Happy New Year, people!

15:35:00 2013-12-31 Allmänt 1 Kommentar/er
 
HAPPY NEW YEAR!
 
Ikväll får jag träffa mina två fina vänner, som jag inte har sett på närmare två veckor. Detta år blir det att fira nyår mot Vasa trakten än en gång, som förra året. Men istället för Waskia och Ollis så håller vi oss vid Jans villa med några andra individer. Hoppas alla ni där ute har ett riktigt bra avslut på 2013 och en bra början på 2014!

Update på alla fronter, big time!

22:00:00 2013-12-30 Allmänt 0 Kommentar/er
 
Oj vad jag längtar på detta saftiga paket som jag har beställt från Cyberphoto. Det börjar bli ett tag sen jag klickade hem något därifrån. Dessvärre lär det ta en stund innan jag får det, men den som väntar på något gott...
 
 
Jag tog mig friheten att uppdatera garderoben med Nelly produkter nu när det blir nytt år och nya möjligheter. Spännande...
 
Jamen visst, ett tredje paket väntar jag också på. När man väl uppdaterar fotoutrustningen och garderoben så kan man också uppdatera lägenheten med lite nya kuddöverdrag och påslakan från Jotex.

What was missing…

21:56:00 2013-12-30 Apartment T 0 Kommentar/er
Aha! Pricken över i:et. Morsan och jag var på Blossoms lagertömning idag och då fann jag det som fattades på fotohyllan ovanför sängen, en stjärna mellan två fina tavlor. Jag har velat lägga till nått i lägenheten. Det har känts som att den har varit i obalans, men nu börjar det glida mot något stabilt.

Levande ljus

11:00:00 2013-12-28 Apartment T 0 Kommentar/er
Något annat som jag önskade till julklapp var levande ljus och en metallbricka. Det fick jag också av Bigsis', taack! Jag har länge varit utan stearinljus och det är inget som jag har prioriterat då jag har varit och handlat, så jag blev riktigt glad när jag fick det på beställning! Annat som jag fick på brickan var en Cookie-jar och Blossa-glögg.

Gamla Bajlabajla gänget

22:51:00 2013-12-27 Allmänt 1 Kommentar/er
Elli's foton, som jag har lånat lite.

Förra helgen planerade vi utgång på juldagen, med gamla Bajlabajla gänget. Så blev det också. Det blev en riktigt lyckad kväll som började vid mitt, förfest 1.0. Kaffe, blåbärsglögg och lite annat smått och gott med Natt och Elli.

Vi drog sen in till stan till Ellis där vi hade förfest 1.1. Anche plockade vi upp vid hennes och Sara kom sedan valsande stax före vi skulle gå in till centrum och betala in oss till Melody.
Jag har sagt upp mitt DJ:andeskap då jag hänger med Bajlabajla gänget, för av någon orsak så gillar dom inte min musik. Fast vi i princip lyssnar på samma sak…

Anyhow, vi köade en stund till Melody och sen stack vi till Netti och kollade läget. Eftersom det inte var så mycket hålligång vid Melody förrän runt 23-tiden så satt vi vid O'learys där det blev vin och Margarita för min del. Vi delade också på en korg nachos innan vi trippade ner till Melody och shakea.

Frames, finally!

22:28:32 2013-12-27 Apartment T 0 Kommentar/er
Jag fick ramar i julklapp och som försenad födelsedagspresent av Bigsis'. Bättre sent än aldrig, thanks!
 

Bailar en el Día de Navidad

18:00:00 2013-12-25 Music of Life 0 Kommentar/er
 
Juldagens afton till ära så ska jag umgås och bajla med det gamla Bajlabajla-crewet. Det var ett tag sen vi samlades, de flesta av oss i alla fall. Om jag inte minns fel så var vi några på Konstens natt i Vasa detta år.

Julafton enligt traditionerna

21:50:15 2013-12-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Det blev sista minuten stress i stan igår då morsan skulle handla det sista inför dagens julbord. Jag blev smått påkörd av en del stressade julhandlare, vilket jag blev störd på då dom inte ens hann säga ursäkta. Nåväl...
 
Idag samlades familjen kring julbordet och p.g.a. att jag har levt på soppa i närmare två veckor så blev det värsta bomben i magen efter bara en vanlig matportion. Sen kom blåbärsglöggen på det. Jeez vad man blev svullen i magen. Traditionen med Kalle Anka höll i sig och mot kvällskvisten blev det glögg och julklappsutdelning.

Merry Xmas, Everyone!

12:49:54 2013-12-24 Allmänt 0 Kommentar/erUppdatera efter nyår

08:43:00 2013-12-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Efter nyår skulle jag kunna tänka mig att uppdatera garderoben, en aningen, med plagg från Nelly. Vardagligt och kanske något nytt till Noviums Årsfest som hålls i mars. Det är massor med plagg som jag inte använder som jag borde föra till loppis och efter det och redan nu så tycker jag att garderoben är tom.
 
Pony Strap Tee | Youth Top | Annelie 3/4 High Low Sweat | Nujita Shirt | Jersey Cardigan | Anette Military Sweat
 
Amber Cardigan | Cut Out Cage Dress | Cross Front Mesh Dress | Lace Top Maxi Dress | Sequins V Maxi Dress

Interior wanties

22:27:00 2013-12-18 Interior Design 0 Kommentar/er
Här har jag suttit och stirrat mig blind på prylar från Jotex, H&M Home och Jysk. Det finns så mycket man skulle vilja ha, allt från små detaljer till mängder med påslakan och kuddöverdrag. Det är farligt att sitta hemma vid datorn och va rastlös, för då börjar man nätsurfa och är bara ett litet klick från att nätSHOPPA.

Two last days

14:59:09 2013-12-18 Allmänt 0 Kommentar/er
I måndags hade vi kritikdag gällande individuella reportage, som vi har jobbat med sen oktober. På kvällen for vi en sväng till O'learys samt Friends för umgås tillräckligt mycket för att kunna klara av att va ifrån varandra i typ två veckor.
 
Igår fortsatte kritikdagen, men endast under förmiddagen. På eftermiddagen fikade vi med klassen vid After Eight och några av oss lämnade där till närmare klockan fyra. Efteråt valsade Jan och jag till O'learys och käkade nachos och en stund efter så joinade Steph och Toni. Alla möjliga diskussioner, servettvikning och jullovsglass. Guu' så gott. O'learys häng avslutade vi med pingis och fortsatte sen med biljardspel vid Netti. Och innan jag tog natten så svängde jag in en snabbis vid Friends.
 
Idag sades det "byebye" till Steph, som tog bussen till södern, och varken henne eller Jan kommer jag träffa innan nyår. Tror detta kommer kännas som ett långt jullov. Men vi får väl se vad nyår har att ge.
 
Nu ska ni alla ha ett super jullov!

Fina peeps

14:37:27 2013-12-18 Allmänt 0 Kommentar/er
Guu' så jag kommer sakna alla fina peeps. Hälften av klassen drog hem till södra Finland, några till Stockholm och övriga runtom i Finland. Bra då det connectar dagen efter man har sagt byebye.
 
Förra måndagen så var jag på fullmäktige konstituerande möte i Åbo med 14 andra ledamöter. Jobbigt att vakna sådär halv sex på morgonen med endast några timmar på sömnkontot. Det var en riktigt intressant och rolig dag trots att man inte hade ätit något under hela dagen förrän på kvällen. Fullmäktige viceordförande blev min position i fullmäktige i alla fall. Plus i kanten.
 
Under tisdagen så var det Portrait Workshop i skolan och på kvällen så umgicks vi på O'learys samt Friends och sa "hejdå" till Soffan som skulle dra till Kenya och va där i närmare fem veckor. Hon fixade en fin packningslista vid Friends också, med vissa snedsteg i listan. Hih.
 
Onsdag: Allegro Xmas party.
 
I lördags så hängde vi i skolan en stund, en snabbis till Friends och Netti, men sist och slutligen hamnade vi vid O'learys med fina människor och hade det super! Jan och jag hann ner till Melody och shakea lite också.

Allegro Xmas party

20:31:00 2013-12-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Stressig dag i onsdags med att printa bilder till på torsdagen och samtidigt fixa inför julfesten. Fotoprintern jävlades så vi hann inte hjälpa till med förberedelserna lika mycket som vi hade tänkt.
På kvällen så nalkades det Allegro julfesten. Efter upp och nedgångar så blev det helt bra med fin gemenskap och trevliga bordsgrannar. Alla verkade ha roligt. Och jag underskattade verkligen salladsbuffén, den var riktigt bra!

Jan är Jan. Sötisen.

Tre av luciakandidaterna, Jennifer, Kasper och Josefine.

Albert Braun, bildkonstläraren, blev vald till Lucia.
Efter en trevlig kväll med mycket musik vid Campuset så plockade vi undan i snabba mak innan vi tog oss till Melody på Afterparty. Där var det full rulle och riktigt nice! Nästa år gör vi det ännu bättre!

Korsnäs levererar

23:14:00 2013-12-09 Allmänt 0 Kommentar/er
I lördags stack jag till Vasa för att sen dra vidare på kvällen till Korsnäs och ha en Sääsi weekend. Vi har inte setts sen oktober och det kändes jäkligt längesen. Vi slog på stort och drog till Knäs baren och käkade för vi var båda vrålhungriga och jag hade heller inte ätit under hela dagen. Stone burger, jeez vilken bomb. Matkoma hade vi båda två, men kvällen fortsatte med hemmafest med gamla vanliga Knäs gänget.
 
Det blev en riktigt lyckad kväll! Söndagen var smått jobbig dock. Otroligt trötta var vi, för vi båda hade sömnbrist, men vi klarade det. Sääsi klippte mitt hår där och sen in åkte vi tillbaka till stan så jag skulle få nå färg i håret. Thanks to that. Asnöjd like always! Senast det blev färgat var i augusti och jag tror inte jag har låtit de va så länge mellan färgningarna.

Nu blev det mycket…

22:53:22 2013-12-09 Allmänt 0 Kommentar/er
Förra veckan var klart späckad och det kändes som att det var mycket man skulle hinna med. I måndags var det Skruv möte och sen lämnade jag i skolan med Steph. Efter ett bra tag där med julfest funderingar och dylikt så blev vi sugna på kaffe. O'learys levererade on the house cappuccino med tanke på att vi är stammisar. Tack för det Ollen!
 
På tisdagkväll då jag kom hem bläddrade jag genom Expert reklambladet och fann erbjudande på Asus tablet som dom hade begränsat antal av. Vad tror ni den kostade? - 95€, gissa om jag köpte den i onsdags. Dessutom var det sista - lyckofyllda mig!
 
Vi hade bestämt en klasskväll, efter de flesta deadlines, och den kvällen ägde rum i onsdags. Vi hade bokat bord vid O'learys och där åt vi god mat. Kvällen fortsatte vi hos Jannikes med glögg och allmänt chill, innan vi drog till Netti på den fjärde, samt Melody på kvällskvisten.
 
I fredags hade vi ledigt då det var Finlands självständighetsdag. Den firade Jan, Steph och jag vid O'learys med att vika servetter för ett gratis vinglas. Stammisar. Jag upptäckte också något nytt, Spanish Coffee. Liknande som Irish Coffee, men mycket godare enligt mitt tycke! När vi väl skulle dra stötte vi på Jennifer och Victor och då drog vi med dom till Netti, Friends samt Melody.

Late Blueberry party

13:24:00 2013-12-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag glömde att uppdatera er om Blåbärspartyt som Sofia S höll förra lördagen. Vi blev bjudna på blåbärsshottar, blåbärspaj och typ blåbärsglögg. En riktigt fin och trevlig afton, som sen fortsatte till Netti.
 
Den här veckan har då varit ganska lugn. I tisdags fyllde då Soffan år så vi överraskade med en Surprise Breakfast... som went a little bit wrong. Men på kvällen så firade vi henne vid Friends istället där vi underhöll oss med trasiga telefonen. Hah!
 
På torsdagkväll hade vi lektion på kvällen mellan 18-21, kvällscroqui på schemat. Strax efter att vi hade varit instängda i en ateljé med dålig luftkonditionering så drog vissa av oss till O'learys på torsdagsjazz - och Friends.
 
Fredagen gick åt till konsthissa presentationer all day long, och det blev stressigt på slutet då vi var sista gruppen och alla ville bara ta helg och gå hem.

Födelsedagsfest á la Nikko

12:20:16 2013-12-01 Allmänt 0 Kommentar/er

Vad kan man säga annat än att igår var det födelsedagsfest hos klasskompisen Nikko. Det blev riktigt crowded på slutspurten innan de flesta av oss sökte oss ut till Netti samt Melody.Här började det gå vilt till!
Jaa, och så fick Steph för sig att linda in mina handleder med silvertejp och sen tyckte Jennifer att jag skulle ha för munnen. YES! Jag kunde göra jätte mycket under någon minut.
Galna konstnärer hela bunten. Återstår att se hur stämningen är på tisdag under färgläran. Det hände ju en del igår ändå...