Short week, long weekend

16:09:12 2014-04-30 Allmänt 0 Kommentar/er
Förra veckan kändes både kort och lång. Kort skolvecka och lång helg.
 
Tisdag och onsdag började vi klockan 13 och slutade 15.
 
Torsdagen skulle ha varit ledig, men då skulle vi i "grafiker"-gruppen fixa med affischen till vår "Year One"-utställning som är på kommande i maj. Upp igen och till skolan kl 13.
Efteråt drog Jennifer, Becca och jag till det nya hamburgarstället i Jeppis, Friends & Brgrs. Helt bra ställe, ljust och fräscht, och de "ekologiska" hamburgarna och pommes fritsen va rätt bra också.
 
Fredag va döden själv. Vi hade engelska 9-12 och jag satt med en förfärlig hosta och huvudvärk. Influensan hade anlänt. Efteråt så satt vi och försökte skära kapaskivor till utställningen som vi har vid Café Fredrikas under maj månad, "Someday this will be funny".
 
Mot eftermiddagen for Jan och jag till Steph. Vi satt ute på bakgården i solen, guu' va det var skönt då terassen låg i lä. Avnjöt också varsitt vinglas och lite underhållning av tokstållarna.
 
Soffan hade hemmafest på kvällskvisten. Fast jag skulle avstå från den så hamnade jag dit ändå, med alla andra Skruvsters. Vi fortsatte sen till Black Sheep för Emma hade lovat att ha på sig deras fåret Shaun outfit i en timme om vi alla kom dit. Väl där så träffade vi på andra bekantskaper som vi hängde med fram till O'learys. Slutstationen var, som alltid, Melody. + efterfest.
 
Lördagen spenderade jag hemma hos föräldrarna på mat och sen bara soffläge när jag kom tillbaka till lägenheten.
 
Söndag eftermiddag så åkte jag till Beccas i Jeppis och där tog vi tag med en fotouppgift till fotohistoria. När vi var klara så joinade Jennifer och Steph oss på kaffe. Vi hade det trevligt enda in på natten, med lite kvällspromenad till Gamla Hamn för en fotosession som failade pga. att det blev så mörkt.
 
The End.

"This is fuckin' awesome"

När en kär "gammal" låt, Thrift Shop, som var med genom hela 2013 sätter sig på huvudet och för med sig otroliga minnen, så måste man ta tillfälle i akt och klicka hem en "Fuckin' Awesome"-snapback från Nelly.

Work in progress

16:20:00 2014-04-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag satt halva dagen och halva kvällen igår och trixade med olika bildpar, som jag skulle kunna använda mig av i utställningen vid Studio Parfait som pågår i åtta veckor under maj-juli.
 
Jag kom fram till ett resultat och idag printade jag ut fyra utvalda foton 40x60cm. Nu inväntar jag bara fotoramar på 50x70cm och sen är jag good to go.
 

Påskweekend

16:04:43 2014-04-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Det blev en relativt lugn påsk detta år, om man jämför med förra årets strapatser i Vasa och Södra Vallgrund. That was an amazing Easter.
 
I lördags käkade jag hemma hos föräldrarnas. Laxsallad till förrätt och nötpepparbiff med rödvinssås till varmrätt. Otroligt gott. Sedan blev det soffhäng och switchande mellan Sagan om Ringen, Harry Potter och Mr. Poppers Penguins på tv. Jag var väldigt osäker om jag skulle dra ut eller inte, då det var två gamla vänner som hade den tanken. Äh what the heck, jag hakade på.
 
Kvällen började vid Black Sheep och sedan valsade vi iväg till Melody - där märktes det att det var påsk för det var flera bekanta ansikten som man inte sett på länge. Valomerkki nalkades och resultatet blev att vi väntade på taxi i två timmar för att komma oss till Nkby på efterfest. Sju personer varav två stycken hade somnat på soffan. Resten av oss lyssnade på LP-skivor och argumenterade, innan det var dags att gå hemåt.
 
Söndagen gick åt till sovmorgon och balkonghäng i två timmar innan kvällskylan började bita på. Måndagen var inte annorlundare. 

"So good to be bad"

20:47:00 2014-04-19 Music of Life 0 Kommentar/er
 
Glad Påsk på er alla! Jag trodde att det skulle bli en lame hemmakväll, men istället vände det och jag drar ut med ett par dear old friends, som jag inte sett på ett bra tag. Ha en bra afton allihopa!

Munahunt 2014

18:58:00 2014-04-19 Allmänt 0 Kommentar/er
En easy och kort vecka i princip. Det enda intressanta som har hänt var onsdagens Munahunt 2014, som  arrangerades av Centria.
 
Munahunt påminner om Gulis; olika stationer med olika uppgifter som man ska utföra i lag. Studerandeföreningen Skruvster bildade ett team på sex personer och vårt tema var "White Trash". Starten började klockan 17 vid bowlinghallen och avslutades vid Allegroggen. Stationerna var allt från "norsk fylla"-fotboll och shottasting till frågesport och rita på asfalten. Det vinnande laget presenterades vid Melody där vår allra sista station tog plats. Skruvster var kanske inte det vinnande laget, men vi hade riktigt roligt under våra fyra timmar.
 
Kamerabilder, som togs av vår kära styrelsemedlem Helen, kommer snart att komma upp.

12 months, 365 days foto

11:00:00 2014-04-18 FOTO - Barn 0 Kommentar/er
Fotograferade brorsdotters ett års foto i måndags. Hon fyller nämligen år idag, gratulationer till lilla henne. Utöver hennes foton så sprang även brorsonen runt och kastade ballonger. Hans 1-års fotografering tog plats vid EFÖ för två år sedan. Det blev även ett par familjefoton tagna också. En fartfylld timme i studion, innan småttingarna fick nog.

"Love of beauty is taste. The creation of beauty is art"

00:37:00 2014-04-16 FOTO - Porträtt 1 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Jag lekte runt med lite "effekter". Tack vare Sass som tipsade om att testa fixa "instagram filter" på några av bilderna vi fotograferade förra onsdagen.
 
Sarah Ek Photography

It has been a crazy week

19:30:00 2014-04-12 Allmänt 0 Kommentar/er
I måndags blev det häng vid Fredrikas, O'learys och vika servetter, och sist men inte minst Friends.. med friends, Jamppe och Steffii. Gotta love my mangos!
 
På tisdagkväll var det Stephs som gällde. Hon fixade fransförlängning åt mej och senare Jojje som kom över. Det måste ju vara något extra till Jeppis första Porrsitz, som vi hade vid Moody i onsdags. Jag trodde absolut inte att jag skulle passa. Lite ovant ännu, men enligt min åsikt så passar det hyfsat bra. N.ö.j.d.
 
Jag fasade för den stressiga onsdagen då jag skulle ta mig till Vasa på förmiddagen och fotografera ett par frissor vid en salong mellan 10 och 12. Vi blev klara på ungefär en timme så det var skönt med lite fritid, innan nästa grej nalkades: EFÖ-studiotime med Sääsi. Vi skulle börja vid två-tiden, men det drog ut på tiden då vi lämnade och fika med EFÖ-lärarna samt Sassa som kom dit. Resultatet blev att vi klippte mig strax före kl. 15 och därefter så fotade vi två teman på cirka 45 minuter.
 
Snabbt tillbaka till Nkby för att göra mig i ordning på 30 minuter, innan jag skulle catcha bussen till Jeppis för att delta i porrsitzen, som började klockan 19.
Porrsitzen var amazing, beskrivet med ett ord och det räcker hur bra som helst. Bästa sitzen vi har haft, så det är synd att inte fler än 30-ish deltog. Själv fick jag två straff: sjunga en låt som folk skulle gissa, med båda hörlurarna i så man inte alls hörde vad man sjöng (inte för att man kan sjunga heller, haha ;)). Andra straffet hade jag testat före sitzen, för att vi skulle se om det fungerade (fast med endast vatten): jag skulle suga ur en vätska, som var något i stil med vodka och tomatpuré, ur en tampong på ett sexigt sätt. HAH!
 
Anyhow, så var det en lyckad sitz och tack till våra toastisar som klurade ihop programmet! Eventet fortsatte ner till det nyrenoverade Melody, med en massa annat folk som började rulla in. Thanks guys!
 
Igår tog jag mig till Vasa än en gång, och spenderade kvällen hos Bigsis', för att vi skulle på en temadag som behandlade en introduktion i hur man startar eget företag, idag.
 
Det har varit en intensiv och informationsrik dag från kl. 9-17. Huvudet är sprängfyllt med en massa information. Det mesta har man gått igenom på företagskunskap i gymnasiet och på EFÖ, men det var en hel del avancerade grejer, som kom upp idag så jag är glad att vi deltog, och stolt att vi orkade oss igenom det!

Drama hippie

12:53:33 2014-04-11 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
I onsdags blev det studiotime i dear old EFÖ-studion. Det väckte fina minnen då jag och Sandra praktiskt taget bodde där förra våren. Vi hade tänkt fortsätta på mitt slutprojekt, men så var tiden knapp och vi lämnade och snacka/fika med lärarna samt Sassa, som också kom och hälsade.
 
Istället blev det lite "dramatiska" bilder som vi fotograferade på 45 minuter innan jag var tvungen att stressa iväg till Jeppis på sitz.

Skruvster, V.I.P.

13:29:00 2014-04-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Skruvster hade blivit bjuda som VIP:s till Melodys pre-opening då de har renoverat där i en månadstid. Vi började kvällen hemma hos Soffans med margaritas, som shakeades i kaffekannan, och hade det allmänt trevligt. Senare drog vi vidare till Melody klockan 21, där det bjöds på champagne och tilltugg. Vi får inte glömma att nämna "open bar". Det var en hit bland Skruvisarna, och andra VIPs såklart. ;)

Utöver det goda som bjöds så har stället verkligen fått ett lyft. Super snyggt och fräscht blev det, så vi får hoppas att det hålls så och att stället fylls med mycket party people då dansgolvet har expanderats!

t.v.: Soffan, Victor, Oskar | t.h.: Jan, Emma, Victor

Thanks guys for an awesome evening!