord! Wienerschnitzel med sallad.

Svedjehamnen

20:08:00 2012-09-04 FOTO - Natur 0 Kommentar/er
Vi hade i alla fall tur med vädret... Vi drog till Svedjehamnen på förmiddagen, och där strosade vi runt och fotograferade ett och annat. Fotogänget trappade upp i ett torn, Saltkaret, och där hade man bra utsikt över holmarna och havsörnen som var på paragliding.

Havsörnen svävade omkring bland holmarna.

Replotbron.

WSC

16:38:00 2012-09-03 Allmänt 0 Kommentar/er
Idag, måndag, började våran gratis träningsvecka vid Wasa Sports Club. Jomen visst blev det lite svettigt, och det är väl så det ska vara också, eller? Det blev några minuter på vibratorplattan också, avslappnande.
 
Hälften av tiden gick typ åt till att gå mellan alla dessa oändliga salar. Fast det är ju sjukt snyggt och modernt där så creds till dom! Jag hade glömt bort hur skönt det är efter att man har varit till gymmet. 
 
Kvällensmåltid är intagen och jag måste säga att det inte var lika gott som jag hade tänkt mig. Färdig tomatsoppa, och så spetsade jag den med några droppar Tabasco. Inte blev det nå godare för det...

Våfflor

12:31:15 2012-09-01 Allmänt 0 Kommentar/er

Detta stod på menyn vid Bigsis' igårkväll. Våfflor med grädde och äppelsylt, och på kvällskvisten blev det nachochips och salsa. Super mumsigt...

 

Denna dag kommer att bestå av köttbullar, chill och lite smått och gott och galet kvällsprogram på Vasa city'se gator!