Cocktail sitz

15:22:00 2014-02-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag tänkte slänga in lite Cocktail sitz-bilder, som jag lånat från Skruvsters officiella Facebook sida, Studerandeföreningen Skruvster r.f. Fotograferna för dessa bilder är Steph och Soffan.

Cocktail sitzen som bestod av frågesport; om cocktails, filmer och skådespelare, snapsvisor, lapplek, "vi-vill-ha-Skruvster-på-bordet" och mycket mera. Tack vare Steph och Jan, och resten som hakade på så hamnade jag på bordet och fick köra en snapsvisa. HAHA, det blev ju riktigt lyckat. Men jag gav tillbaka med samma sak så Jan och jag fick Steph och Soffan på bordet.


Sportlov.. pfft.

20:32:24 2014-02-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Stressiga två veckor. Förra veckan före sportlovet så drog på sig deadlines samt ett avslutande och inledande av sportlovet, som resulterade i en Cocktail sitz förra veckans onsdag. Jag måste säga att det var superfint jobbat av oss. Sitzen gav med sig en ursnygg feedback från deltagarna och det är vi tacksamma över.
 
Man vill gärna kalla det sportlov, men egentligen heter det ju självstudievecka, och det har det verkligen varit. I fredags lånade jag hem tre böcker som behandlar Kulturmöten. Jag började skriva på min essä i kulturkunskap i söndags och har skrivit sen dess. Jag ska börja avrunda den och sen fixa ihop en presentation.
 
I måndags for jag vill Vasa på en SU intervju och när jag var klar där så drog jag till Bigsis' och sov där till tisdagen. Jag satt vid ett café i tre timmar och skrev på essän, innan jag drog till Linas för att ha en fotokurs med henne. Vi hade det riktigt trevligt. Mot kvällskvisten så blev det EFÖ-återträff och vi, Sandra, Soffan, Sassa, Nicko och jag, drog till Amarillo på mat. Vi blev ganska snabbt klara och folket skulle iväg så jag gick till Ollis och fördröjde tiden innan jag stack hem. Alltid lika trevligt vid Ollis. Ollis-killarna spelade NHL i början och sen blev det barhäng när folk började anlända.

Kultur upp till öronen

12:10:43 2014-02-25 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har nu i tre dagar plöjt genom två böcker om "Kulturmöten" och det har resulterat i tio A4 sidor. Jag försöker få undan kulturkunskap uppgiften som ska presenteras nästa veckas torsdag-fredag.
 
Om man vill få något gjort  så ska man sitta på ett café och läsa och skriva. Det har jag nu kommit fram till, annars får man inget gjort. Eller kanske någonting, men inte lika mycket.

Förändring

20:05:13 2014-02-15 Allmänt 0 Kommentar/er
Min helg är redan fullbordad för idag fick jag träffa Sääsi då jag var till Vasa. Hon skulle också ta itu med mitt hår; färga, klippa och lägga i löshåret. Guu' så roligt vi hade. Uppdaterade varandra om de senaste galenskaperna, skrattade och minns tillbaka på förra året, osv osv. En perfekt dag, helt enkelt.
 
Varför hårförlängning? - Jo, vi har en Cocktail sitz kommande onsdag samt Noviums Årsfest i mars så då tyckte jag att det skulle va något extra och nytt. Jag har inte haft långt hår sen jag gick i sjuan/åttan. Faktiskt trivs jag förvånansvärt bra med att ha det långt på en sida.
 
Superduper, och tack än en gång Sääsi för håret och för dagen! Once again!

Magnifik huvudstadstorsdag

16:33:15 2014-02-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Det blev att stiga upp tidigt igår morgon då jag skulle hoppa på tåget, 05:47, ner till huvudstaden. Under tågresan slumrade jag till några gånger och väl framme så försökte jag ta mig fram till SU:s kansli. Pol.sek Karin mötte upp mig och hon visade mig runt vid kansliet och tog en kopp kaffe.
 
Vi strosade senare iväg till riksdagen. Vi träffade LSK:s första ordförande, Otto, och åt frukost, samtalade om förbundet, hur det grundades och visionen. Riksdagsledamoten Mikaela Nylandet (SFP) joinade oss och pratade allmänt om vad som var aktuellt. Innan vår tid vid riksdagen var slut så fick vi en rundtur, otroligt magnifikt!
 
Efteråt gick vi tillbaka till kansliet och sen ner till matstället Picnic vid Forum. Där mötte vi upp med LSK:s senaste ordförande, Elin, som berättade lite allmänna saker som jag borde veta. Vi fortsatte diskussionen uppe vid SU:s kansli, innan vi avslutade vårt "lunchmöte".
 
LSK:s konstituerande möte påbörjades kl 17, egentligen 18, i och med att SU pol.sek. informerade om aktuella EU-kampanjen före styrelsemötet. Själva mötet flöt på helt bra, enligt min åsikt. Kvällen och mötet avrundades strax före kl 20, och då hade jag dötid fram till 23. Där mellan tog jag mig en titt in till köpcentret Forum och resten av tiden vid tågstationen, samt nattåget fram till 04:30.

Inredningssjuk

14:50:26 2014-02-11 Interior Design 0 Kommentar/er
 

Administrativa veckor

21:57:38 2014-02-02 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag insåg att jag hoppade över förra veckans inlägg, men jag kan säga att de två senaste veckorna har sett ganska lika ut. Dom kan båda beskrivas med två ord, intensiva och stressiga. Dom har till största delen bestått av administrativa saker, bestämmelse av datum för LSK-styrelsemöte, bokning av kryssning, planering, Skruvster möten, etc.
 
I måndags var det Årsfestkommitté diskussioner om silliz och eftersläpp ställe. Senare på kvällen drog vi en sväng till Friends.
 
I onsdags så tog vi i Skruvster på oss halarna och stack till Netti på Music Quiz. Till vår förvåning blev vi det vinnande laget. Vi hade dock musikstuderande samt musikkunniga personer i vårt lag. Vårt pris blev ett presentkort som vi spenderade på en Sangriga kanna för att fira! Efter Netti så drog vi vidare till Melody där vi i Skruvster var majoriteten. Feelis hade vi ändå och ett helt dansgolv.
 
Torsdagsjazz vid O'learys och sen vidare till Friends med en massa andra människor. Det blev smått ordförande statement mellan Soffan och mej. Haha, hups.
 
Övrigt i skolan så har vi påbörjat en ny kurs, fototryck, och då var vi en sväng till tvättrummet och tvättade av ramar som vi ska använda till att trycka. Crazy värre.
 
Igår, lördag, hoppade jag på bussen till Jeppis. Netti nalkades med ett fint gäng och efter några timmar valsade vi till O'learys och Melody. Jan och jag dansade oss fram til halv fyra och hämtade sen nattmat innan natten analkades.
 
Jag har också kommit fram till att det vilar en förbannelse över min Nelly-cardigan. Jag hade lämnat/tappat bort den i Åbo för tre veckor sen och igår fick jag tillbaka den. Vad gör jag sen? - Jo den hade försvunnit när jag skulle hämta jackan från Melody garderoben. Jag är hundra på att jag la den i ärmen, men enligt vakten så sa han "Har du kollat i ärmen? Den kanske är i en kompisväska?" - DUUH, det är ju första man tänker på. Tack så jäkla mycket. Gissa om jag var sur.
 

February First

16:00:53 2014-02-01 Music of Life 0 Kommentar/er
 
Lördagen den första februari. Efter en lugn fredagkväll och för att jag somnade på soffan och sov till klockan nio imorse, så tar jag en titt till Jeppis idag. Ingen aning vem som är påväg ut, men det återstår att se vad vad man hittar på och vem man stöter på.