"I said there's something 'bout the bad boys. That makes the good girls fall in love"

21:37:36 2013-11-29 Music of Life 0 Kommentar/er

Surprise Breakfast… gone wrong.

21:04:50 2013-11-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Jan, Steph och jag hade planerat en Surprise Birthday Breakfast åt Sofia, före skolan imorse. VI hade handlat vin, skumppa, bacon och ägg, valsade till Soffans och knackade på och ringde på klockan - allt möjligt. Sen så kom vi åt en liten sak som vi tog oss in med. Det var mörkt. Vi gick in till sovrummet och viskade "Soffan, hallåh", och upptäckte sen att det bara var kuddar och täcken i sängen.
 
SURPRISE BREAKFAST... GONE WRONG!
 
... så vi skrev och lade ut lappar i hopp om att hon skulle återvända och få ett smile på läpparna. Det blev då efter skolan då Sofia och jag gick till hennes, som hon upptäckte det. Och det uppskattades! 
 

Stockholm, tänkt som klassresa

20:42:00 2013-11-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Förra tisdagen drog Sofia och jag till Stockholm; en resa som var tänkt som klassresa. 10 av 17 studeranden från klassen kom med på resan och alla tog sig dit på olika dagar och på olika sätt. I alla fall så flög Soffan och jag från Vasa till Stockholm på tisdag eftermiddag.

Vi inkvarterade oss i en lägenhet som vi hade fått tillåtelse att bo i under vår vistelse i huvudstaden. Vi drog sen ut på stan för att söka reda på en bar med en tv som visade Sverige-Portugal matchen, dock var vi lite sent ute så vi hamnde på T.G.I Fridays på en drink.
 
Onsdagmorgon och det blev en snabb frukost innan vi tog oss in till stan för att möta upp Bella, som vi inte sett sen vi slutade EFÖ i maj. Vi lunchade vid Bellman's och höll till på stan hela dagen och kom oss till Gamla stan där Soffan hittade sin favorit bokhandel, Sci-fi Bokhandeln. Vi tittade på Mårten Trotzig gränden, Stockholms smalaste gränd, som Steph samt Bella berättade om. Fikade och fann Wi-fi vid Espresso House och testade på Tomtelatte.

När kvällen nalkades drog vi till lägenheten på Gärdet och samtalade.
För oss som drog till Stockholm var det skoldag på torsdag. Vi hade en del utställningar på schemat. Det började med Fotografiska där dom hade tre utställare.
 

Efteråt vandrade vi till Moderna muséet på Skeppsholmen, i duggregnet. Dit rök 100kr i onödan. Jag tilltalades inte alls. Det enda som tilltalade mig var lunchen som vi tog tag i där; laxtatar sallad.
Då Soffan skulle dra hem på torsdagkväll förflyttade jag mig från Gärdet till Älvsjö och inkvarterade mig på Connect Hotel för en natt. Jag gjorde mig klar för kvällen för att dra ut på middag till Hornstull till Debaser Calezico där vi med klassen skulle äta middag. Det blev en hel del klurigheter med att hitta dit, från pendeltåg till tunnelbana. Tacka vet jag iPhone Kartor och GPSn Steph som jag hade på avstånd i ett 30 minuters samtal.
Förstås hade jag velat delta i Fotomässan som skulle äga rum från fredag till söndag, men förstås missade jag mig med bokningen av flygbiljetten så jag var tvungen att va på Arlanda vid 12-tiden. Istället fick jag se på då en massa andra ungdomar och människor sprang på Älvsjö stationen för att ta sig dit till Fotomässan.

Nåjaa, väl vid Arlanda så köpte jag en bok och avnjöt en rejäl räksmörgås och en latte, innan jag boardade flyget hem till Finland. Jag kan säga er att det inte var så bra att komma till Finland med vårskor, det var lite slippery...

Händelserik vecka, minsann

15:33:32 2013-11-17 Allmänt 0 Kommentar/er
En händelserik vecka kan man kort och gott säga att det har varit! I måndags började förhandsröstningen till kårvalet och pågick till i torsdags. Ordinarie valdagen är imorgon, måndag.
 
Vi har haft två kriitkdagar som ägde rum i onsdags och torsdags. Två intensiva och jobbiga dagar med att sitta instängd i ett klassrum och kritisera och ge feedback på andras foton.
 
Efter torsdagens kritikdag så belönade vi oss med Stephs surpriseparty på kvällen, och guu' va jag var nervös inför den kvällen. Stressade så otroligt mycket med att bli färdig med allt och sen att inget skulle få gå snett. Tack och lov flöt det på bra och allt blev lyckat! Natten spenderades vid Jans, as always, och då blev det lite gos med illern Trix, som sen bet mig i kinden efter att jag tog fotot.
 
Fredagen blev chill med födismat vid PermoNeste. Hamburgermåltid till oss alla och senare soffläge på hemmaplan.
 
Igår så blev det en rejäl miss med färg och klippning vid Sandras. Förlåt för det. Dagen gick åt till att sova och mot kvällen rörde jag mig till Jeppis för att ha filmkväll i Apt G med Jan och Steph. Hungergames! Efteråt begav vi oss in till stan och checkade läget vid Netti och Melody. Lyckad och rolig kväll, som vanligt när man är med crazy trion!

a Stephic SurpriseParty

15:12:00 2013-11-17 Allmänt 0 Kommentar/er

I torsdags hade vi fixat en överraskningsfest till Steph, som fyllde år i fredags. Sofia, Jan, Max och jag var hjärnorna bakom det hela, men egentligen var det ju min idé från början, hehe. Men förstås måste man ju ha några hjälpande händer för sånt här.

Anyhow så fick vi dit rätt mycket folk. Temat var grönt i och med att Steph gillar grönt. Det bjöds på blåbärsshots, Chardonnay-bål, grön tårta, snacks, karaoke och trevligt sällskap! Tackar än en gång folket som kom på festen och fortsatte festen vid Friends.

Den vita lögnen att få Steph vill skolan där vi hade festen var:
Jag hade bokat fotostudion och jag ville ha ett grönt tema på sessionen så på de sättet så fick vi henne till skolan. Och sen när vi skulle upp till studion så väntade folket utanför hissen med att välkomna henne med ett "Grattis!". Epicness.


Blåbärsshots á la Max

I väntan på födistjejen

That face! Unforgetable

Vad hon alltid har önskat sig, en grön dildo, eller? hehe

Känslosamt tal av Steph, skål!

Do it Steph-style

... och gräddkriget börjar...

Fontänen
Karaoke marathon innan Friends nalkades.
 
Vid Friends var det befolkat och där sjöngs det "Ha den äran". En riktigt lyckad kväll som alla uppskattade och det tackar jag och värdarna för!

O'learys regulars

21:58:55 2013-11-11 Allmänt 0 Kommentar/er
Förra veckan var späckad, eller det känns som att den va de i alla fall. I onsdags hade vi studiokritik tillfälle hela dagen. Lång och jobbig dag kan man sammanfatta den som.
 
Under torsdagen befann jag mig i Vasa och uträttade lite ärenden och på kvällen drog vi till O'learys samt Friends där vi fann många andra likasinnade.
 
Fredagslyx med Chicken Quesadilla och Steph vid O'learys. Shit vad man blev mätt.
 
Lördagen blev kort men lång. Sov en bra bit in på dagen och på kvällen nalkades det utgång med Steph och Jan. Först Friends, en snabbis till Netti där det inte fanns en själ så vi drog till O'learys och inväntade att Melody skulle öppna. Resten av kvällen höll vi till vid Melody.
 
Farsdagslunch i söndags med mamma och pappa vid Epoque. Helt okej mat, inget speciellt gällande buffén. Efter lunchen så spenderade jag dagen med se på film och hålla mej i soffläge. Jag kan säga er att gårdagen kändes väldigt lång.

Tidsfördriv

10:50:04 2013-11-07 Allmänt 0 Kommentar/er
HS centers café är ett utmärkt ställe att sitta och skriva på det skriftliga arbetet i bildjournalistik "Bildens betydelse i journalistiken". Jag har fått det att flyta på rätt bra med en sida på saldot. Nu återstår resterande 2-10 sidor. Turligt nog så är deadlinen 9 december och vi har en (två) kommande självstudieveckor i slutet av månaden.

Halloween week

19:55:00 2013-11-04 Allmänt 0 Kommentar/er
Lite allt möjligt hände i förra veckan, lång men innehållsrik! I torsdags var det Jazzoo vid O'learys som alla andra torsdagar. Jag har inte varit hittills, men just denna gång så var det perfekt tajmat. Det blev salsajazz av ett band från Novia musik och efter valomerkki där så avrundade vi med Friends. Superbra, mera sånt tack.
 
I lördags nalkades det Halloween vid Melody och kvällen inleddes vid Soffans där Jeppiscrew och Vasacrew samlades. När klockan närmade sig halv elva drog vi till Melody och köade en stund innan vi befann oss inne vid Melody och trängdes med kartongrobotar, militärer, katter, och vanliga dödliga. Steph, Jan och jag avslutade natten och morgonen i Apt G, och åt ägg och bröd och busade med Jans iller, Trix. Guuu' va söt!
 
En otroligt lyckad lördagkväll och allmänt bra vecka! Thanks guys!