Storslagen fredag och lördag

16:41:00 2014-07-30 Allmänt 0 Kommentar/er
Jeppisdagar fredag och lördag. I fredags förde jag lillkillen till föräldrarnas så han kunde få lugn och ro över helgen då det var mycket på schemat för min del.
 
På fredagskvällen så hängde jag med bästa barndomspolaren Evgeny. Jag fick med honom på vernissage där dom bjöd på Sangria. Det vi fick beskåda först var den fina utsmyckningen utanför Campus Allgero, Pride-tvättlinan. Vi var inte så länge där på utställningen så efteråt satte vi oss ner på en av bänkarna vid torget och tittade på ED som uppträdde. Vi tog sen en taxi till Gamla Hamn där vi hängde med nya och gamla bekantskaper och chillade innan KAJs uppträdande i Skolparken, som Evgeny och jag dissade i slutändan då det var så sjukt mycket folk. Resten av kvällen sprang vi mellan Skolparken och Netti. En super kväll i bästa sällskapet!
 
Jeppis-Pride 2014 kunde man inte missa på lördagen. Första Pride-paraden som ordnas och beskådas i Jeppis. Jag har följt arrangör-gruppen på Facebook men jag trodde aldrig att det skulle bli så storslaget som det i slutändan blev, 2000 personer i paraden och 2500 åskådare. Jennifer, Rebecca, Tobbe och jag tittade till en början från trottoaren, men så hoppade vi en efter en in i paraden och fick glädjas åt allas leenden och positiva humör. Man blev riktigt glad av stämningen!
 
Efter paraden så for jag hem och städa inför inflyttningsfesten, som jag skulle ha på kvällen, och innan jag skulle på grillfest till Max. Eftermiddagen spenderades hos Max, och jag kommer göra ett skilt inlägg för grillfesten och infyttningsfesten. So, stay tuned!

Jeppisdagarna 2014

16:28:43 2014-07-29 Allmänt 0 Kommentar/er
Det har varit ett av de bättre Jeppisdagarna i år. Sjukt fint väder varje dag från Jeppisdagarnas början ända till slutet: nästan allt för bra med runt 30 graders värme och stekande sol.
 
Cicero, och jag, har varit så nöjda och glada när vi har gått runt på gatan och Skolparken då folk ler så mycket och berömmer hans söthet. Vi har fått stanna flera gånger då både han och folket ska hälsa och börja snacka med en. Cuteness overload.
 
Annat som skett i veckan är att Max hade ordnat grillkväll i onsdags. Jennifer, Becca och Tobbe var också där. Vi avnjöt varandras sällskap och mycket god, grillad mat. Vi var någon timme där innan vi skulle ut på stan och se på lite program som vi hade planerat in. För mej blev det Energy Dancers, like every year. Sjuk bra var dom och creds till deras ork på fem olika koreografier i hettan. Det syntes i pannan hur varmt dom hade. Efteråt blev det en snabb sväng via lägenheten och titta till Cicero. Klockan 20 så hade dom performance i Strengbergs Kunsthalle. Resten av kvällen så strosade vi runt lite varstans och träffade olika människor. En riktigt trevlig kväll i slutändan!

Weekend special

21:12:01 2014-07-22 Allmänt 0 Kommentar/er
What to say om helgen lixom. I fredags var det häng hos mig en stund och sen kom Jennifer förbi och då drog vi till Black Sheep och satt där på terassen i princip hela kvällen. När det var stängningsdags för dom så drog vi till O'learys och satt där, men inte nog med det - vi drog till Melody och shake:ade den sista halvtimmen då vi kom in gratis efter kl. 03. Efteråt blev det lite efterfest hos mej innan natten nalkades.
 
Lördagen fortsatte lite liknande. Evgeny kom till mitt med följe av en kompis, Dan och jag lirade lite Xbox. Senare blev det fina-minnen-snack med Evgeny från vår bästa barndomstid. Vi drog ut till Black Sheep ännu en gång där terassen hade fyllts med ännu mera folk än under fredagen. Trevligt sällskap med nya och bekanta ansikten. Ännu denna kväll fick vi för oss att fortsätta kvällen vid O'learys, samt gratis vid Melody den sista halvtimmen innan stängning.
 
Efterfest hos mej med ungefär 15 personer ännu en gång. Både nytt och gammalt folk. Alla verkade trivas med mingel, skratt och Xbox-spel, som gick hett till. När klockan närmade sig morgonkvisten då några var kvar så säger en röst "Vi far till Gamla hamn och simmar". - Jaha, då gick typ Jennifer, jag och sex män dit och hoppade i. Sängen väntade sen halv åtta på morgonen. En helt crazy lördag, men ack så rolig!

Week before the weekend

20:53:57 2014-07-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Förra veckan känns som en Jennifer och Cicero-vecka. Cicero och jag var till After Eight med Jennifer två dagar och fikade. Vi har inte sett henne sen början av juni innan hon åkte ner. Så det var super att catch up. Inte nog med fikande på dagen så fick vi för oss att gå ut på en tidig morgonpromenad kl. 04:00 till 05:00.
 
En kväll så träffade vi på Benjamin och EH vid Black Sheep och satt där och snackade. Efteråt gick vi till torget och jag åt en glass. Gottgottigottgott.
 
I och med att min VGA adapter till Macbooken och tv:n inte fungerar så var jag tvungen att ta till minilaptopen som har direkt koppling med VGA. Det fungerar hyfsat bra det också, trots att minilaptopen inte har använts på ett bra tag och den är sjukt trög.
 
Mer om helgen i ett kommande inlägg..

Childhood

00:36:45 2014-07-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har legat lite efter i veckouppdateringarna. För två veckor sen så blev det kaffe, saft och tårtkalas då systeryster hade fyllt år. Cicero följde förstås med och tyckte att det fanns mycket godsaker på bordet, men inget för honom.
 
Annat som hände just den veckan var att jag ordnade efterfest och även första i nya lägeheten, så nu vet jag också att det ryms åtminstone 15 personer hur bra som helst i min etta på 32kvm. Cicero fick en ny sovbuddy för en liten stund också. Festen höll på till ungefär sju på morgon, nöjda efterfestare.
 
Mot helgen så mötte jag upp med min bästa barndomskompis som jag inte sett eller haft kontakt med sen ett år tillbaka. Det var riktigt trevligt att träffas igen, efter att först varit hos hans så drog vi till mitt och sist och slutligen till Black Sheep på live musik samt Melody för lite shake. En helt amaz kväll!

Lexington and Vintage

15:07:52 2014-07-18 Apartment S5 0 Kommentar/er
Jag hämtade mitt efterlängtade H&M Home paket idag som jag beställde för ungefär tre veckor sen (Inlägget här). Interiörpaketet innehöll ett påslakan som det står "Vintage" på, två dynvar: det randiga och det med texten "Enjoy the simple things in life" samt en glasburk/vas och "1,2,3"-doftljus. Jag konstaterade att jag måste investera i flera innerdynor.
 
Något annat som jag fick för mej att göra igår vad att fixa til den tomma väggen som är ovanför sängen. Jag hängde upp min Newport-Lexington pläd. Nu blev det lite färg och mysigare, tycker jag. Sängen är verkligen min favorit hörna, interiörmässigt, och även soffan med det speciella "soffbordet".

Samklang med sänggaveln

20:32:00 2014-07-13 Apartment S5 1 Kommentar/er
Mitt gamla soffbord har äntligen bytts ut till elkabelrullen som blev köpt på loppisrace och som jag rusta upp lite.
 

Det blev så mycket bättre och mera plats i min lilla gemytliga etta. Det återståra att se om jag ännu gör något åt repet runtom eller om jag låter det vara sådär. Duken som jag har ovanpå funderade jag att klippa rund i passform med bordet, men det får vi se sen hur jag gör. Jag skulle gärna va utan duk, men så finns det spikar som lite, lite står upp så man kan fastna med kläder, eller rispa typ datorn eller något på.

Bordet är i samklang med sänggavlen som också är av trä och har den lilla vita tonen. En lite lantlig eller beachhouse stil på interiör blev det. Snyggt jobbat, säger jag till mej själv. Riktigt nöjd med resultatet! Vad kan nästa projekt tänkas vara?
 

Då har man upplevt välomtalade Baltic och Kasnäs

21:20:00 2014-07-08 BalticJazz 2014 0 Kommentar/er
Vi startade klockan 10 i fredags från Jeppis med mej bakom ratten. Det finns väl inte så mycket att säga om roadtripen ner, förutom att vi höll på förångas. Det blev några bensträckare, lite mat och vilsekörning i Kimito centrum. Men vi kom fram ganska prick klockan 18. Där fick vi träffa lite släkt i och med att Stephs mamma hade slängt ihop en random släktmiddag.
 
Innan vi åt så stack vi, Steph, Jan, Simon, och jag, till Dalsbruk butiken för att köpa lite förnödenheter. Där plockade vi också upp Lisa och drog tillbaka för att äta och umgås.
Efter chill vid huset så gick vi in mot centrum där Baltic Jazz väntade. Vi hängde vid öltältet och träffade på en del folk, innan vi sen taxade tillbaka för att fortsätta kvällen och spendera natten hos Stephs mamma och släkt.
Crazy shiet happened.
Doften av bacon på morgonen, gu' va gott med frukost/brunch det var. Made by our hostess Steph.
När vi hade ätit så blev det en lite båttur på träsket. Värme. musik, snack. Lite marathon och brottning på myren mellan Steph, Simon och Jan.
Det blev inga bilder på dagen eller mot kvällskvisten, men vi tog oss in till Bruket på dagen och avnjöt glass, jordgubbar, dricka, mat och lite häng med Lisa som var på jobb vid hamnen.
 
Festen fortsatte på kvällen då vi hängde vid huset, inne vid Bruket vid öltältet, Portti och sådant. Där träffade vi på Atte som hängde med oss till huset mot nattetid.
På söndagen vaknade vi av brandalarmet då Steph än en gång stod och fixade frukost. Gottgott. Vilken hostess. Efter frukosten/brunchen så blev det lite chill än en gång innan vi skulle köra ner till Kasnäs då Steph skulle på jobb.
 
Vi släppte av våra saker i gula där vi skulle övernatta, köpte kaffe och glass, sen gick vi till restaurangen och chillade. Kort därefter blev det en liten rundtur på Kasnäs och häng på klipporna med guysen.
När klipphäng var över så valsade vi iväg till restaurangen och blev servade av Steph som kom med pizza och annat gott. Själv hade jag så ont i magen hela eftermiddagen så jag var osäker på om jag skulle få i mej någon mat, om det skulle bli bättre eller sämre. Bättre blev det inte.
 
Magsjukandet pågick ända till kvällen när vi hängde vid gula och då gick jag och skulle ta en powernap vid 21-snåret. I hopp om att det skulle gå över, men nejdå. Den eventuella magsjukan höll i sig och jag blev sängliggandes under tiden folket höll på på utsidan, vilket jag verkligen tycker var verkliga missen med tanke på att det var sista kvällen vi var där. Inte nog med det så diagnosera Steph mej med nattfeber.
Efter 14h sömn och myggbiten så in i h*lvete (nästan så man ser ut att ha röda hund på armarna), för min del och endast några timmar sömn för dom andra, så kom vi oss upp vid 11 på måndagmorgon och åt buffet vid restaurangen. Dom sista skruvade samtalen för den här gången och kramande och avtackande.
 
Bye bye Kasnäs, Dalsbruk, Baltic, Kimito, södra Finland. We'll miss you. Starten från Kasnäs tog sig vid klockan 14 med en trip till Åbo för att släppa av Simon, som åkte upp med oss från Kasnäs. Svettigt värre att sitta i bilen med 30 grader utomhus. Men vi överlevde och kom upp till Österbotten lite över klockan 22.
 

 
Trots två dagars magsjukande och ev. nattfeber, så har man fått ta del av det välomtalade Baltic på Dalsbruk och Kasnäs, med härligt folk. Sol, värme, catchabruna. Nya bekantskaper och vänner. Bästa helgen hittills i sommar. We'll see you again.
 
 


Österbottningarna ner till södra Finland

08:15:00 2014-07-04 BalticJazz 2014 0 Kommentar/er
Österbottningarna Jan och jag roadtrippar ner till Kimito idag för att träffa Steph och spendera vår helg på Baltic Jazz Festival. Vi startar om några minuter och har närmare sju timmars bilande framför oss.
 
Jag återkommer med bilder sen när vi har överlevt helgen. Over and out.

ARC of Scandinavia

10:22:00 2014-07-03 Apartment S5 0 Kommentar/er
Here it comes. En ljuvlig syn, enligt min åsikt, på sänggaveln, skyltarna och det nya påslakan setet som jag köpte från Hemtex. Jag var bara tvungen: det hade ju stjärnor på sig! Inte nog med det så var märket ARC of Scandinavia en kompass. Vilket samspel det blir med min nya tavla som jag fixade från ifolor, med just en kompass och vingar. Perfetto.
 

New sheets

02:14:17 2014-07-03 Apartment S5 0 Kommentar/er
Godnatt. En nattlig sneakpeak på min lilla sovhörna. Lastpallen som blev en sänggavel efter lite slipande och sprejmålande. Jag kunde heller inte hålla mej från att köpa nya snygga "stjärn"-lakan från Hemtex. Och för att inte glömma så ser ni helheten med "Mojito" och "Sangria"-skyltarna.
 
Det ska bli skönt att bädda ner sig i nya lakan och efter en intensiv dag. TIdig väckning imorgon, idag, många ärenden på schemat...

IN levererar

22:11:52 2014-07-02 Apartment S5 0 Kommentar/er
Jag var på jakt efter något att lägga mitt Sisustus IN presentkort på. Kvarvarande euron som jag väntat på att få slösa på något snyggt. Det var lite sisådär att jag hittade något som skulle matcha 35€, men då hittade jag tre småsaker och sen två härliga träskyltar, recept på Mojito och Sangria. Jag är ju nerkärad i skyltar av de flesta slag och pricken över i:et så var det recept på två goda drycker som jag gillar. Jag visste direkt var jag skulle placera dom! Skylten "Been there. Done that. Can't remember" lär ju skojsamt passa bra in där, hihi.
 
Det här var också en liten sneak peak på lastpallen/sänggaveln jag hade fixat. Helhetsbild kommer imorgon.

Happy 5 months B-day!

22:17:00 2014-07-01 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er
Lillkillen min blev fem månader idag. Inget att fira direkt, men vi tog åtminstone en trip till föräldrarnas efter att jag hade varit och tagit bort det slutgiltiga från gamla lägenheten. Vi var ute en sväng i det fina vädret och efteråt fixade jag med mitt projekt.
 
Väl hemma så åt jag B&J för oss båda, bara för att jag kunde. Man måste ju skylta med det nu att vi har frys. Det hade inte det gamla stället. Gissa om det var a pain in the ass. Nu kan både Cicero och jag vara nöjda och glada, hans och mitt gotti finns delvis i frysen.

Turn of the month-project

21:57:11 2014-07-01 Allmänt 1 Kommentar/er
När mina juni projekt var över så fann jag ett månadsskiftet projekt på loppisracet. Det här är elkabelrulle-grejen som jag snackade om i ett tidigare inlägg. Jag slipade den igår och idag sprejmålade jag den vit, samma som med lastpallen/sänggaveln. Träet drar i sig så mycket så det blir en vit ton på den istället, närmare gråskalan. Det gör ingenting, för då samspelar den med sänggaveln. Och istället för att bara måla den så ska jag linda rep runt det ovala, Lexington-beach-house-stil. Ska införskaffa några meter rep till och nästa vecka borde den stå färdig i lägenheten.
 
Jag skulle kunna hålla på hela sommaren med olika lägenhetsprojekt. Love it. Oturligt nog har ju inte hur mycket som helst plats i en lägenhet.

Colordots

21:28:33 2014-07-01 Apartment S5 0 Kommentar/er
Interior design peaks. Gissa om jag blev hurtiggrutten glad när jag fick sms från posten att mitt ifolor paket hade anlänt?! Ni läste kanske i ett tidigare inlägg om min photoshopkväll. Well this is one of the things! En tavla som består av två bilder som jag knepade ihop. En kompass och vingar. Symbol för min passion att resa. 
 
Väggen där jag har den stod tom och jag visste inte vad jag skulle ha där, så varför inte? Jag hade ett 20€-presentkort också så den blev endast 53€ för en 60x80cm canvas.
Jag fick också lagt upp min envisa popart tavla då jag var tvungen att köpa järntråd när den envisades med att dunka i golvet nästan två gånger utav fiskelinan. Förhoppningsvis hålls den på plats nudå.
 
Varför ville jag ha upp den? Jo enkelt, det blir estetiskt snyggt när popart-tavlan och klockan går i samma färger. Två färgklickar i den annars så ljusa lägenheten.
Popart från Loppishallen i Jeppis | Väggklockan från inredningsaffär Katarina Maria i Jeppis.

Poppis på Loppis

21:07:56 2014-07-01 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er
Det nalkades loppisrace på Källbacken i Nykarleby i söndags. Mamma, Cicero och jag gjorde en liten visit dit vid 12-tiden då det började. Cicero var inte redo för att gå i kopplet bland det lilla folkvimlet på gårdarna så han fick befinna sig i famnen och titta runt sig. När folk började komma fram och uttrycka sig "Aaaw va söt" så var jag tvungen att börja räkna hur många det skulle bli under tiden vi var på racet. Det var ungefär 15st som uppmärksammade, pratade och klappade han. Men det var kanske ett tiotal till som jag hörde att viskade och pekade på honom.
 
Både vi, loppisfolket, och försäljarna hade tur med vädret vid lunchtid, men mot eftermiddagen började det regna. Tur vi var klara med vår lilla rundtur. Mamma och jag fann oss två nya "bord". Ni vet såna där "rullar" som man rullar elkablar eller sådant runt. Innan vi hämtade dom med flakbilen så stack vi till gamla lägenheten och städade upp den.

Ett steg längre

20:56:00 2014-07-01 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er
Om jag inte minns helt fel så införskaffade jag ett nytt halsband åt Cicero i fredags. Han har haft lite problem med selen som blev köpt när jag skaffade han. Så då var det dags att testa ett halsbandm som inte är runt hela kroppen.
 
Han accepterade det mycket bättre och efter en stund så la vi han i koppel hemma hos föräldrarnas i lördags. Vi var ute med han och han sprang runt och utforskade. Supernöjd var han kanske inte, men han rörde i alla fall på sig till skillnad från då han hade selen på sig. Stilig kille blev han i sitt nya halsband.

New place, first week

20:48:21 2014-07-01 Allmänt 0 Kommentar/er
Sista flyttdagen, i onsdags, firades med ett besök till Black Sheep med Jan. Vi joinades sen av Benjamin, efteråt fick vi för oss ett spontant besök till Melody. Där var det inte så mycket hålligång, men vi raveade till stängningstid.
 
På torsdagen anlände Cicero och var ganska fundersam över nya stället, men i alla fall hade han saker och möbler som var dom samma.
 
Helgen har gått i slöhetens tecken. Efter tre-fyra intensiva flyttdagar så var man verkligen döslut ända till slutet av veckan. Något produktivt gjorde jag ändå; jag påbörjade att scratcha ihop Novia 13-14 albumet med närmare 400 bilder, som jag hade beställt från ifolor.