"Did you lose your fight, huh?" - "No I just found it!"

15:48:34 2013-05-30 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra

The Beginning...

13:13:00 2013-05-28 Allmänt 0 Kommentar/er
I fredags avrundade vi det härliga året med skolavslutning. Slutet på skolan men inte slutet för vänskapen. Det här är bara början...
 
På kvällen så drog vi till O'malleys och spenderade ett par timmar där och umgicks en sista gång tillsammans, för den här gången. Senare så sökte sig vissa vidare och andra hemåt. Det var tänkt att Ollis skulle va slutdestinationen, men med tanke på ett tomt ställe så drog B och jag tillbaka till Mällis och var några timmar till innan jag avrundade kvällen och istället cruisade runt i stan med M.
 
Lördagsmorgonen började bra med en voffsing som väckarklocka och resten av dagen gick åt till chillaxande. Och filmkväll på slutrakan.
 
Söndagens görat var ytterligare chill och solande. På kvällen blev det photoshoot med Sääsi samt bio "Fast & Furious 6" med Marko. Måste säga att det var en superfilm!
 
Lite tidigare väckning igår då jag skulle skjutsa Bella till tågstationen, men den tidiga väckningen kompenserade jag med lite shopping vid Cubus och H&M. Äntligen fick jag införskaffat ett par vita jeans - det är ett tag sen jag haft sådana så kanske de var på tiden igen. Haha. Mot kvällen gjorde jag Sääsi sällskap när hon installerade sig i sitt sommarboende, flyttade grejer, chillade, åkte och handlade till ABC och på kvällskvisten hämtade vi mera grejer.
 
Dagen avrundades med nattkaffe, brasa, levande ljus och chit chat. En intensiv kväll och gemytlig natt, som resulterade i att man var hemma vid halv fyra tiden.

Punch it!

00:17:49 2013-05-27 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Det blev en sista fotosession med Sääsi, innan jag drar från Vasa för den här gången. Men jag har på känn att den här sommaren kommer att spenderas mycket i Vasa så det lär väl hinnas med en del! :)

Terassen

12:20:01 2013-05-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Härligt väder på terassen hos Bigsis'. Sola, sola. Dock tror jag att jag snart smälter upp, slipper knappt och blåsa här utom pyttesmå vindbriser. Nåväl man ska väl inte klaga då det en gång är så här fint väder, då måste man väl ta vara på alla solstrålar man får!

Fortsätter kvällen...

21:01:12 2013-05-24 Music of Life 0 Kommentar/er


Efter en superbra avslutning med kaffe och tårta, mycket musik, betyg, stipendie. Inga stor krokodiltårar här inte, kanske man inte har fattat att skolan är slut... Nåväl vänskapen slutar inte här i alla fall, tack och lov. Fortsätter småningom kvällen med de bästa!

Musiklinjen ♥

14:59:00 2013-05-24 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Fina musiklinjen, som har varit så duktiga med att öva på låtar hela dagen, så fick pausa lite framför kameran.

EFÖ Schizo Life

10:00:00 2013-05-24 Videor 0 Kommentar/er

"En inblick hur mellanåret vid EFÖ, internatet och livet utanför har varit. Det var svårt att klippa ihop en "trailer" på mindre än 7 minuter från 20 minuters filmen. - Jag vill i alla fall tacka  folket som gjort året på EFÖ Awesome!"

EFÖ Schizon goes Power at the Park

23:10:06 2013-05-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Sovmorgon på en onsdag satt fint, men klockan 09:30 skulle vi va samlade i bussen för att åka iväg med EFÖ till nöjesfältet Powerpark. Det var längesen man åkte med buss så vi tog tillfälle i akt och placerade oss längst bak i bussen med ordern av Sassa. Vi anlände cirka en timme senare och njöt av en sen frukost kombinerat med solsken.
 
Vi satsade stort och började med Cobran och fortsatte sen med bl.a. Thunderbird; berg- och dalbanan, Twister, och andra roliga attraktioner. Jag hade lovat mig själv att aldrig åka Frittfall, men så blev jag övertygad om att haka på. Om jag har klarat av 65m Bungyjump med asfalt som underlägg så tycker man att jag borde klara av det mesta, t.ex. 70m Frittfall. Det gick galant!
 
Dagen avrundades med kebabfranska och glass och sedan styrde vi kosan hem till Vasa vid fyra tiden. Det var många av oss som tog tillfälle i akt och sova ut efter en hektisk och adrenalinfylld dag.
 
Tack för en super dag! 

Last week of an incredible Year

22:30:00 2013-05-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Sista veckan börjar lida mot sitt slut och sista skoldagen avklarades idag. Imorgon väntas skolavslutning på kvällen. R.I.P.
 
I måndags var jag hemma en sväng. Väl hemma fick jag reda på att Sääsi befann sig i Jeppis och skulle va där över natten. Innan jag spurtade iväg till Jeppis så var det kaffe med Johannes på agendan, ett och annat chitchat. I Jeppis avnjöt vi, Sääsi, hennes mamma och jag, varsin glass på torget och senare befann vi oss i Schumansalen och lyssnade på en av de studerande, som skulle avlägga sin examen inom musik.
 
Tisdagen till ära så blev det en spontan trip till ABC med Marko. Det som var tänkt som kaffe eskalerade till middag, vilket blev Salsabroiler med djävulssås för min del. Supergott, 10/10!
 
Powerpark med EFÖ i onsdags, som det berättas mer om i ett tidigare inlägg, här!
 
Torsdag, sista skoldagen. Två lektioner på morgonen som bestod av rensning av datorn, mappar och annat smått. Resten av dagen gick åt till lite för mycket sol, i och med att jag ville ha bort dom fula ränderna av banden som jag fick under dagen vid Powerpark. Under eftermiddagen så spenderade jag några timmar hos Bigsis', lite mera sol igen, kaffe, högtryckstvätt på bilen och sedan grillkorv och potatissallad.
 
Städning av internatets takvåning stod på kvällsschemat. Det tog några timmar innan rummet och köket var färdig städat. Men nu är det gjort och då är det bara att invänta morgondagens klockan-elva-städgranskning.
 

 
MÅSTE ju nämna att jag fick en så otroligt fin överrasknings-avslutnings-present av fina Marko, en klocka från Kultajousi. Gissa om jag var förvånad eller smått chockad! Men tack snälla och fina du! :)
 
Fick även Made by Mischa armbanden som jag hade beställt för typ en vecka sen och där i låg några armband till mig och sen fem stycken "Friendship"-armband till my girls.

The Cabin

11:04:47 2013-05-21 Allmänt 0 Kommentar/er
Fort sommarö | 17 maj 2013
 
En liten bild från fotoutflykten vi på datafotoweb-linjen var på förra torsdag-fredag. Där kring lägerelden satt vi och grillade korv på torsdagkvällen. Vissa nöjde sig med vanlig grillkorv, men andra försökte göra en egen grillkorv och smälta osten inne och på korven. Det lyckade inte sådär jättebra, men bra försök ändå!
 
Vi är inne på sista EFÖ-veckan... Tisdag... Onsdag... Torsdag... Fredag...

Sunny Week

15:06:00 2013-05-19 Allmänt 0 Kommentar/er
En härlig vecka med mycket sol och happenings. I veckan så har det varit shopping med M och han blev ett par brunröda byxor och några t-shirts rikare.
 
Under förmiddagen i onsdags stack det till i örat och jag blev några euros fattigare. Jag var nämligen till Valhalla Tattoo & Piercing, och gjorde ett till hål i örat; i brosket den här gången. Jag har haft de i tanken att göra ett länge nu så det började va på tiden att jag tog tag i saken!
 
Torsdag och fredag spenderades i Södra Vallgrund vid Fort Sommarö med datafotoweb-linjen. Mycket sol och lite fotande för min del, som sagt så är jag inte direkt ett fan av att fota natur... Istället blev det att sitta i solen cirka fyra timmar och höll oss uppdaterade om hur det gick för Finland i hockey. På kvällskvisten kom Sääsi utkörande och höll mig sällskap i någon timme innan hon tog natten och körde tillbaka till stan.
 
Fredagförmiddag så fortsatte solandet innan vi packade ihop och drog tillbaka till skollunchen. Strax efteråt förde jag loppisgrejer till Adam & Ewa, bord 258! Fynda fynda... Jag hann knappt lägga fram allt så började folk flockas.
 
Lördagen gick åt till sol och grillande vid Bigsis'. Efteråt bytte jag position och befann mig vid M för att se hockeymatchen mellan Finland och Sverige. Det slutade ju inte som man hade velat, men det finns ju ännu en chans till bronset.
 
Grillkväll med Vasafolket efter hockey. Det var ett tag sen man såg allihopa så det var trevligt att umgås med dem igen. God mat, fast å andra sidan gick det åt skogen med mina grillspett. Men det skulle inte förstöra kvällen då vi senare njöt av fruktsallad, kladdkaka, Eurovision och varandras sällskap. Tack för en trevlig kväll, tjejer!

Studentfoton?

23:58:00 2013-05-17 Allmänt 0 Kommentar/er
Studenten och examen smyger sig sakta på och det är många som fått det positiva beskedet att mössan på huvudet är inom räckhåll. Är du en av dem som tar studenten / examen i år, som skulle vilja förgylla ögonblicket med ett Tack-kort till dem som uppvaktade dig på din stora dag? - Ta gärna kontakt om Ni inte har någon studen- eller examensfotograf.

Ding Dong!

09:13:00 2013-05-16 Music of Life 0 Kommentar/er

Jag fick en oväntad present av min svåger igår. Han hade fått Krista Siegfrids nya album Ding Dong! från jobbet så han och Bigsis' tyckte att jag kanske skulle ha mera nytta av den än va de skulle ha. Låtarna som jag fastnade för är bl.a. Seventeen, Your Boyfriend, More is More.


Solayoh

08:02:00 2013-05-15 Music of Life 0 Kommentar/er


Det här är den enda låten, Solayoh, som jag verkligen har fastnat för i årets Eurovision - undantagsfall Marry Me och Tysklands bidrag med Cascada - Glorious. Jag tycker att Europa har varit lite mesiga med låtarna.


Fyrfotade små vänner

10:05:13 2013-05-14 FOTO - Djur 0 Kommentar/er
Onsdagens fotografering i skolan flyttades till idag istället. Vi hade nämligen sex hundvalpar i fotostudion. Jag blev helt paff då jag kom till skolan och i hallen var folk samlade kring sex fyrfotade valpar, som sprang på. Guu' va dom var söta!

Aurora

Long Weekend

12:54:00 2013-05-12 Allmänt 0 Kommentar/er
What to say. Det har hänt lite ett och annat i veckan. Jag har släckt en liten eldsvåda i början av veckan, varit på fotoutställning i tisdags. Jag måste säga att den var över mina förväntningar, riktigt bra. Tagit vara på solen i tre timmar och fått en rand som resultat.

Onsdagen var sista skoldagen för veckan och den spenderades i Pösön med lite gaturally, i sällskap av små pojkarna. Hihi. Senare så tyckte M och jag att vi skulle ta roadtrip någonstans, klockan tre på natten, så vi åkte och tankade och så styrde vi kosan först mot Tammerfors, men vi hann bara köra 15 minuter så svängde vi norrut istället. Sist och slutligen hamnade vi i Kokkola och Nedervetil och ansåg att vi kunde ta morgonkaffe vid ABC Jeppis när klockan ändå närmade sig 0600 på morgon. Efter frukosten så körde vi tillbaka till Vasa.

Långhelgen har varit lugn med trevligt umgänge, ishockey, god mat, kaffe, skratt, gaturally. Och nu söndag är det morsdag och mamma fick sig en gul orkidé!

Aschan

16:47:00 2013-05-10 Allmänt 0 Kommentar/er
Ruggigt väder. Ledig fredag med en härlig sovmorgon fram till då man fick väckning först av väckarklockan och sen G-38 människan, Sääsi.
 
Dagen fortskred med en tripp till Valhalla för tidsbeställning av piercing i örat samt pricktest, senare en snabbit till Adam&Ewa loppiset för att titta runt lite. En lätt lunch vid Aschan Coffee bestod av caffé latte med hasselnötsmak och kycklingprestosemla. Otroligt mysigt med att sitta vid ett litet café och luncha när vädret inte är det bästa. Aschan Coffee & Deli är verkligen mitt nya favoritcafé! Jättetrevlig personal och mycket godsaker; bästa latten är värt att nämna!

WoMaGe

11:02:41 2013-05-09 Allmänt 0 Kommentar/er
Womage | Bonjour!
www.stilrenaklockor.se
 
In looove with these two. Min fetish för klockor steg när jag surfade runt på sajten - och de var ju inte så bra heller. Billiga klockor, men kan då bli dyrt om man råkar klicka hem flera... Farligt läge.

Härligaste vädret på länge

19:57:48 2013-05-08 Allmänt 0 Kommentar/er
Härligaste vädret på länge, om vi utesluter gårdagen! Shiet va härligt de var att först promenera till Kuntsi och senare bli kallad till utsidan för att joina Sääsi och Bells i vårsolen, som mera kändes som sommar solen. Med endast små vind briser och en stekande sol! Det var bara att passa på, så jag la mig ner på bänken utanför internatet och där blev det tre timmar på saldot. Vilket resulterade i en fin rand, första randen gillar vi. Höjdpunkten på dagen!

Andra ögon

09:16:00 2013-05-08 FOTO - Blandat 0 Kommentar/er
I allmänhet har jag ogillat bilder med en varm/brunaktig ton, men det är en helt annan sak när man tillämpar den varma toningen på studiofoton. Den blir mera behaglig till skillnad från den kalla tonen från blixtarna.
 
Jag kan inte ta åt mig den äran, inte ens lite - Sandra var hjärnan bakom de hela. I samband med att hon i misstag la en effekt på en bild på mobilen. Och hon nämnde också att tonen passar bra med hennes hudton. Jag höll med på direkten efter att jag hade behandlat några bilder, så då blev alla bilder omändrade! Roligt när man får lära sig något nytt.
 

"I got a plan we can do it"

08:18:00 2013-05-08 Music of Life 0 Kommentar/er

Är det bara jag som inte har hört den här låten förut? Samma gäller Showdown, Bombastic LoveWhat It's Like to Be Me, Boys, Overprotected  - och många fler! Å andra sidan så hade man ju en BS-period då man var yngre, men sen avtog den och då hade man ju inte heller lyssnat på alla låtar som fanns.
 
När jag lyssnade på My Prerogative så fick jag för mig att ta ner alla Spears-album genom åren och lyssna genom för att kanske finna någon dold favorit.

"Precious as a Pearl"

08:00:00 2013-05-08 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra

"The ego is nothing other than the focus of conscious attention."

En kort stund för mig själv i studion tyckte jag att passade bra i samband med kallelsen till urvalsprovet. Samtidigt fick jag möjligheten att visa upp nya hårfärgen, som inte direkt märks på foto men IRL, och nya jeggingsen, som jag har kallat treggings sen igår. Hups, förstå logiken i den missen. Jeggingsen fann jag på Carlings. Jag har småsneglat på dom förut och igår jag ägare av dom. Speciella och häftiga.

Kallelse

14:22:00 2013-05-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Lite såhär känner jag mig nu. Jag började smått undra då folk hade börjat få sina kallelser till urvalsprov, när jag skulle få beskedet om jag blir kallad eller inte. Jag ringde hem och frågade om posten och någon timme senare så ringer mamma och säger att brevet hade kommit. Visserligen så hade jag nog mina aningar om att jag skulle klara mig så lång, för så dålig är jag ändå inte. ;)
 
Nästan halvvägs nudå, people...
 
Gratulationer till dom som kommit vidare till urvalsprov - och till dom som inte fått någon kallelse ännu så stressa inte. Det lär komma imorgon!

"Never give anyone the power but you"

11:11:56 2013-05-07 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Fina Sääsi. Alla har vi funderat över kontrasterna med att ha underkläder respektive bikini på sig och sedan visa sig offentligt. Bikini tycker man är okej, men när det gäller underkläder så är det liksom "Big no no". What's up with that?
 
Jag var osäker på om jag skulle lägga upp några av dessa och såklart rådfrågade jag Sandra som delade med sig av sina visdomsord:
"Men nog tror jag att du får lägga upp dem. De är ju ditt arbete du visar upp. Det skulle va annorlunda om jag själv skulle lägga upp.."

Årets film!

08:58:19 2013-05-07 Allmänt 4 Kommentar/er
Jag påbörjade ett projekt igår, som jag har funderat över under vårterminen. Mellanåret på EFÖ har varit intensivt och händelserikt så många olika saker har blivit dokumenterade. Material som borde få en mening och göra någon nytt. SÅ, jag öppnade iMovie och trixade ihop en EFÖ-film. Jag fick klart ett första utkast, men ännu ska det finslipas och jag säger er; det här blir bra! Sass, Bella och jag tittade på den igår och vi fick oss några goda skratt.

"Maybe I'm out of my mind"

08:55:20 2013-05-07 Music of Life 0 Kommentar/er
 
En skön låt på en helt okej tisdag.

"Punk was defined by an attitude rather than a musical style."

12:44:00 2013-05-06 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra

Slutspurten Maj

11:01:19 2013-05-06 Allmänt 0 Kommentar/er
 
Vappen blev som det blev. Det ostadiga vädret höll oss från att dra till Hoviska och blanda oss med andra studernaden. Festandet sparade vi till kvällskvisten då vi drog halv två till Oliver's Inn och vistades där till stängningstid, fast festen slutade inte där utan det blev en obligatorisk efterfest på schemat också - som visserligen blev kort. Ollis kändes tomt utan kära Linatender som då hade en resa att förbereda sig för.
 
1 maj traditionen höll i sig då jag körde hem till Kovjoki för att ta del av evenemanget vid Kovjoki station. Det blev ingen långvarig vistelse, glass och ett missat framträdande. Lyckat. Dagen fortsatte med att jag drog på kaffe till Johannes och senare körde vi till ABC på lite Hesburger mat.
 
Lördagen blev en ligga-och-dra-sig-hur-länge-som-helst-dag. Jag hade ställt klockan på 09, 10, 11, 12 och sen gav jag upp och sov till 1430 då jag blev fick besked om att Sass skulle äntligen fixa lite färg i mitt hår! Och guu' va de va heaven att sitta med slingmössan och virknålen knappt stickandes i huvudet. Seriöst, det kändes inget alls. Och resultatet blev awesome. Thanks Sass!
 
Kvällen spenderades 2-3 timmar i studion med Sass och på småtimmarna blev det ABC samt en nattvaka tillsammans med M. Vi satt och redigerade bilder från 01-07 och med jämna mellanrum var man trött och pigg.
 
Söndagsmorgonen blev det frukost vid Bigsis' och klockan 12 bar det av till gymmet. Det var döden! Kändes som att jag var bakis, vinglade i huvudet och det smakade verkligen super med Subway efter två timmar vid Sportsclub! Dagen fortskred med sömn, bildbehandling och film.

Studiotime Sund

13:30:00 2013-05-05 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er

Studiotime SS

11:21:00 2013-05-05 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
+600 bilder under loppet av cirka två / tre timmar var gårdagens saldo då Sass och jag var i studion. Två shoots, punk och underkläder.
 
Jag satt uppe hela natten och rensade genom båda sessionerna och det lämnade på 250 bilder från vardera. Jag fick behandlat klart punk sessionen från klockan 0100 - 0700; den idén antar jag att uppstod i samband med att Sass klippte sidecut, som blev ursnyggt btw.
 
Dagens redigering är väl då underkläder, om jag känner mig manad - men de är ju så otroligt roligt! Bästa med hela fotogrejen är att se resultatet.

Webbsida från scratch i HTML

10:01:54 2013-05-03 Allmänt 0 Kommentar/er
Vi har jobbat med egna webbsidor under vårterminnen och nu när skolåret börjar lida mot sitt slut så får vi ha webbsidorna som en subdomän till skolans hemsida. Klicka här för att komma till min webbsida.
 
Webbsidan är gjord i Dreamweaver CS5.5 och även andra program har använts, bl.a. Photoshop CS4, Visuallightbox, JotForm.

EcoPertti

12:13:59 2013-05-02 Videor 0 Kommentar/er

Härliga tider! Jag kan se den här filmen hur många gånger som helst! HAHA. Sköna International Club folket som gjorde en "ekofilm" inför Youth Exchange Slovenien. Emil har filmat och editerat.
 
Å andra sidan kan jag inte riktigt få på klart hur jag tänkte med frisyren 2011...

"Play by your own Rules"

09:41:09 2013-05-02 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra