Day 6 - Troubletime, part 2

23:59:00 2012-06-11 Sweden Rock 2012 0 Kommentar/er
Uppstigning lite tidigare för min del. Sista natten i stugan var över och packning stod på schemat. När vi hade det på klart så tog vi oss till C's föräldrar på mat ännu en gång, och så var vi också inne till Bella's Place. Där har de satsat på ett amerikanskt tema. Sjukt snygg! Jag har inga bilder från insidan, men titta här på google!
Öresundståget från Bromölla till Kastrup skulle avgå 16:06, och vi gjorde som konduktören sa när vi skulle till Bromölla förra veckan - vi köpte en familjebiljett. När vi hade sagt adjö till våra värdar så klev vi på tåget och fann platser åt oss. Väl då konduktören kom så sa han att familjebiljetten inte dög, att vi var tvungna att hoppa av tåget i Kristianstad (!) Förstås... Om tåget skulle ha åkt inom Sveriges gränser så skulle vi ha fått böter, men vafan. Vi gjorde ju bara som vi hade blivit tipsad om av den andra konduktören. Lita inte på någon, tänk själv!
 
Avkastad i Kristianstad, men turligt nog var en svensk trevlig nog att säga att vi kunde köpa en tilläggsbiljett. Det var dock kö till automaten, och om det inte hade varit den där ena personen före oss så hade vi hunnit med samma tåg! Vi var kanske 10 sekunder från att ha hunnit hoppa på igen. Vi var inte ensam om den saken - det var en kille som sprang efter tåget och de lät honom inte hoppa på.

Vi fick vänta en timme på stationen innan nästa tåg till Kastrup skulle anlända. När vi skulle kliva på det så hann vi bara sitta där ett par minuter innan de säger i högtalarna att rutten hade ändrats att det tåget inte far till Kastrup utan att vi måste kliva på ett annat som anlände några minuter efteråt. Suck...

De två roligaste grejerna med tågresan
... måste ha varit när Bigsis' läste en tåg-guide-bra-att-veta-broschyr. Där löd det såhär, om man ska ha med en cykel eller en hund på tåget så måste man köpa en barnbiljett för respektive objekt. HAHA!
När vi hade placerat våra bagage i en öppnare vagn och vi satt i vagnen bredvid, så satte sig en kille bredvid våra bagage och när tåget svängde så var syrrans kappsäck påväg att rulla till andra sidan. MEN så stoppade killen den sålänge han satt och läste, och alla gånger då tåget svängde så höll han i det. Ganska roligt och schysst förstås. Han fick agera barnvakt för en dag. ;o)

Vi var inte säkra på att vi skulle komma hem samma dag, innan vi satte oss på flyget och landade i Vasa med bagaget i handen! Hem kom vi oss i alla fall på lite mer än en timme.
Trackback