Fotografiska

21:25:00 2014-01-31 Apartment T 0 Kommentar/er
När vi var till Stockholm "med klassen" och då vi besökte Fotografiska, så tog jag mig friheten att köpa en plansch. Jag skulle ha velat ha flera, åtminstone en Pieter Hugo plansch då hans utställning ägde rum där när vi var på besök, samt ovanstående bild som jag sist och slutligen valde. Om jag hade haft en större resväska eller nått så hade jag köpt en till.
 
Hittills har den varit ihoprullad då jag inte hunnit skaffa en ram till den. Fast denna afton fick jag rulla ut och rama in planschen, tack vare Bigsis', som hade pröjsat en från Ohlson. Thanks Bigsis'!
 

Grafiskt

16:47:37 2014-01-29 Allmänt 0 Kommentar/er
Vi har påbörjat en ny kurs som heter Fototryck och där ska vi skapa ett tryck av egna bilder eller trixa ihop ett tryck, som vi ska trycka på valfri "sak" - T-shirt, tygkasse, dynvar, osv.
 
Jag hade tänkt mig ett tryck av en dansare, som jag fotograferade förra året i februari, och göra de svartvitt och lägga ett filter på, men så ändrade jag mig och gjorde ett grafiskt tryck av latinska fraser. Det är inte helt färdigt ännu, in progress.
 
På sidan om skolan så stressar jag lite med administrativa grejer, men jag börjar ha organiserat det nu i kalendern då jag vet vad jag har framför mig. Förhoppningsvis blir det organiserat i huvudet också så jag inte blir utbränd.

Bloggtips!

14:40:49 2014-01-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag tänkte tipsa er om en kompis blogg som håller på sättas i rullning nu under 2014. Den är smått ny i och med att han öppnade den efter nyår. Kika in och ta del av ämnen som kretsar kring träning, kost och musik. Ge han motivationen till att blogga och hålla bloggen uppe!
 
Blogg - Mattias Thors

Interesting weekend

09:33:49 2014-01-20 Allmänt 0 Kommentar/er
Hela förra veckan fortsatte filmprojektet och jag kan säga att S och jag blev less på själva projektet och varandra. Men nu är dom kursveckorna slut så det blir att köra kursen parallellt med dom andra kurserna vi börjar på med.
 
I onsdags var det då Back to School och vi började kvällen på campuset med Skruvster som startpunkt och som slutpunkt slutade vi med en tillökning från Centria och ÅA. Halarna kom på och pennan glödde över halarna. Melody next.
 
Under torsdagskvällen så hämtade S och jag kebab och pommes frites från Görans. Det blev sen picknik i studion och allmänt flum under tiden vi filmade ett par scener. Innan jag drog hemåt så gick vi till Stephs och tittade på film. Väl hemma så satt jag och sydde på halarmärken på halaren. Gu' va jag hade sjuka fingrar på fredag.
 
Tröttsam fredag och lång en. Filmklippning hela dagen och mot kvällen for jag till föräldrarnas innan jag skulle catcha nattåget till Åbo.
 
LSK FÖRBUNDSMÖTE
 
Jag kom fram till Tammerfors vid fyra tiden och medan jag väntade kom en kille och snackade med mig på finska. Det började bra, men sen när han körde på för fullt så var jag tvungen att säga att jag inte snackar finska. Väl inne i VR stationen kom en annan finskspråkig och snacka med mig, men han fortsatte sen på engelska. Det blev en del snack om finska och svenska språket, och han skulle verkligen ha mig att va från Sverige då jag snackar svenska. Det var jobbigt att försöka förklara de med typ 1h sömn.
 
Klockan 07:50 var jag äntligen framme i Åbo och klockan 09:00 gick jag till Alvarium och anmälde mig till LSK förbundsmöte. Det blev en lång och intensiv dag med workshop, SFPare, Europaparlamentariker, val av ny styrelse. Och den eskalerade ganska rejält när LSK-ordförande säger att det krisar sig med nästa ordförande och frågade om jag ställer upp. Jag hade tänkt mig en styrelsepost men inte som ordförande direkt. Men "överraskningens kvinna", som jag sägs vara, så sa jag att ifall det verkligen krisar sig så ställer jag upp. Gissa om någon var lycklig över det.
 
Mötet avslutades kl 18 och klockan 19 skålade vi i champagne och inledde en trerätters middag. Jag bestämde mig också för att inte ta 21-tåget och stanna kvar till söndagens morgontåg. Det var ett bra beslut för vem kunde lämna det sköna LSK-teamet bara sådär. Tack än en gång för det fina sällskapet och för förtroendet!

On my way south

00:42:00 2014-01-18 Allmänt 0 Kommentar/er
Just nu sitter jag på tåget söderut. Förra helgen var det Åbo som gällde, administrativ utbildning. Vad gäller denna lördag så blir det samma destination, Åbo, på LSK:s förbundsmöte. Det kommer bli en lång och intensiv dag, känner jag på mig. Nattåg, workshop, föreläsningar och möten. Resan började 00:42 och kommer avslutas 04:25 på söndagmorgon.

Invigning

18:48:48 2014-01-17 Allmänt 1 Kommentar/er
Bättre sent än aldrig. Halarbeställningen hämtades i onsdags, sådär lagom till Back to School - Winter Edition 2014, som vi ordnade vid Campuset. Sedan fortsatte festen vid Melody. Några Skruvsters hade sin ljusblåa halare på BTS och i torsdags kunde övriga halarbeställare hämta sin.
 
Förra natten blev det lite nattpyssel med att sy på halarmärkena. En aning sjuka fingrar har man idag då man fumlat med nål och tråd.

Hemmastudio Elinchrom

23:06:04 2014-01-13 Allmänt 1 Kommentar/er
Min egna lilla julklapp har anlänt från Cyberphoto, ett Elinchrom studioblixtpaket. Jag tänkte redan julen 2012 att jag skulle köpa ett studiopaket till julen 2013. I och med att det blev en Rhodos-resa förra sommaren så denna gång prioriterar jag fotointresset framom reseintresset. Svårt val, men så blev det denna gång!
 
Det blir att rusta upp provisoriskt med lakan som bakgrund tills vidare, men åtminstone har jag softboxar!
 

One busy Week

22:59:32 2014-01-13 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har inte uppdaterat bloggen sen nyårsafton. Det har varit mycket hålligång den senaste veckan, inom parentes två veckor.
 
Det nya året invigdes på en hemmafest på Bergö, som senare fortsatte till Jans villa där vi övernattade.
 
Helgen efter så drog Jan och jag ut till de vanliga stammis ställena i Jeppis, som sedan slutade vid Melody. Under lördagskvällen så käkade vi än en gång vid O'learys och drog sen till Netti med Steph & co.. Urtrevlig kväll blev det verkligen som avslutades vid O'learys och en sista timme vid Melody.
 
När det väl blev söndag så tänkte vi, Jan och jag, dra en snabbis till Stephs nya lägenhet och titta. Men ojsan. Mittiallt började vi spela alias och göra en massa annat så vi lämnade och övernatta hos Steph. När vi väl skulle sova så var Jan och jag allt för pigga och alerta så vi var ut på nattpromenad i närmare två timmar.
 
Ny skolvecka och inte så många timmar på sömnsaldot. På tre dygn hade jag sovit max 15 timmar.
 
På torsdags kvällen hoppade vi, Steph och jag, på tåget ner till Åbo för att delta i administrativa utbildningen, som hölls till vid Kåren och Novia under fredagen. En intensiv dag med föreläsningar och workshops från kl 9-17. Dagen var inte slut där. Sen var Steph och jag och käkade med en del av hennes familj till Ristorante Dennis, en fördrink till Old Bank och sedan vidare till Admin. sitzen, som dom hade vid Novia.
 
Efter så lite sömn på en vecka så tog jag igen det under lördag-söndag, med närmare 20h sömn. Sov bort hela söndagen helt enkelt.