Bara vi...

21:24:00 2013-10-30 Allmänt 0 Kommentar/er
Vad kan man säga. Dagen var inte slut för att skoldagen var de. Istället förflyttade vi oss bara till Fredrikas, Steph, Jan och jag, senare så joinade också tillfrisknande Soffan. Vi beslutade oss sen för att dra till O'learys och där befann vi oss ett bra tag innan slutdestinationen blev Friends. Superkul och intressant kväll!

EFÖ fjolårsträff

12:40:11 2013-10-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Vi, Sofia, Tobias och jag, spurtade iväg till Vasa igår för att ta del av EFÖ fjolårsträffen. Oj så kul att se alla, som var där, igen. Först blev det den goda EFÖ maten innan vi drog till en gymnastiksal för att spela volleyboll, fjolåret mot årets studerande. Kvällen fortsatte sen igen vid EFÖ där det blev lite program, old times-skratt och marängswiss.
 
När allt var slut vid EFÖ så drog vissa av oss till O'malleys och där satt vi nån timme innan folk for hem, utom jag. Jag var sååå tvungen att gå till "Halloween" Ollis för bästaste Linatender är tillbaka där! Min personliga bartender ;) ... eller nått. Jag har så saknat hennes drinkar, efter sex månaders väntan så var det så värt att gå till Ollis. Lite folk och lite bekanta, men nog var det bra för de.

Cartoon sitz genom kameran

12:03:00 2013-10-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Cartoon sitzen i onsdags var riktigt lyckad, enligt min åsikt! Helt bra program, fina snapsvisor, gott sällskap, bra stämning och lyckad mat. Efter sitzen uppe vid Moody så blev det after party nere vid Melody.
Fotona tillhör Steph.
 
TACK FÖR EN LYCKAD KVÄLL FOLKET!

Cartoon Sitz

16:35:00 2013-10-23 Allmänt 0 Kommentar/er
LET'S DO THIS!
 Andra sitzen i Jeppis och om jag inte hörde fel så är det flera personer denna gång än va det var på första sitzen i fjol!

"Every saint and every sinner"

21:20:42 2013-10-21 Allmänt 1 Kommentar/er
Förra torsdagen var jag till Buddha Sense Ink. och satte lite permanent färg på / i huden. Jag har länge velat ha en, men inte vetat om jag kunnat. Fast efter besked och sånt från både Valhalla och Buddha så kom jag fram till att jag gör det!
 
"Every saint has a past and every sinner has a future."
 
Texten kommer från ett armband som jag fick av Bigsis' förra julen och det tycker jag att passar riktigt bra. Både familjen och vänner finns i den. Otroligt stolt över den - min nya stolthet.

Kräftisweekend

18:23:35 2013-10-21 Allmänt 0 Kommentar/er
Det har varit en händelserik helg med födelsedagskaffe x2 och kräftskiva med Bigsis' och the C.Ohlson-crew.
 
I fredags bjöds Vasa folket, Jenny, Terese och Natti, på födiskaffe vid Sääsis. Där var vi hela kvällen och utbytte skratt, käkade god tårta och busade med hunden Ronja. Natten spenderades sen hos Bigsis' och på lördagskvällen så hängde jag med systeryster på kräftskiva med Clas Ohlson gänget. Det var en annorlunda och riktigt rolig kväll med mycket goda pajer till oss, som inte ville satsa på att skala kräftor halva kvällen. För min del slutade inte kvällen där utan jag hamnade spontant på en snabbrunda till en hemmafest, vidare till Leipis på beerpong och sist och slutligen kära Ollis.
 
Igår, söndag, så var det mat hemma hos föräldrarna och resten av familjen. Födelsedagsmat / kaffe. Dock var det en ganska slö dag för min del, i och med att det blev sent på lördagen.

Saskii time

22:21:30 2013-10-16 FOTO - Porträtt 3 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Det blev en snabbis i Vasa city idag. Jag hann göra några ärenden innan jag fick veta att det skulle bli en Solf-dag och hälsa på Saskii. Hon va lite hamsterfejsad och smågroggy från då hon opererade bort en visdomstand igår. Vilket resulterade i att jag tog mig friheten och höll henne sällskap under dagens lopp - jag fick frisyren tillfixad då också så de va ett annat plus i kanten med besöket. Och så har vi äntligen fixat en blogg åt henne! Vi får lov att piffa till den lite nu som då.

MetroPhotoChallenge - VOTE!

20:40:31 2013-10-14 Allmänt 1 Kommentar/er
... och där har skottet avfyrats! Jag har skickat in fem foton till fototävlingen, Metro, och jag hoppas innerligt att ni går in och röstar. Tack på förhand till dom som röstar!
 
  
 
 

Vasa-Umeå Weekend

22:56:35 2013-10-13 Allmänt 0 Kommentar/er
En lyckad helg som började planeras i måndags, då Sääsi nämnde att de möjligen skulle kryssa till Umeå. Spontaniteten i de var att jag inte visste om det skulle bli av, så jag bokade först biljetten under natten till fredagen. Jag stack till Vasa på fredagkväll och där jag sov så bakades det kantarell & bacon paj och tittade på serier.
 
Igår blev det tidig väckning klockan sex och båten avgick klockan nio. Vi, Sandra, Jenny, Terese och jag, tillbringade den fem timmar långa resan i caféterian med mat, kortspel, räkmacka och massor med skratt. Vi anlände till Umeå vid 12-tiden och mellan 13 och 17 gick vi runt på stan i olika affärer. Efter en lyckad shoppingdag i Umeå så åkte vi tillbaka till terminalen och från klockan sex så satt vi uppe i baren och "lyssnade" på jazz, spelade kort och hade det allmänt trevligt - vi var väldigt sega allihopa!
 
Kvällen slutade inte för Sandras och min del, då vi kom tillbaka till fastlandet runt 23-tiden. Vi tog en sväng till Ollis och tittade på folket och fann några bekanta ansikten och chitchattade runt, innan det var dags att avrunda den intensiva dagen.
 
Söndagen har gått åt till att ligga på soffan i Apt H. och titta på serier, film och bli serverad en god champinjonomelett med stänk av konjak. Innan jag skulle åka norrut så blev det en sväng via systerysters och åt god pasta och titta lite tv.
 
Tack till Apt H. värden och tjejerna för en otroligt trevlig och spännande helg! 

Fortune Cookie

22:40:33 2013-10-13 Allmänt 1 Kommentar/er
En glad överraskning väntades i Monki goodiebag när vi var dit igår då vi var i Umeå.

Game Night

22:09:00 2013-10-13 Allmänt 0 Kommentar/er
What to say. Kort och gott så hade vi, Skruv r.f., ordnat Game Night på Campuset i torsdags. Beerpong, karaoke, försök till beatboxing, vem-är-jag, och allmänt sociala diskussioner. En lyckad kväll, som många andra också tyckte. Förhoppningsvis så kör vi en liknande kväll åter i november!

Två uppgifter i ett

17:14:30 2013-10-11 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Vi kombinerade två uppgifter. Mitt fotoprojekt samt en studiofotograferingsuppgift. Fotoprojektet har ni fått en sneakpeak av, och här får ni ett av studiofotona.
 
Till studiofoto så skulle vi välja en av ett antal bilder, och sen ska vi fotografera två stycken som passar ihop med den. Min inspiration eller bild var på en glass. Kul fotografering med mycket minspel och skratt.

"Man var ju så glad"

22:59:05 2013-10-09 Allmänt 0 Kommentar/er
Steph och jag klottrade ihop ett fint konstverk "I'm gonna pop some tags / Outta your mind" självmant.
 
Som sagt så dök Sääsi upp i Jeppis i måndags och vi befann oss i studion hela eftermiddagen. Mot kvällen så åkte vi hem till mig en sväng innan vi hoppade på bussen till Jeppis igen, för lite updating med Sääsi och Soffan. Efteråt dök Steph och Tobias upp. Seriösa och skrattfyllda diskussioner vid Soffans. Vi fortsatte kvällen vid O'learys och sist och slutligen avslutade vi kvällen vid Friends med annat folk. Lyckad kväll!
 
Idag så har vi haft färglära och teckning på schemat. Vi började praktiskt med att måla något abstrakt av ett ord vi skulle dra ur en låda. Helt okej uppgift, som var ganska chill. Under matpausen så satt Steph, Soffan och jag och sålde sitz biljetter - dock lyckades det inte så bra då ingen hade med sig kontanter. Jag kan säga er att jag blev riktigt stressad på eftermiddagen då vi hade lite teori och sen skulle vi göra en färgkarta och blanda färger och komplementfärger osv. Jeez...
 
Fredrikas café nalkades efter skolan med Steph, Soffan och Jan. Där skrattade vi så vi grät, gjorde lappar med kändisnamn på till Game Night imorgon kväll. Och hade allmänt crazy trevligt!

Hearing the LP

07:40:00 2013-10-09 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Hörsel, syn, känsel, lukt... Dessa kategorier hann jag redigera igår innan sängen och natten nalkades. Jag blev rätt nöjd med resultatet, i efterhand har jag kommit på saker, som jag/vi kunde ha gjort annorlunda. Men nöjd är jag!

BTS fotoprojekt

17:45:00 2013-10-08 Allmänt 0 Kommentar/er
Studiotime med Sandra igår, i den nya, stora, fräscha Allegro studion. Vi hade bokat mellan 13-18 och vi va där från klockan 14 till närmare 17:30. Vi hann bra fotografera alla människans sinnen; syn, hörsel, känsel, lukt, smak samt sjätte sinnet. Inte nog med det så hann vi med en annan fotograferingsuppgift.
 
Sjukt kul att va tillbaka i en studio - terapi för själen. Jag tackar Sandra innerligt för att hon hjälpte mej!

Week of October

23:45:10 2013-10-06 Allmänt 0 Kommentar/er
Vad kan jag säga om veckan. Händelserik mer eller mindre.
 
I tisdags så höll jag min första Arbiskurs, "Hantera bilder på rätt sätt" och åldergruppen var mellan 40-70 år. Det var lite småkul då en 20 åring ska undervisa en sådan åldersgrupp. Jag trodde det skulle förlöpa bättre än va det gjorde, det blev lite rörigt, men nya tag kommande tisdag!
 
På onsdag så var det O'learys med Steph som gällde, men sen drog vi vidare till After Eight där dom hade jazz. Dock blev det inte långvarigt så vi stack till Friends, Netti och Hogan's med Jan. Vid Hogan's så körde Jan en snabb poledancing show för oss innan vi gick tillbaka till Netti och sen Melody där vi var resten av kvällen.
 
Slö dag i datasalen med fotoutskrift undervisning under torsdagen, samt lite off topic sexualkunskap med Carro i typ fem minuter. Underhållande indeed! Efter skolan blev det Skruv möte och latte med Steph vid Fredrikas café.
 
I fredags var det utgång i lilla Jeppis. Först hos Max med Steph, senare vidare till Netti där det var fullt ös och kvällen avslutades vid Melody. Helt bra kväll både med gamla och nyare bekantskaper!
 
Lördag och söndag har varit i soffläge ställning. Å andra sidan fick jag upp fotohyllorna igår då föräldrarna var hit och pappa hade tagit med sig rätt borrmaskin för att få upp dom envisa hyllorna på betongväggarna.

Cyberphoto

18:15:00 2013-10-06 Allmänt 0 Kommentar/er
Finally. I förra veckan beställde jag efter en synkadapter och en synkkabel från Cyberphoto. Så nu får dom börja samarbeta med D7000 och studioblixtarna. Studion hela dagen imorgon med Sandra - can't wait!

Take me on a Joyride

19:47:00 2013-10-04 Music of Life 0 Kommentar/er


Trevlig fredag allihopa!

Have a nice day

10:14:27 2013-10-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Utsikt från morgonens frukost. Have a Nice Day!