Min stiliga kille

19:53:45 2014-06-27 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er

Vi svängde in till Musti&Mirri och var på span efter ett nytt halsband, i och med att han inte riktigt gillar selen som vi köpte då jag skaffade han. Det fanns ett i samma modell, mjukt och justerbart. Han accepterar det mera än selen, så det är ju positivt. Kanske vi kan strosa runt i stan snart utan att han behöver sitta i fickan stup i kvarten.

Annat som blev införskaffat var underlägg till matkopparna och frysta nuggets matkuber så jag kan blanda med torrfodret så det blir lite mera varierat och smak under frukost, lunch och middagstid. Dom hade även fått in något nytt godis som vi fick gratis. Jag kan säga er att det var en hit hos Cicero.

Jag behöver ännu hitta en bra burk/tunna att ha hans torrfoder i. Jag har sett på något ställe en riktigt snygg en, men jag har glömt bort var. Men vi får se...
 

First and second day

21:51:47 2014-06-26 Allmänt 0 Kommentar/er

Jag sov första natten  i nya lägeneten och idag kom Cicero hit. Han var lite konfunderad över vart han hade hamnat, men sakerna och doften var förstås bekanta, samt tidningen på golvet; han är en så smartypant. Jag var ju tvungen att fixa till hans plats i soffan som vi hade i Nkby så han skulle känna sig tryggare.

Vi drog till Jysk med mamma så jag skulle få köpt mej en ny och tjockare bäddmadrass. Den jag har haft så är typ en millimeter tjock så den är inget man skulle vilja hänga i palmen.
Han fann ljuset och värmen på soffkanten så han kunde tupplura. Vi båda har haft soffläge med lite film och lek, så Cicero skulle få springa lite runt på nya stället.

Quality Thursday indeed. Inflyttningsvin som jag fick av Bigsis' igår, testade fonduesetet som jag fick av faster för en bra tid sen och chokladdoppade jordgubbar, som jag fick av mamma. Rött på rött.
Jag hade det lite trevligt med Photoshop ikväll. Tror jag är så gott som nöjd, och väntar nu ivrigt på att få det gjort!

Flytthjältarna

22:37:00 2014-06-25 Apartment S5 0 Kommentar/er
Det har varit en lång dag... sen igår. Det blev i princip ingen sömn. Jag packade det mesta när jag kom hem och sen blev det Wallander fram till klockan sex på morgonen. Då gjorde jag mig i ordning, så gott jag kunde, och spurtade iväg till Jeppis med lasset.
 
När jag var klar där så körde jag till föräldrarnas vid åtta, då jag skulle byta min bil mot flakbilen för en dag - mina projekt skulle ju förstås med. Dock lämnade det stora fönstret ensam i verkstaden, det hade inte plats.
 
Bigsis' och svågern anlände till min tidigare lägenhet och vi började lasta. Det blev att dom lastade möblerna och jag tog mindre grejer som, fortfarande, hade lämnat kvar. Uppskattar det verkligen, efter min dag som jag hade igår med allt flyttande så började min rygg säga emot.
 
Vi hade ett ganska bra tempo på så vi blev klara inom cirka en timme. Tack och lov så bor jag på andra våningen och det finns hiss, så vi fick in ganska många möbler dit ändå. När vi var klara så kunde flytthjältarna vila sig lite innan vi hängde lite tavlor och stack sen till Korvgörans efter mat. Vi förtjänade verkligen det, med tanke på vår workout vi har haft idag (jag igår också).
 
Compact living. Flyttkaos, vi fick välja lite vad och hur vi åt kebab och franska. | Ganska fräsch är man ändå efter 27h flyttande.

Här är lite sneakpeek på hur det transformerades.
Foton från lägenheten och resultatet kommer i måttliga mängder så nyfikenheten växer...

Cicero sa…

02:35:05 2014-06-25 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er
Cicero har fått vara hos "morföräldrarna" idag under tiden jag har flyttat grejer. I och med att jag blev klar vid halv ett och drog sen på kaffe till Black Sheep med Jan så får han spendera natten hos föräldrarnas också. Han ska ju ändå vara där under morgondagen då Bigsis' och hennes andra hälft ska hjälpa mej att flytta möbler. Återstår att se på kvällskvisten vad Cicero tycker om det nya stället, fast jag tror han kommer stortrivas, han anpassar sig så bra så!

One thing is hanging

23:03:06 2014-06-24 Apartment S5 0 Kommentar/er
Lite sånt har jag till och med hunnit med. - Hängt upp gardiner. "Home"-gardinerna som jag hade från förut och ett par nya gråa som blev köpte för någon månad sen, som nu täcker fönstret för första gången.
 
Smått och gott i IKEA och Clas Ohlson kassar. Sådana är en guda gåva. Stora och rymliga.

Apartment S5

22:17:55 2014-06-24 Apartment S5 0 Kommentar/er
Här har ni en inblick av den fina ettan i centrala Jeppis. Man kommer nog bli lite bortskämd när man bor såhär i centrum när man blivit van med pendlandet mellan Nykarleby och Jeppis i ett år.
 
Nackdelen med denna lägenhet är att den saknar balkong och på sommaren blir det väldigt varmt då solen gassar in. Fast det är ju bara två bisaker som går att åtgärda på ett eller annat sätt.
 

När jag var och tittade på den i slutet av maj så hade jag inget minne av fönsterbrädet, nu upptäckte jag att man kan sitta där, som på film! När dom har gjort det mysig med kuddar och sånt. Ska se vad jag kan göra utav det. Hihi.

Back in Jeppis City

22:03:05 2014-06-24 Apartment S5 0 Kommentar/er
Dagen var här, då jag fick nycklarna till nya lägenheten i Jeppis. Efter att ha bott två veckor i Jeppis förra augusti, flyttade till Nkby strax efter och har bott där fram till denna dag, och nu entrar jag Jeppis City igen och förhoppnings stannar jag på detta ställe ett tag.
 
En gemytlig, nyrenoverad etta och kök på 32kvm. Det räcker gott och väl åt mej och lillkillen Cicero. Han kan lugnt sova i soffan nu utan att behöva oroa sig vart jag tog vägen när jag gick till köket intill med en vägg mellan. Nu är det ljust, fräscht och öppet. Precis som jag vill ha det.
 
Jag har roadat grejer sedan klockan 18, två turer med bilen packad. I morgon väntas det stora flyttlasset med möbler och de kvarvarande grejerna.

H&M Home is my second home

16:10:00 2014-06-20 Interior Design 0 Kommentar/er
Det har varit en sömnlös natt. Hela natten har det strålat i korsryggen. Jag har inte kunnat ligga på rygg, mage eller endera sida. Jag kunde knappt sitta när vi skulle till Kovjoki på mat. När vi kom till föräldrarnas så tog jag en värktablett, smorde voltaren över korsryggen och satte vätedynan på, så lite har det nog lättat.
 
Jag tyckte så synd om mej själv så jag satt och klickade runt på H&M Home och råkade klicka hem några saker. Vintage påslakanset, 1,2,3-sifferljus, Glasvas, Randigt kuddfodral och "Enjoy"-kuddfodral. H&M Home har verkligen rätt stort utbud på fina dekor grejer - billiga sådana också.
 
Det är roligare att flytta till ett nytt ställe när man får inreda med nya fräscha saker. New place - new things. Jag klickade även hem ett par grytlappar, en kökshandduk och ett grått underlakan, som hänger på sidorna, från Jotex.

Old goes White

20:19:00 2014-06-19 Allmänt 0 Kommentar/er
Nu är mina fyra projekt klara, som ska in i den kommande nya lägenheten. Jo, det blev två till, men det är två gamla från förra året. De gamla fönstrena köpte jag förra året i september och fick inte klart det större fönstret, men det målade jag klart nu i veckan och putsade upp det smutsiga glaset. Även bokstäverna är från förra året som min EFÖ-kompis Bella hade fixar ihop åt mej. Dom hade jag inte målat förrän ett år senare, alltså nu.
 
Lastpall= sänggavel
Oljetunna= "barbord"/bord
Fönster= inredning, inget speciellt
Bokstäver= inredning, YES
 
Jag ser så framemot flytten som förhoppningsvis sker i början av nästa vecka. Jag har redan börjat packa ner lite saker och ting, som har plats i min bil, tills flytthjälpen kommer och hjälper till med möblerna.

Two-in-One

20:04:55 2014-06-19 Allmänt 0 Kommentar/er
Två veckor har snabbt susat förbi. I förra veckan hände det inte så mycket inne i veckan. Jag var lite hos föräldrarna och fixade med mina juni projekt.
 
I fredags drog jag och Cicero till Bigsis' och hälsade på storkillen Saikkis. Vi var där hela kvällen och vi kom hem först där vid ett-tiden på natten.
 
I lördags nalkades det dop. Sanna och jag körde till Jeppis till klockan 13 där Jonna och Lasse skulle döpa sin småtting. Hans namn blev Miro WIljam. Efteråt var det mottagning och kaffe vid församlingshemmet. Mot kvällstiden så körde jag till Vasa för lite partajande. Vi började kvällen vid Natt och Sami's, stack sen till Lady Pink och såg två uppträdanden, mellanfest vid N&S, och sist men inte minst Ollis där man såg några bekanta ansikten. Jag körde sen hem vid två-tiden.
 
Konfirmation stod på söndagens 11-schema. Vi satt i kyrkan två timmar innan det blev kaffebjudning i Kimo. Vi var inte så länge där då vi hade lillen Cicero hemma i Kovjoki. Jag tog tag i förra höstens projekt med att måla två gamla fönster. Jag hade ett fönster som jag inte hade målat så jag färdigställde det.
 
Denna veckas måndag blev en fyra timmars arbetsdag. Supertrött som jag var så blev det att sitta i traktorn och vända gräs i ganska exakt fyra timmar. Tack och lov var det inte +25 grader, men jeez vad jag hade ont i lår- och bakmusklerna då jag jobbade med kopplingen, bromsen och gasen stup i kvarten.
 
I tisdags var det veterinären som var bokad. Nu behöver vi förhopnningsvis inte åka dit förrän om ett år. *Peppar peppar*

Smize, rabies check

12:54:20 2014-06-17 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er
 
Veterinären nalkades idag och sist vi var dit fick det hur bra som helst, men då var det ju bara valpsjuka(?), som han vaccinerades mot. Idag var det rabies, kennelhosta och något vaccin till som stod på schemat.
 
Han har gått upp 100gram och vägde nu 900gram. Storkillen. Han gillade inte direkt den där sprutan idag. Så det är sant som man fått höra att dom ylar och gnäller. Vi fick nog hålla i honom ganska stadigt. Men han var nog så duktig så. Vi köpte även en ny fodersort så vi ska se hur han reagerar. Han har kliat och skrapat sig ganska mycket sist vi var till veteinären och fick foder så om det är något han inte tål det då. To be continued...

Baby-visit

20:50:12 2014-06-09 Chihuahua Cicero 1 Kommentar/er
Cicero och jag har varit på baby-visit. Gamla gymnasiegänget, Sonja, Sanna, Jonna och jag, drog på kaffe till Jonnas och tittade till lillbabyn. Två små babys som ville va i famnen, varav en som sprang runt och undersökte det nya stället... och kissade på mattan. Tack och lov är det bara en tesked som kommer ur lillkillen.
 
Efter att ha varit fotomodell, filmad och gosad med så tar vi och tutisova lite i famnen, like always.

Oljetunna, projekt 2

20:23:40 2014-06-09 Allmänt 2 Kommentar/er
Jag påbörjade mitt andra juni projekt i eftermiddags, en oljetunna som jag ska göra till ett bord. Jag tvättade av och grundmålade den och troligtvis imorgon färdigställer jag den. Jag ska ännu se om jag väljer att lägga en glasskiva/träskiva ovanpå eller bara låter det vara.
 
Det fattas ännu en barstol. Jag har en från Jysk från förut så jag hoppas dom fortfarande har en till av samma modell.
 
Om två veckor blir det flytt till nya lägenheten. Jag ska mäta mitt nuvarande köksbord och det nya köket och se ifall det skulle ha plats där eller om det blir för kompakt. Annars slår jag till med oljetunnan eller investerar i ett runt köksbord.

Högstadieåterträff

11:53:00 2014-06-08 Allmänt 0 Kommentar/er

Igår hade vi återträff med dom som gick i högstadiet 2006-2009. Vi träffades vid Juthbacka runt 19-tiden och maten serverades kl 20. Under kvällen fick vi ta del av bildspel, en film som 9D hade gjort under den tiden, frågesport, god mat och trevligt sällskap.

Efteråt började folk söka sig vidare till Jeppis. Vi tog en tripp via lägenheten så vår chaffis skulle få i sig lite koffein innan vi spurtade iväg till stan.

När det inte är så mycket folk vid Melody så sticker man till Black Sheep och väntar ut folket till Melody.
Foto: Natt

Väl vid Melody så höll vi till mestadels på övrevåningen vid Moody
där också en svensexa tog plats. Den blivande brudgummen tyckte sig ha en rolig stund med oss då han återkom och dansade med oss och hade sina polare bakom sig. Bruden såg vi också dansa på scenen och surfandes bland "publiken". Tack för en trevlig afton, det började verkligen kännas i benen efteråt.

Throwback Saturday

19:00:00 2014-06-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Ungefär såhär såg jag ut i högstadiet, massor med olika frisyrer efter mitt långa blonda hår i sjuan. I nuvarande läget så har jag gått halvt tillbaka till långt hår. En del har man ändrats, både utseendemässigt och som person. Freaky but awesome.

First week of summer

17:07:31 2014-06-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Första veckan av sommaren har gått relativt snabbt. Jag har redan tappat tidsuppfattningen.
 
I söndags blev det en tripp till Vasa och hälsa på Bigsis'. Cicero blev lite less på buren de sista kilometrarna. När vi väl anlände så fick han hälsa på Saiko och sen spenderade vi lite tid inne och sen försökte vi va ute med han i selen, som han absolut inte tycker om.
 
Det blev tidig väckning på tisdag morgon. Jag beslöt mig för att ta en sista morgonkaffe med Steph innan hon skulle åka ner, och jag visste inte riktigt hur tidigt dom skulle åka ner så jag hämtade kaffe och körde dit halv 9 på morgon. Det var lite vl tidigt så Steph och hennes mamma blev väckta lite tidigare än planerat. Men det var trevligt, annars skulle vi inte ha setts på en månad. Cicero fick också en lekkompis tidigt på morgon, Stephs mamma.
 
På eftermiddagen samma dag så mötte jag upp med Jennifer och Jan vid After Eight. En sista kaffe innan Jennifer skulle åka ner till Ekenäs. Cicero va ju tvungen att va med också så gudmor Jennifer fick träffa honom. Mot kvällskvisten så for vi till Gamla Hamn där Jan och Benjamin var, men Jan och jag var där längst och blev uppätna av myggor.
 
Vi trodde det blev en sista träff i tisdags men i onsdags skulle Jennifer låna kameran och jag hade hundvakt så då blev det ytterligare en tripp till Jeppis och skolan. Jag tog itu med "De sju dödssynderna"-fotona till co.utställningen i augusti. Senare for jag och Jennifer på kaffe till After Eight, igen, och satt där några timmar.
 
Igår påbörjade jag mitt juni projekt 1: sänggavel till nya lägenheten som jag flyttar till i månadsskiftet juni-juli. Shit vad skönt de kommer bli att få flytta till Jeppis efter att ha bott i Nykarleby i snart ett år. Jag har ännu ett till projekt på gång som jag ska fixa nu i juni, som också är till nya stället.
 
Ikväll är det högstadieåterträff. Fem år sen vi gick ut högstadiet. Tiden går snabbt. Fotostuderande som man är så blev jag offer för att fota under kvällen.