Artopus Festival 2014

14:37:37 2014-05-31 Videor 0 Kommentar/er
 
I onsdags och torsdags var det Artopus Festival i Jeppis som gällde. Creds till da Crew som har jobbat med det hela våren och gjorde det lyckat.
 
Under onsdagen fick man ta del av bl.a. två lyckade DJ:s samt andra "tunga" artister och i torsdags fick Cicero komma med och vara lite Artsy Chihuahua. Vi såg ett par olika performance artister och Cicero fick vara fotomodell och filmskådis.
 
... och vad är inte en konstfestival utan att poliserna måste dyka upp, på begäran, alltså.

Vaccination och kvarlevor

10:01:00 2014-05-28 Allmänt 0 Kommentar/er
Igår var det mycket körande hit ocb dit. På förmiddagen stack Cicero och jag till Jeppis till Brandkårshuset där Artopus Festivalen kommer ta plats idag och imorgon. Vi gjorde i ordning utställningsbilder, uträttade några ärenden och sen hade vi tid till veterinären kl. 13:15 då Cicero skulle få baby vaccin. Han var så duktig så det gick super.

Efteråt drog vi till skolan och var på lektion några minuter innan vi sen slutade. Då bar det av till Vasa, längsta bilresan han fått va med om hittills. Det gick också bra, han sov från och till under den timmen. Väl framme bekantade han sig med Mia och Timos husky, Saiko. Stora vovven mot den lilla vovven. Cicero var lite skärrad så han morrade och skällde och Saikkis tyckte inte riktigt om det.

Jag lämnade sen Bigsis' och va barnvakt så länge jag skulle till Korsnäs för att få håret fixat, klippning, färgning och nytt löshår, av Sääsi. Kvarlevorna från gamla lösthåret hamnade i soporna och nya European löshåret sattes i. Awesome like always, thaanks!

Jag var tillbaka hos Bigsis' strax vid 23-tiden och det hade gått så bra så med hundvaktande. Det blir flera resor dit i sommar så hundarna får bekanta sig med varandra då vi ska bo där augusti till september när jag har min praktik.

 
By the way så har jag sagt upp min gamla lägenhet och bor där ännu i juni. Nu har jag en ny lägenhet på G, som jag ska gå och titta på idag på eftermiddagen. Håller tummarna att detta går vägen!

Jan blev ett år äldre

11:18:00 2014-05-25 Allmänt 0 Kommentar/er

Kort och gott så firade vi Jan vid Fäboda lördagen den 17:e maj. Hela eftermiddag in på kvällen då vi senare drog tillbaka in till stan och ut på krogen.


Jamppe ska visa hur man gör upp eld.
 

Fiina geeks.

But first, let me take a #selfie.
Foton är tagna med Stephs kamera och av alla.

Cicero i Kovjoki

17:44:52 2014-05-24 Chihuahua Cicero 0 Kommentar/er

Cicero och jag är hemma i Kovjoki hos föräldrarna över helgen. Jag tänkte vänja honom med att ha selen på sig, men han förstår inte riktigt principen med den ännu så han fick springa av sig utan den. Oj så glad han blev, till skillnad från Ronja och Gustaf som blev lite less på han.


Gustaf tyckte han var en aningen jobbig.

Ronja tyckte han var jobbig då hon var tvungen att hålla koll på han.
Han var svår att få på bild när han sprang runt med raketfart.
 
Ikväll blir det chill med hockey, Finland - Tjeckien. Vi får hoppas på att finnarna tar hem det och möter Ryssland i finalen imorgon. Annars blir det att kämpa om bronset mot Sverige.
 
Imorgon blir det biltvätt och EU-valsröstning.

Fotomiddag

10:32:26 2014-05-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Veckan som varit. Måndagen började med en studiosession med Jennifer och tack till Steph som skötte sminket.  Cicero och jag uppgraderade oss till att sova i sängen istället för golvet och soffan. Det gick riktigt bra då jag hade gjort en trapp upp till sängen av kuddar, ifall han skulle uträtta sina behov.

I torsdags hade MK13 i uppgift att ordna inför fotomiddag i studion på kvällen. Hälften av oss fixade i studion och resten gick och handlade. Jag och tre andra handlade för 150€. Trevligt att handla då det inte är ens egna pengar, haha ;)

Senare när vi hade gjort klart tilltugget så fick vi nys om att det också var vår uppgift att flytta bord och stolar till studion. Gissa om det var jobbigt och varmt, men med tempo så fick vi det gjort!

Vi inledde festen med att öppna en champagne flaska som vi fick av vår lärare på vernissagen. Vi skålade för oss och avtackade en lärare som har varit vikarie detta läsår samt välkomnade läraren som varit på mammaledig.


Fina fotopeeps. Foto 11 och Foto 13. (Ettorna och treorna)
Vi umgicks och åt och avslutade kvällen med att några drog till stranden på picknick, och andra gick till O'learys. När vi hade varit vid O'learys en stund så fick vi för oss att också dra till stranden, men sen fick vi vetskap om att folket hade börjat dra därifrån så vi svängde om och gick till Skolparken.

Vernissage och utställningsveckan som varit

10:10:00 2014-05-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag har haft så fullt upp med skolan och min nykomna livskamrat att jag inte hunnit uppdatera Westside. 

För två veckor sedan så var det Cicero och vernissage på schemat. Under den veckan så hade jag med mig Cicero några dagar i skolan och där blev han så omtyckt och älskad av alla. Sötaste killen i stan.

Torsdagen den 15:e maj hade vi vernissage och utställningen tog sin början. Efter mycket jobb och slit från alla MK13 så det det ett riktigt bra resultat.
 


MK13 gör i ordning tilltugget inför vernissagen. Vattenmelon, godis, chips, Chardonnay bål. 

Vi gjorde det riktigt bra som fick dit närmare 60 personer under några timmar.


När vernissagen var slut så tog vi lite paus så folk fick dra hem en stund, eller på mellanfest, för att sen komma tillbaka till lokalen för att ha After Party. Jan, Tobbe, Rebecca och jag for till Rebeccas och chillade några minuter innan vi tog oss tillbaka.

Härlig stämning och fint umgänge med MK13 och några övriga come and go:ers. Resultatet blev att poliserna kom på besök och sa att vi skulle dämpa oss för grannarna ovanför tyckte det var för mycket ljud. Festen fortsatte med att skruva ner volymen.

"Every Little Part Of Me"

00:10:00 2014-05-20 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Jennifer | Hår&Smink: Steph
 
Även denna vecka hade jag studio terapi. Jennifer fick bli mitt offer, fotograf och klasskompis. Vi tänkte oss "Attitude" som tema, för som Emma förra måndagen är Jennifer också en helylle brud som behövde lite edge.
 
Jag tackar för medverkande samt Steph som skötte om sminket också denna vecka!
 
Sarah Ek Photography

Two shoots, two days

13:51:13 2014-05-14 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Efter en tid så kom jag mig äntligen tillbaka till studion.
I måndags fotograferades Emma i tre olika outfits med temat "Badass Attitude"och igår så kladdade stylisten Steph ner Helen i akrylfärg. Helen fotograferades också i en abaya. Bilderna kan ni hitta här.
 
Busiga Cicero fick vara med båda dagarna. Tröttsamt värre och vara fotomodell, tycker han. Igår var han mycket piggare och skuttade runt i studion.
 
Tack till alla medverkande!

Cicero och första natten

08:13:09 2014-05-12 Chihuahua Cicero 1 Kommentar/er

Första natten gick hur bra som helst. Det tog en stund innan vi båda somnade och det blev tidig väckning då vildingen fick energi. Han vet också var han ska uträtta sina behov, plus i kanten.

Dock var det väldigt jobbigt att stänga in han i köket i 15 minuter för att lära honom att va ensam. Uppfödaren hade börjat med de så vi fortsätter och ökar tiden i sakta mak. Uscha att lyssna på hans skall och gnäll, man blir ledsen av det själv, men det är för hans eget bästa i slutändan.

Jag har blivit med…

21:14:00 2014-05-11 Chihuahua Cicero 1 Kommentar/er

Idag är det morsdag och den firades med att vi, mamma, pappa, Bigsis' och jag, var till Hotel Epoque och åt buffé. När vi kom hem så satt man och inväntade sju-slaget...

Jag har blivit med... hund! En söt chihuahua kille på närmare fyra månader, Minipeikon (Lilltrollet) Cicero är hans officiella namn. Jag hade först tänkt mej Panchito "Pincho", men Cicero tycker jag passar super så det får han heta. Social och vänlig är han också, och han vet vem som är mamma/matte.

I flera år har jag velat ha en chihuahua, men då jag har bott med föräldrarna så har inte en andra hund varit ett alternativ då vi hemma hos föräldrarna redan har en labrador, som nu börjar va till åren. Nu när jag bor i lägenhet så har jag känt att det har varit tomt, något har fattats. Då såg jag en annons på findit där dom hade valpar till salu. Och tadaaa, jag fann det som fattades!

Imorgon får han vistas bland folk och så ska vi införskaffa lite förnödenheter till lillkillen. Puss på han.


#SELFIE

Jag kände för några selfies i min lilla hemmastudio. Jag blev helt ok nöjd.
 
Vi hade slutkritik på vårt slutarbete i Fotokonst igår och idag. Jag presenterade mitt färdigställda projekt idag, och jag fick helt bra kritik gällande det tekniska och bilderna i sig. Dock så fick temat "De sju dödssynderna" lite stryk, i.o.m. att det är ett ganska stort ämne så jag skulle ha behövt ta min serie ett steg längre.

Exhibition "Through the Lens"

13:17:00 2014-05-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Trots att jag skulle ha haft sovmorgon så steg jag upp klockan 8 för att dra till Jeppis klockan 10. Hårsalongen Studio Parfait väntade på mig och mina utställningsfoton, som jag kommer har där i de kommande åtta veckorna.
 
Om ni har tid över så kan ni kika in genom fönstret för att beskåda mina tavlor eller kanske kombinera och boka en tid för att fixa håret. Ni har fram till den 30:e juni på er att se dem.
 
Sarah Ek Photography

Vappen & första maj

11:38:00 2014-05-05 Allmänt 0 Kommentar/er
Tidig väckning på onsdag morgon, kl. 5. Åtta timmars sömn på två nätter och toppen på det, träff med VBL inför praktiken i augusti. Jag var inte alls lite sliten den morgonen.

VBL träffen var snabb och smärtfri och efteråt lunchade jag med Bigsis’, vid Pincho, då hon hade lunchpaus. Salladsbuffén var utsökt och jag hamnade verkligen i matkoma.
 
Jag valsade vidare till Natt och Samis lägenhet då Natt och jag skulle dra till Hoviska parken för att picknicka med övriga studerande. Hon hade bakat en tårta till sig själv då hon fyllde år följande dag på första maj. Väl vid Hoviska så kom och gick solen med jämna mellanrum, men det var varmt ändå och jag fick en ny fyrfotad vän. 

När Hoviska evenemanget började dra ihop sig så gick vi till lägenheten igen för Mellanfest och till Ollis för att betala in oss kl. 18, vilket inte gick förrän kl. 20. Det blev alltså tre mellanfester på samma ställe. Antalet personer ökade så vi var omkring 10 personer innan vi drog iväg till Ollis vid 23-tiden. Där var det lika feelis som alltid.
Sovplatsen var sedan en madrass som jag hade dragit under köksbordet och det var min håla att sova i. Det var super mysigt och jag sov riktigt bra.
På första maj så strosade vi en stund runt på marknaden vid torget och åt årets första mjukglass. Namnam. Elli och jag åkte sen med bussen hem vid två-tiden.
Alla foton är från Elli och Natts kamera, och fotona är tagna av lite allihopa. 

Sista veckan i april

11:31:53 2014-05-05 Allmänt 0 Kommentar/er
I måndags började den sista veckan i april och då hade vi sista handledningen inför slutarbetsutställningen. Då kom stressen för min del, några dagar senare än de andra på klassen.

På eftermiddagen satt jag med Helen och hade lite Photoshop tutorial och hon var så duktig så, man blev så glad när hon lyste upp då hon lärde sig något nytt. Vid tre-tiden drog jag till Vasa för att sitta i den andra studion, musik, med Sandra, då hon skulle spela in en låt. Like old times. Jag var där fram till halv nio innan jag skulle dra tillbaka till Nkby.

Jobbig tisdag då man hade fått lite sömn. Egentligen skulle jag ha haft sovmorgon men istället skulle klassen upp vanlig tid för att frakta tavlor till Café Fredrika. Vi har fotograferat gruppvis enligt temat ”Someday this will be funny”. Så gå till Fredrikas på en kopp kaffe och beundra våra fem tavlor som hänger på väggarna.

Fotohistoria nalkades på eftermiddagen och där var inte riktigt någon med. I alla fall ser det inte ut så på bild. Innan jag skulle dra hemåt så gick trion till Friends & Brgrs på lite lokalproducerad mat.