Sky View

12:41:38 2013-02-27 Stockholm 2013 0 Kommentar/er
Tisdagens planer var att endera besöka Kaknästornet eller Sky View vid Globen. Det blev Sky View, men både B och jag ansåg att det inte var nå spektakulärt. Inget som varken hon eller jag rekommenderar att ni besöker. Visst, det kanske skulle va bättre på sommaren men nej inte vintertid.

I och med att turen tog knappt 20min så gick vi lite runt på Globen Shopping innan vi drog in till centrum för att fördriva lite tid. Lunchade på Edelweiss Café bistro i Gallerian och sen blev det tunnelbanan tillbaka.

Kvällen spenderades på Medborgarplatsen vid Pizza hut med B och hennes kompis. Det var super, like always. Spicy'n Hot och Irish Coffee.

Rikligt med motion

12:46:00 2013-02-26 Stockholm 2013 0 Kommentar/er
Söndagen gick åt till att sova till halv tre på eftermiddagen, men sen blev det att kravla sig upp för att göra sig i ordning inför dagens planer, som visserligen blev uppskjutna till klockan 19.

Chill framtill dess och lite italienska köttbullar innan vi fick lufsa iväg till tunnelbanan. Vi mötte upp med en av B's vänner på Patricks's Pub. Där blev det small talk och catching up för B's del.

Senare drog vi till Sumpan för att möta upp med två andra av hennes vänner. Ursköna typer, verkligen!

Måndagsshopping på schemat. Och de första som händer när man kommer upp på Drottninggatan är att två killar, en med mikrofon och den andra med kamera, rusar upp till oss och börjar babbla på om någon e-post undersökning. Bella fick sköta snacket.

Scorett, H&M, Carlings, Bik Bok, NK, JC, Sivletto, Buttricks. Dom affärerna var prio ett. Och jag kan säga er att de blev rikligt med motion igår! The Shoe Story, får ni höra mer om sen...

En lugn hemmakväll med film och en ny Ben & Jerry's smak!

Harry B. James

17:21:00 2013-02-24 Stockholm 2013 0 Kommentar/er
Utelivet i Stockholm går väl också an... Harry B. James levererade och man fick lite Visa "Netti" Grande feelis, fast mycket större! Nytt och trevligt folk både på utsidan och insidan. Nappade gjorde det också, hehe ;)

"Finland? Men du ser ju bra ut. Jag trodde finnar va liksom... jaa, liksom... Äh jag försöker ge dej en komplimang!" - citat av "Mathias".

"Ursäkta, va heter du? [...] - Jimmy. Min kompis gör en undersökning och vi undrar om du har en playboy tatuering på rumpan. [...] Ah okej, jaa de har visat sig att två tjejer, som inte känner varandra, båda hade en sån på rumpan. [...] Ha en fortsatt trevlig kväll så kanske vi ses!" - "Jimmy" från Malmö.


What to say... Gillar svenskar. Dom e otroligt trevliga!

Nackdelen med H. B. James måste ha varit den otroligt dåliga ventilationen. Fan va kvavt de var där!

Slussen efter Donken mat och sedan vidare hemåt. Älskar mitt lokalsinne! :)

"På veijin"

17:05:00 2013-02-24 Allmänt 0 Kommentar/er

"På veijin" vid Ollis med S, en härlig fredag kväll innan Sthlm resan. Mycket folk, nytt folk och känt folk. Ytterligare en lyckad kväll, like always. Tackis tackis! :)

Tuesday

19:04:59 2013-02-22 Allmänt 0 Kommentar/er
En glänsande tisdag. What to say. Spännande, händelserik, bra, vått, flippat och ultra fun. Mera sånt!

Lovely week...

17:40:00 2013-02-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Underbar vecka förutom att man har varit i det sjukligare tillståndet, fysiskt. Fast de har inte stoppat mig från att ha en riktigt bra vecka innan lovet börjar.
 
Ollistisdag med Sandra, och det var lika roligt som alltid. Fuck that Fudge. Innehållsrikt och spännande, två ord som beskriver och sammanfattar kvällen och natten väldigt bra.
 
Slumberparty med B och S på onsdag, som resulterade i en sovmorgon torsdag för min del, i och med att magen inte hade vart på min sida under onsdagen samt torsdagen då. Skolfotograferingen orkade jag i alla fall ta itu med, fast jag måste säga att enskilda fotot blev värst på länge. Haha.
 
Kvällen hade att bjuda på klippning av Sandra samt umgänge med S, I och T vid salongen + Heseburger mat. Det blev en lång kväll som avslutades vid halv ett tiden efter många spårningar och jaa... Spontan slumberparty, round two.

Spårning i skolan som alltid. Väldigt underhållande måste jag säga, eller vänta nu. Jag måste inte säga något, för det stämmer så innerligt! Love you, you crazy people!
 
Sportlovet kan tas och imorgon väntas en trip till grannarna.

Rösta fram mej!

15:03:33 2013-02-22 Allmänt 0 Kommentar/er
 
Äänestä ehdotustani Jotexin Sisusta huone - kilpailussa!
 
Rösta gärna på mitt inredda Jotex-rum.
 
Vill du/ni också va med och tävla om ett 500, 250 och 100 euros presentkort till Jotex? Klicka er vidare här. Ni har inget att förlora, och det är kul!

Man blir väl som man umgås...

12:20:00 2013-02-22 Allmänt 0 Kommentar/er
En helt vanlig dag i skolan... utan lärare... med Sofia "Soffan" "Tova" "Rölli" Jern.

Princess S

17:00:00 2013-02-20 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra
Hår&Smink: Sandra

Diner Girl

10:11:02 2013-02-20 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Bella
Hår&Smink: Sandra

Studiotime med S

16:26:59 2013-02-19 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Kvalitétstid i studion, once again. Det blev lite sista minuten med allt idag. Fast det lyckades riktigt bra ändå, och Sandra hade fixat till en ursnygg sminkning! Sånt gillar vi skarpt.
 
Resultat lär ni väl få se inom en snar framtid, för nu håller jag på stressar ihjäl mig för nu är det mörkerfotografering på stan som gäller. Skulle inte orka egentligen...

"Få längre hår på det naturliga sättet!"

14:29:00 2013-02-18 Allmänt 1 Kommentar/er
"Ricinolja har snabbt blivit populärt att använda i håret och på ögonfransar för det hjälper att simulerar hårsäckarna till bättre hårväxt. Här är en guide med tips på olika sätt att använda det i håret, på ögonfransar och hur du tvättar ur det."
www.ricinolja.com
 
Behandling på ögonfransar
Ta lite ricinolja på fingret, stryk och massasera in mot hårroten till ögonfransarna. Unvik att få oljan i ögat, det kan irritera. Har du linser ska du vara försiktig och undvika att att linserna i ögat så den inte bli obrukbar.
www.grongava.se/guide/ricinolja
 
Mirakelkuren till dom som tycker om sina fransar, men som ändå skulle vilja ha lite mera extension. Ricinolja är något som du/ni då borde testa. Jag fick vetskap om den av min kära vän Sofia för lite mera än en månad sen och då införskaffade jag de direkt. Så efter att ha använt oljan i lite mer än en månad så har det visat resultat! Den går att fås från apoteket.

"Life is a great big canvas, and you should throw all the paint on it you can."

17:46:00 2013-02-16 Allmänt 0 Kommentar/er
Glömde nämna att i förra helgen var det "Vision House Night" vid Leipis. Dom spelade house all night long, och det var en hyfsat bra kväll. I början var det ganska lite folk och det tog ett tag innan folket började strömma in.
 
I tisdags var det fastlagstisdag och då bjöds det på fastlagsbullor a.k.a. semlor i skolan och därtill så hade vi besök av en fotograf från Studio fotocenter som kollade på våra foton och gav respons. Han slängde också in lite teori på slutet.
 
Folkisolympiaden ägde rum i Krombi i onsdags och dit åkte vi hela skolan. Vissa deltog i sporter som volleyboll och innebandy och andra i stafetterna medan några andra bara hejade på. Vår skola slutade på en tredje plats.
 
Liveband vid Ollis var vår onsdagsunderhållning på kvällen. Bra band och riktigt bra sällskap, en lite småkonstig kväll tillika. Men måste säga att det var väldigt kul! Tackar för sällskapet. 
 
Vändagen till ära så hade det ordnats knytkalas på internatet och vi var några som satt i sällskapsrummet och spelade Vem vill bli miljonär?, åt godsaker och delade ut tonvis med skratt från topp till tå.
 
Senare på kvällskvisten drog S och jag ut till Ollis för att checka läget på dess 28 åriga födelsedag. Grattis Oliver's Inn! Där spelade husbandet hög musik, nästan för hög musik, men dom var bra. Och i pauserna samt på slutet så spelades den härliga clubmusic. En lyckad kväll med ytterligare bra sällskap! 
 
Helgen har dock börjat mindre bra - med en återkommande förkylning. Antagligen något av dessa fyra virus som går runt nu. Suck.

Folkisolympiad

12:44:00 2013-02-14 Allmänt 0 Kommentar/er
En onsdag i februari begav sig EFÖ 107km norrut för att ta del av en folkisolympiad där bl.a. sporter som volleyboll och innebandy skulle ta plats, samt skumma stafetter efter lunchen. What a day.

En rolig dag i sin helhet, men den innehöll också två bristningar i mitt humör. Volleyboll och innebandy matcherna gick efter tid och inte poäng. Visserligen så är innebandy begränsad med en viss tid, men när det kommer till volleyboll så är det poäng man strävar efter, vanligtvis 15 eller 25 som slutpoäng. Fast i det här fallet så störde jag mig så fruktansvärt på systemet och hur oorganiserat det va. En match kunde sluta med 12, 14, 13, 12 och 17 som avgörande poäng under dessa 10 minuter. Två vinster och tre förluster blev saldot.

Sotu(?) och Quacey

Sassa gånger två. Sassa och Sandra

Rapunzel & Diner Girl

20:53:00 2013-02-11 Fitspo 0 Kommentar/er
Efter att vi hade varit till Sandras föräldrar och ätit oss mätta på urgoda plättar så började S fixa till Bellas hår och smink inför shooten. Vi hittade kjolen och skjortan på loppis och då fick jag visionen av "diner girl". Det blev mycket lyckat!
 
S ville också ha ett par nya bilder så hon fick bli fotad vartannat. När hon kom in i studion så kom hon såå försiktigt för hon trodde vi skulle skratta, men hon var så fin så. Både S och B var superfina. Love you, guys!
 
Resultat lär ni få se inom en snarframtid!

Självständig kvalitétstid

Jag fick för mig att gå ner till studion och ha lite egen kvalitétstid. En och en halv timme var saldot och det blev väl sisådär 100 foton efter rensningen. Usch va konstigt att redigera bilder på sig själv. Tror jag inte kommer vänja mig vid det. I alla fall blev jag helt ok-nöjd, med tanke på att jag hellre står bakom än framför kameran. Ny header och ny FB-profilbild.

Slovenien minnen...

16:14:00 2013-02-11 Allmänt 1 Kommentar/er
Av någon underlig anledning så började jag tänka på YE Slovenia 2011. Nio intensiva dagar med mycket program. Vi skulle hinna med mycket på så kort stund. Fina vyer och natur samt intressanta människor och gamla som nya bekantskaper.

v6 träningssaldo

19:00:00 2013-02-10 Fitspo 0 Kommentar/er
En konstig vecka som bestått av olika saker som gjort att man inte tagit sig till gymmet mer än två gånger den här veckan. Det känns ganska dåligt och det sätter press på, men ska försöka med nya tag den inkommande veckan. Nya tag...
 
VECKA 6, TRÄNINGSSALDO:
Måndag: 1,5h gym
Tisdag: -
Onsdag: - (abs)
Torsdag: 2h intensivgym
Fredag: - (dancefloor 3h)
Lördag: - (dancefloor 3h)
Söndag: - (abs)

Ståhej på en fredag!

15:27:21 2013-02-09 Allmänt 0 Kommentar/er
En fredagkväll på O'malleys med Irish Coffee och El Gringo med Foo Fighters-coverband eskalerade till en kväll vid Ollis, som nästsista slutdestinationen. Jag måste säga att utekvällar med bl.a. dessa två bruttor, som entourage, alltid blir lyckade, mer eller mindre.
 
Tack för kvällen, tjejer + lilla T! ♥

Fit Notes

16:49:52 2013-02-07 Fitspo 0 Kommentar/er
 
 
 
 
 
 
 
 

Variationer med en dansare

10:36:00 2013-02-07 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Igårkväll invigdes den nya svarta bakgrunden i studion. Den envisades lite när den skulle bli "nerrullad". Studion fick besök av en dansare. Och jag måste säga att jag gillar att fotografera dansare för det är varierande och intressanta poser.
 
Hur får man en dansare i stämning och hur kommer poserna fram? - Musik, förstås!
 
Det blev sju olika outfits under loppet av lite mer än en timme. Jag är riktigt nöjd över resultatet och det verkade som att modellen också var det.
 
Har suttit och redigerat hela förmiddagen. Efter bildrensningen så lämnade det på ca. 200 bilder.

Henrik Fexeus

14:54:19 2013-02-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Norrut för att lystra till Henrik Fexeus vid Stjärnhallen i två timmar. Ordlös kommunikation och tankeläsning.
 
"Henrik Fexeus är en av Sveriges främsta mentalister och tankeläsare. Nu föreläser han första gången i Finland. Henriks föreläsningar handlar om allt som vi säger utan att vara medvetna om det. "Vi kommunicerar med varandra hela tiden, speciellt när vi inte pratar. Det är dags att bli medvetna om vad vi egentligen säger till varandra – och hur vi säger det"."

Timing will never be just right!

10:43:04 2013-02-05 Fitspo 1 Kommentar/er
Trög start på dagen, men ska väl försöka hinna med gym innan jag beger mig på en föreläsning av Henrik Fexeus ikväll.

Back on Track

00:11:49 2013-02-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Konstig start på veckan. Åtminstone kom jag mig till gymmet, nätt och jämnt. Höger knä började jävlas med mig strax innan gymmet så det blev endast upper body workout vid WSC. Det gick lika bra. Jag fick i alla fall inviga mina nya Nike-tights från Nelly och förstås min rymliga väska från Fitnesstukku.
 
Nya tag imorgon. Det lär bli en intensiv dag och vecka.

Wake up early

13:00:00 2013-02-04 Fitspo 0 Kommentar/er
Två veckors uppehåll med gymmet blir att ta igen nu.
GYM PM 2H.
 
Första veckan var jobbig då jag inte hade möjlighet att åka till gymmet, men nu när två veckor gått så har det blivit acceptabelt. Så det tilltalar inte lika mycket, fast när jag väl har kommit mig dit så löser det sig nog!

v5 träningssaldo

19:00:00 2013-02-03 Fitspo 0 Kommentar/er
Den hostande veckan, och andra veckan jag inte kunnat träna. Men fast besluten om att den kommande veckan är det nya tag som gäller, i och med att tillfrisknandet började i onsdags/torsdags. Två veckors latläxa på schemat, innan jag börjar köra tre dagar i veckan.
 
VECKA 5, TRÄNINGSSALDO:
Måndag: sjuk
Tisdag: sjuk
Onsdag: sjuk
Torsdag: tillfrisknande
Fredag: tillfrisknande
Lördag: tillfrisknande
Söndag: tillfrisknande

What happens in...

18:50:00 2013-02-03 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag kan absolut inte klaga på helgen. Den började med öppet hus vid Optima tillsammans med Bella och Sassa samt modevisning i samma veva. Direkt efter öppet hus så drog Bella och jag vidare söderut till K-näs för att spendera lördagskvällen i super sällskap med vår andra tjej, Sandra. + annat K-näs people.
 
Förfest hos Hoffis blev lyckad. Trevligt folk och många goda skratt. Sedan bar det av mot den lokala puben som hade årets första pubkväll. Den blev ju som den blev, men jag tyckte ändå att den var superbra!
 
Nattmat vid Sandras smakade bra. Kall gryta som dom hade slängt ihop till middagen. Den gick att äta hur bra som helst. Bella och jag skulle sova på soffan, men det resulterade i att vi alla tre låg i sängen och F fick sova på soffan.
 
Morgonen började med att man vaknade till ett skratt, som brast ut från Sandra, när hon upptäckte vem som låg i sängen. Dagen har bestått av tv-tittande, kebabrulle, chill, Mumin, kaffe och mera chill. Söndagsmys helt enkelt! Detta måste vi göra om, tjejer. ;o)
 
Tack för en awesome helg! ♥

Hard work and discipline

15:05:32 2013-02-02 Fitspo 0 Kommentar/er

On our way to Korsnäs. Pubkväll står på schemat, och sällskapet tror jag inte vi behöver klaga på!

Bäst av 9 världar

22:24:00 2013-02-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Lång, men helt bra utställning. Det blev ett tiotal besökare under vernissagen ändå. Turligt nog så hade man det där bättre sällskapet under dom där två timmarna vid biblioteket, så vi klarade oss riktigt bra. Tilltuggen med skinka samt gravadlax var supergott, man ville bara ha mer och mer av de.
 
Fotoutställningen pågår hela februari.
 
Innan hemfärden norrut så var vi via Bigsis' och blev serverade Tortillas. Mättande och supergott. Visst hade man velat ha lite mer, men med tanke på att jag hade tryckt i mig rulladerna på vernissagen så sade magen stopp.
 
Imorgon, lördag, står öppet hus vid Optima och modevisning på schemat, och pubkväll i Korsnäs tillsammans med Bella och Sandra samt nyårsfolket. Det här blir nog en bra helg!

Become

09:49:41 2013-02-01 Fitspo 0 Kommentar/er
... med de sagt så är det fredag och jag fick en välbehövlig sovmorgon. Vad är bättre än sovmorgnar på fredagar? - Jo mycket, men nu syftar jag på sovmorgon på en specifik vardag. :)

Empatisk

00:25:00 2013-02-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag fick höra att empati/sympati är goda egenskaper hos en person. Och jag är positivt inställd till det påståendet, samt att jag har fått det bekräftat utifrån att jag är sådan som person. Vilket är roligt att höra, för jag vet också om det själv. Det är en egenskap som är oundviklig och som märks av. Ifall jag inte har helt fel så är det min starkaste egenskap.
 
Emellanåt har jag kanske en tendens att bli allt för empatisk, om man ens kan bli det. Exempelvis ifall någon vän till mig är ledsen så blir ju jag också det, förstås. Och om det är så att denne är tårögd så då har jag en tendens att också bli det. Det smittar lätt av sig. Då får det tolkas hur som helst, om man ser det som något positivt eller negativt. Åtminstone behöver man ju inte känna sig känslokall ifall man själv börjar gråta "anime-style". ;o)