iDream

18:04:51 2013-08-31 Apartment T 1 Kommentar/er
Har konkat flyttlass till nya lägenheten idag, mamma, Mia och jag. Vi har verkligen fått oss veckans träningspass. Men äntligen är, nästan, allt på plats! Det är ännu en Jysk leverans som vi beställde idag, som innehåller vardagsrumsbord, tvbord och matbordsset. Leveransen borde komma denna kommande vecka om jag har tur, annars dröjer det till följande.
 
Det lär bli en lugn Veneziansk för min del. Konstigt nog. Jag är helt slut så jag skulle inte orka med något annat, trots en del alternativa planer och erbjudanden jag har fått. Det tar emot.

Apartment T

21:18:33 2013-08-26 Apartment T 3 Kommentar/er
Nu har jag en sak mindre att fundera över. Jag och mamma var och tittade på en ny lägenhet, fast i Nykarleby, idag. Den var i helt bra skick om man bortser från de mindre smakliga blåa tapeterna samt ljuslila i tamburen. Turligt nog så är det mesta, som jag äger, vita möbler samt andra ljusa föremål, vilka tar fokus från väggarna.
 
Det blir att polera och göra den fräsch under veckans gång och i helgen blir det att åka med flyttlass från Apt C till Apt T. Så förhoppningsvis har jag stadgat mig redan i helgen!
 
Från smakliga och nyrenoverade Apt C. bytte jag ner mig till boendevänliga Apt T.
Från stora Vasa till mindre Jeppis till minsta Nykarleby.
Apartment C övriga bilder.

Eko, ekooo...

21:31:00 2013-08-25 Allmänt 0 Kommentar/er
Det blev lite tomt efter att flyttlass nummer ett är avklarat. Eko, ekoo... Kvällen har spenderats i soffläge med ljus, The Big Bang Theory och nervositet har hållit mig sällskap inför morgondagens skolstart. Det blir väl att ta upp jakten på ett tv- och soffbord här inom kort, once again.

Stora händelser i lilla Nkby

18:28:29 2013-08-23 Music of Life 0 Kommentar/er


Finlands största årliga loppmarknaden, Juthbackafmarknaden, drog igång idag. Småningom söker jag mig mot Nykarleby för att trängas bland tusentals folkmassor. Schemat är lite oklart, men det kanske blir lite Pedros och Marknadsrock efteråt. Vi får se vem man stöter på och vart man hamnar.
 
Imorgon tar jag itu med resten av marknaden, för jag lär knappast gå genom hela ikväll.

Veckorna två...

23:42:00 2013-08-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag/vi har tillbringat två veckor i Apt C. Trots att det har funnits tid så har jag ändå inte riktigt hunnit med att uppdatera med lite vardagliga bilder. Här kommer lite smått och gott.
 
Inflyttningsvin för två veckor sedan på söndag då vi hade stadgat oss i lägenheten. Två/tre dagar efter att Sääsi hade börjat skolan så var det redan fullt ös på skolan så vi kompenserade det hela med Mäcken-mat.
 
Helgen kom och jag tillbringade fredagsnatten ensam i Apt C, men drog sen på lördagen till Vasa för födelsedagsfirande.
 
Denna vecka har varit relativt lugn. I tisdags var vi på en spontan trip till Tuuri, på vägen dit snackade vi Baby-språk, som vi också brukar göra annars, ibland... På hemvägen blev det "The Russian Girls", rysk accent. Tiden flög förbi och plötsligt var vi tillbaka i Jeppis. Minns inte ens vad vi hade för samtalsämne, det var allting och ingenting.
 
Sääsi har sitt eget lilla sätt att titta på Lost. Once in a while. - Joo, vi har kollat film varje kväll och rushat igenom Lost-säsonger.
 
Det har varit två riktigt trevliga veckor, med både upp och nedgångar. Olyckligtvis kommer det inte bli nå mera Apt C, trots att det är en superfin lägenhet och så. Men just denna gång blev det såhär. Det löser sig, det gör det alltid.

Fest i Castle

16:47:00 2013-08-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Födelsedags / maskeradfest i förra lördagen då Natti fyllde år. Ett år äldre, ett år visare. Festen hölls vid Filicia Castle, och den var riktigt gemytlig. Bekanta och nya bekanta ansikten. Vissa drog sig vidare ut på krogen och andra tog kvällen. Jag hade tänkt mig ett krogbesök, men det slutade med att jag for till Bigsis' och sova.
WC-stolen vann finurligaste maskeraddräkten
I brist på korköppnare så drog vi till med en nyckel...

Thoughts and thinking...

00:47:10 2013-08-21 Apartment C 0 Kommentar/er
Förra veckan var det mycket på gång, positiva och negativa saker. Det blir mycket den här veckan nu också har jag på känn! Vi måste bara vänta och se och ta det lilla lugna, så löser det sig nog. *smiley*

Liv i plantan

19:10:00 2013-08-16 Apartment C 0 Kommentar/er
Nu pryds Apt C av en grön växt som hänger på Expedit-hyllan från IKEA. Precis som jag hade föreställt mig - eller egentligen hade växten fått va längre, nästan till golvet, men såna fann jag inte.
 
Ikväll blir det första natten ensam i Apt C. Och imorgon blir det lite program i Nykarleby, dansuppvisning av en grupp från USA, på förmiddagen och fotovernissage på eftermiddagen. Direkt efter att jag har varit på de så blir det att bila ner till Vasa på födelsedagsfest!

Shhh...

23:24:16 2013-08-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Rena rama missödet med tvn igår så man deppade ihop på kvällen. Troligtvis får i det fixat här inom en snar framtid - turligt nog så hade jag ett reserv så vi tog de hit. Vi hade absolut inte klarat oss utan ett tv!
 
Chill dag med lite fönster målande och soffliggande. Imorgon tar jag itu med de slutgiltiga fönsterna på övranvåningen!

Vitt och fräscht

21:48:00 2013-08-12 Apartment C 0 Kommentar/er
Första natten i Apt C. var ganska misslyckad. Uppesittarkväll till cirka halv två, somnade kanske kring halv tre - tre. Vaknade automatiskt vid sex tiden och fick inte somnat om. Där låg man och väntade på att alarmet skulle gå av halv nio.

Hektiskt dag med många ärenden. Skolskjuts på förmiddagen samt hemmajobb fram till 13:30; slipa och måla fönster. Väl tillbaka i stan så blev det internet-ärende, handla förnödenheter och en del annnat. Innan kvällen nalkades och vi kunde koppla av.

Nu kör vi på andra natten och ser om det går något bättre...

Party Crash

17:00:00 2013-08-08 Music of Life 0 Kommentar/er


Återstår att se om Konstens Natt i Vasa levererar lika bra som tidigare år...

Apt. C

23:01:00 2013-08-07 Apartment C 0 Kommentar/er
Det var på tiden! Idag fick Sääsi och jag nycklarna till lägenheten, så vi båda har haft en del flyttlådor och möbler dit. Själv var jag med lite mera grejer på kvällskvisten och monterade samtidigt upp hemmabiosystemet - fungerar prima! För mig återstår bara säng, hylla, garderob och soffa. Efter de så borde de mesta va på sin plats!

Lovely

21:18:28 2013-08-04 FOTO - Bröllop 0 Kommentar/er
Otroligt fint bröllop igår i Oravais kyrka och vid Kimo bruk där festen hölls. Det var lika varmt som i södern, så jag höll på förångas när jag sprang på med kameran i högst hugg hela kvällen. Förstås blev det lite svalare då kvällen nalkades.
 
Jag måste dock erkänna att jag blev rätt så trött på slutrakan då klockan närmade sig midnatt. Fötterna värkte och handen krampade. Min tanke var "jag tänker aldrig hålla i en kamera igen...". Det är inget som egentligen ska sägas högt från min sida...
 
Idag har jag känslan som att jag var på ett 10h workout pass igår. Värk i höger lår och arm, kan inte gå normalt eller lyfta saker normalt. Otroligt... Så dagen har spenderats vid datorn, rensat och redigerat närmare 300 bilder, och har ett par hundra som återstår.

Bröllopsfotograf

13:40:00 2013-08-03 Allmänt 0 Kommentar/er


Det blir snart att åka iväg och agera bröllopsfotograf i några timmar. Kusin gifter sig så det blir vigsel och bröllopsfest på lördagens schema. Och vädret har vi på vår sida, kanske lite för varmt för min del då jag ska springa på och försöka knäppa allt och alla.
 
Jag minns förra året då jag hjälpte Anders med en brudparsfotografering - shit va det var varmt och senare samma dag då jag skulle fotografera vigseln. Jag trodde att jag skulle smälta upp!
 
Gratulationer till alla lyckliga nygifta i helgen! Det verkar som att det ha varit populärt att gifta sig just denna helg.

Señorita

19:37:12 2013-08-01 Music of Life 0 Kommentar/er

Sexiga spanjoren Abraham Mateo, 15 år, med sin låt "Señorita". Bigsis' la upp en video då Mateo var 12 år och spelade in sin första engelska cover "I Surrender". Talang då och nu. Hans egna låt, Señorita, är väldigt medryckande!
 
Han påminner om Finlands unga stjärnskott Isac Elliot.
Isac Elliot - New Way Home