Balance

21:41:29 2013-09-30 FOTO - Porträtt 1 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Oj va det börjar bli längesen Sääsi och jag har kört en shoot. Bilden ovanför är tagen på kvällen efter första urvalsprovsdagen i juni. Hon hjälpte mig med fotouppgiften, som skulle lämnas in dagen därpå. Shit va jag är tacksam för att hon hjälpte mig in på nattetimmarna. - Jag kom ju in till skolan!

Nötskal

21:29:00 2013-09-29 Allmänt 0 Kommentar/er
I tisdags var det då studio- och utomhusfotografering. Och man kan säga att Novia studion är i en helt annan klass än lilla EFÖ-källarstudion. Helt underbar! Väntar bara tills jag får boka den någon dag och va där i några timmar.
 
Kort onsdag med lite presentationer och efter skolan blev det häng vid After Eight med Steph, Carro och Bea, och lite annat folk senare. Mot kvällen nalkades det Friends och Netti samt Melody på kvällskvisten. Vid Netti blev det biljardspel med Eci, Steph och sen var det tvåmannalag med Steph och jag mot två random killar. Vi klådde dom rejält.
 
I fredags blev det att åka till Vasa för att va hundvakt åt systeryster då dom skulle ner på en H:fors weekend. Saikkis va så duktig så, som alltid. Det blev en lugn lördag med soffläge och skräckisar i ända. Och idag blev det tidig väckning då Saiko ville ut, så ingen söndags sovmorgon för min del. I alla fall kom Sääsi på besök, har inte sett henne sen början av september så det började bli dags.
 
Fina vänner man har. :) ♥ 

Kvalitétstisdag

20:03:33 2013-09-24 Allmänt 0 Kommentar/er
Kvalitétstisdag. Vi har tillbringat dagen med en del fotograferande i mindre grupper. Vi har jobbat med bärbara blixtar utomhus på förmiddagen och på eftermiddagen tillbringade vi vår tid i studion. Det blev lite framför kameran och lite bakom, samt assistera med softboxar, lampor och dylikt.
 
Jag tyckte att jag förtjänade Makuuni godis och Thai-cube så jag lyxade till det en trevlig tisdag som denna. Dock känns det ganska slött att sitta hemma då man var van med Ollistisdagar för bara några månader sen. Det var nära en bussresa dit ikväll, men så blev det icke. Lika bra det antar jag, istället blir det en tidig kväll... HAH, said no one ever.

Doing some Magic

19:16:40 2013-09-23 Allmänt 0 Kommentar/er
Har haft en sjuhelvetes tandvärk idag. I förra veckan började det lite smått, men då trodde jag att det var bihålorna som spelade mig ett spratt, sen gick det om. På förmiddagen idag kändes inget av, men vid maten så kom värsta smärtan och inte blev det bättre på eftermiddagen. En svår dag att hålla koncentrationen intakt i studion med 16 andra individer.
 
Jag och Soffan åkte till alko och apoteket för att jag skulle ha värkmedicin samt vodka. Ska försöka med den egna huskuren att gurgla vodka och döda alla bacilusker i käften. Ryktet går att det brukar fungera, så ikväll ska det testas och tills jag får en tandläkartid, som jag hoppas få snabbt!

Party Week, almost.

19:56:00 2013-09-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Man kan säga att det har varit en liten party week. Introduktionskursen har varit och farit och inkommande vecka börjar vi på riktigt med studierna. Då får vi en uppfattning om vad det är för utbildning vi har tagit oss an.
 
I onsdags tog jag bussen till Vasa i hopp om att få uppleva en lika bra Wasa by Night som förra året. Dock blev det rena rama floppen. Jag hade betalat in mig till Ollis färdigt, innan det blev förfest hos Natt och Samis. Efteråt drog vi ut på stan och gick till en del krogar för att se vad som hände. Vi slutade i Ollis kön där jag stod som moraliskt stöd för polarna som bara orkade köa i 40 respektive 60 minuter. Då blev det paus vid Donken och då for alla åt sitt eget håll, men jag hamnade vid Ollis. Slutet var å andra sidan bra, innan jag var tvungen att catcha 02:20 bussen tillbaka.
 
Torsdagsjazzen nalkades, men i och med att det var 7€ inträde så var det många första årets studerande som höll till vid Friends och det var dit Sofia och jag hamnade efter att vi hade tillbringat lite tid hos hennes. En riktigt rolig kväll med bra sällskap!
 
Igår var det fest i skolan. Två stycken från bildkonst höll en fest i ateljén och bjöd folk från bildkonst, foto och musik. Först blev det Friends med Steph, Thomas och Kasper och sen drog Steph och jag till Netti och slutligen skolan. Det var dock inte så mycket hålligång där så vi drog tillbaka till Netti och hängde där. Och under kvällen pendlade vi mellan Netti och skolan. En riktigt rolig kväll och bra sällskap än en gång!

Werk Bitch / Work B**ch

20:28:00 2013-09-15 Music of Life 2 Kommentar/er


När Johannes nämnde att B.Spears nya singel hade läckt ut idag och att den heter "Work Bitch" så var min första tanke - "En låt som jag har på känn att jag kommer digga!". Klart jag hade rätt, den är super!

Oliver's Inn

19:58:56 2013-09-15 Allmänt 0 Kommentar/er
Kära Oliver's Inn blev det ändå igår. Tidigt också, redan halv tio så befann vi oss där. Åtminstone behövde man inte köa i och med att kön växte där vid elva tiden och sträckte sig till över klockan ett.
 
Härligt att va tillbaka på "hemmakrogen". Men det blev också en snabbis till Leipis på Vision. Fin stämning men det var ändå Ollis som gällde till stängningsdags. Många bekanta ansikten på småtimmarna så det var super!

Vision

17:21:00 2013-09-14 Allmänt 0 Kommentar/er
Ikväll blir det en liten tur till Leipätehdas på Vision a.k.a. House party! Det börjar bli ett tag sen sist, men det blir bara en snabbvända enligt planerna.

Gulis Fuxis 2013

22:11:00 2013-09-12 Allmänt 0 Kommentar/er
VI genomförde en station med "klädsträcket! - strip!
Foto: William
 
80tal-disco-hippie-flowerpower-peace. Detta var vårt tema för laget i Gulis Fuxis 2013 igår. Tio stationer och tio lagkamrater, det var awesome! Riktigt roligt var det i tävlingarna och även krogpartaj efteråt.
Foto: ?
 

Delivery: furniture

21:53:46 2013-09-12 Apartment T 2 Kommentar/er
Från halv fem till tio, 5,5 timmes monterande. Morsan hämtade Jysk leveransen med matbordsset, soffbord och tvbord idag, så ikväll har jag skruvat. Det är så otroligt skönt att få slänga sig ner på soffan efter att korsryggen började kännas av.

Skyltar

17:08:00 2013-09-10 Apartment T 1 Kommentar/er
Här i Apartment är skyltar en fetish. Typ. Vet inte varför dessa skyltar är så tilltalande, annat än att dom har en viss charm och är otroligt grymma. Det var Bigsis' idé att placera "What doesn't kill you..." på törnställningen, som finns på balkongen. Passar riktigt bra, right?
 
"What doesn't kill you, will only make you stronger". Vilken klyscha tänker vissa, men det är också en S&S-insider, som vi "kom på" i slutet av EFÖ Life i maj. Så jag tyckte det var en kul grej sen när jag såg skylten.
 

Buddha växt

19:16:00 2013-09-09 Apartment T 0 Kommentar/er
Mycket vila och hjortronsaft, trodde jag att de va. Men jag tog lite fel på namn och bär. Jag kom på att det är ju havtornssaft som jag har druckit hela helgen! Hehe, ojsan. Nåväl, mycket vila och HAVTORN för susen, känner mig friskare och piggare. Bra start på en ny vecka.
 
Intensiv dag med projektgruppen - Banana goes Bananas i Jeppis. Filmande och flummande och mycket skratt. Jeez!

Skolveckorna två

15:03:13 2013-09-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Två intensiva skolveckor, information på information, samt flytt till ny lägenhet och sådant.
 
Redan första dagen fick vi reda på att vi skulle på en trip till Helsingfors, torsdag-fredag. Det hade varit riktigt trevligt, men med den korta varseln och flyttande på gång så avstod jag från resan.
 
Veneziansk trodde jag att skulle firas med en lugn hemmakväll efter tunga flyttlass under samma dag - så blev inte fallet. Matilda, släpade med mig till Jepo där en hemmafest höll hus. Riktigt trevligt var det tills jag ändå tog en rätt så tidig kväll.
 
Skolvecka nummer två inleddes med mera information och en påbörjande förkylning. I onsdags var det Back to School vid Melody och vi påbörjade kvällen hos Sofias. Kvällen blev riktigt lyckad och största delen av kvällen satt vi vid Netti med musikfolket, och avslutade kvällen vid Melody.
 
Torsdagen var dötung då en redig förkylning drog över mig, och inskriptionen var riktigt jobbig då jag inte hade möjlighet att snyta mig eller nässpray till hands. Plus bankande huvud. Kvällen spenderades då i Sandras sällskap i söder. Jag fick se hennes nya lägenhet, hon klippte mig och vi chillade med The Simpsons och Family Guy.
 
Och igår tog jag ledigt då jag inte orkade upp ur sängen. Huvudet ville sprängas, trafikstock i näsan och riktigt trött.

Homie

07:23:00 2013-09-03 Apartment T 0 Kommentar/er
Drar småningom till skolan. Kreativt skrivande på förmiddagen och på eftermiddagen gäller en utställning i Tobaksmagasinet samt mera om studiehandledning. Och på kvällen väntas vernissage och konsert. Ha en bra tisdag!

Nyckelord: ljust

20:35:49 2013-09-02 Apartment T 0 Kommentar/er
Ännu mera information efter en intensiv helg. Det känns som att det aldrig kommer ta slut, hur ska man kunna lagra allt som informeras under introduktionsperioden.
 
Mycket program på schemat, både på dagarna och kvällarna. Vet inte var jag ska trycka in Apt C städandet denna vecka. I och med att mäklaren ska komma och granska innan den nya hyresgästen flyttar in på måndag.

Bathroom BW

20:13:33 2013-09-01 Apartment T 0 Kommentar/er
Badrummet i Apartment T. När vi var till Jysk igår så hittade Bigsis' ett riktigt snyggt duschdraperi åt mig, samt krokar med svarta knoppar på till själva draperiet. Fancy. Thanks sis'!
 
Black and White tema all the way, snyggt som tusan!

Anonym fråga

15:42:27 2013-09-01 Apartment T 0 Kommentar/er
Anonym frågar:
"Skulle ju vara kul att veta varför du flyttade?"
 
Svar: Kort och gott så flyttade rumskompisen tillbaka till Vasa och jag skulle inte ha klarat av hyran själv. Vilket resulterade i att jag sökte en ny lägenhet och hamnade i Nykarleby med en rimlig hyra.