Pampasveckan 2014

20:08:00 2014-03-31 Allmänt 0 Kommentar/er
I tisdags drog Pampasveckan igång. Jag stack till Vasa på dagen och hängde med bästaste Sääsi på eftermiddagen. Mot kvällskvisten körde vi in till stan för att lyckas komma in till Ollis på Pre pre Pampas. HAH. Vi var kanske 15min försenade och var tvungna och köa. Sääsi köade en timme och stack sen. Jag höll sedan ut närmare 2,5h innan jag kom mej in till vimlet. Bästaste Linatender slängde ihop x antal ursökta drinkar, like always. Yumyum! En riktigt trevlig kväll blev det ändå.

Jag var hemma under onsdagen men stack till Vasa igen på torsdag. Det blev inget Pre Pampas vid Ollis för att lyssna på Husbändet, istället ägnade jag kvällen hos Bigsis' och taggade inför fredagen.

Fredag. Pampas Nationaldag 2014 var här igen, efter ett års väntan. Förra året var epic, under hela veckan och nu var det upp till bevis om 2014 kunde leverera.

Värsta bästa vårvädret var här och jag började morgonen med att möta upp Schlöbö vid bussen. Sedan valsade vi ner till vattnet till Havstornet där Åskan hade ordnat Pampasfrukost. Vi avnjöt lite frukost och snackade med nya och gamla bekantskaper och hade det riktigt trevligt på bryggan. När klockan närmade sig 12 så gick vi till torget där den årliga olympiaden tog plats.

Schlöbö fick en liten makeover av Benji.
Feelis på torget!

But first, let me take a #selfie - Skruvster chicksen 
But first, let me take a #selfie
But first, let me take a #selfie - Skruvster chicksen + Benji
Efter den härliga olympiaden nalkades mat och sedan gick vi återigen till Havtornet för Mellanfest. Chill på bryggan med alltmöjligt trevligt folk och där satt vi till solnedgången. När folket började minska så stack vi till en mellan-mellanfest vid en lägenhet.
Skruvster chicksen och Sassa.
Rewell Center var smockat med alla möjliga människor som väntade på att "Dr. Bombay" skulle uppträda. 


En riktigt rolig och händelserik nationaldag. Tackar alla medverkande och jag kan säga er att jag inte kunde röra mig på lördagen. Jag mådde hur bra som helst, men min kropp hade blivit överkörd av en ångvält. Nu pausar vi lite och får invänta nästa års Pampas Nationaldag 2015!

Noviums 6:e Årsfest

13:36:00 2014-03-27 Allmänt 0 Kommentar/er
Efter mycket planerande med Årsfestkommittén sedan januari så var fredagen den 21 mars kommen. Noviums sjätte årsfest ägde rum vid Campus Allegro i Jeppis detta år.

Under dagen var det sista minuten to-do, innan man kunde stressa med att fixa sig inför kvällen istället. Vi begav oss sedan till Helens på ett glas före jag skulle till Campuset o hjälpa till med det allra sista.

Solenn akten började kl 18 där vi fick ta del av tal och hälsningar från diverse föreningar och skåla i champagne.

Middagen tog plats vid 19 tiden och där bjöds det på snapsvisor, otroligt god mat, musik av våra fina Skruvster trubadurer, Emma och Victor.
Förrätt: Skagenröra på malaxlimpa
Varmrätt: Helstekt yttrefilé av nöt med rödvinssås, ugnsrostade rotsaker och ugnspotatis
Efterrätt: Pannacotta med hallonsås

När maten hade lagt sig så var det dags för Lila i Rosa bandet att spela ett par valser och lite uptempo. Mellan varven kunde man fotograferas och mingla.

Då de sista låtarna spelades och vi skulle dra oss vidare till eftersläppet så gjorde vi i ordning det sista inför det. Eftersläppet var galet och roligt. Med diverse missöden som vi fick nys om dagen efter.

Efterefterfest från halv fem till närmare halv sju-halv åtta vid Soffans, innan man drog vidare för några timmar sömn tills man skulle upp till sillizen vid Moody klockan 11.

Skruvster week?

14:42:51 2014-03-15 Allmänt 0 Kommentar/er
Det känns som att den här veckan har bestått till största delen av Skruvster. I måndags var det bildbehandling på schemat, städa och sen bakning av två kladdkakor inför öppet hus vid Campus Allegro. Mot kvällen blev det Stephs.
 
I tisdags så var det då öppet hus. Skruvster bjöd på godsaker och kaffe för en billig slant. Vi sålde mellan kl 10 och cirka 18.  Det var en hit och många var villiga att stödja vår verksamhet som studerandeförening.
 
Onsdagen bestod av ett snabbt lunchmöte och på kvällen så var största delen av styrelsen vid Schlöbös på sy- och vinkväll. Koncentration på hög nivå, indeed. Vi skrev rim och sådant på halarna, och hade det riktigt trevligt. Tack för den kvällen!
 
Torsdagen gick åt till att städa, ta det lugnt, packa, m.m. På kvällen drog jag till föräldrarnas då dom kom hem från Puerto Rico. Jag sov sen där och vaknade så tidigt som halv fem på fredag morgon.
 
Fredag och lördag har bestått av LSK planeringsdagar + styrelsemöte. Intensiva dagar, men den mest intensiva måste ha varit igår då vi hade två gästtalare och sen skulle vi gå genom en del saker. Tack och lov blev det en riktigt god middag på kvällen.
 
Resten av helgen går ut på att chilla och sova ut. Få gjort några uppgifter kanske också. Over and out.

Blandad vecka

15:42:23 2014-03-10 Allmänt 0 Kommentar/er
Ingen aning vad jag ska säga om denna vecka. Jag tror bilderna får tala för sig själv.
 
I alla fall kan jag säga att vi kom oss till Vasa på Fastlaskiainen, typ, i tisdags. Det blev en riktigt lyckad och rolig kväll. Dagarna efter det så fick jag bl.a. en smärre matförgiftning. Trevligt...
 
Jobb med Sääsi i helgen också. Riktigt roligt och trevligt var det!

Första mars bröllop

20:15:00 2014-03-01 FOTO - Bröllop 0 Kommentar/er
Fotograferade för Photomoments idag. Brudparsfoto samt vigsel på eftermiddagen. Tack och lov att det inte var -20. Det räckte gott och väl med +2 och kall vind.
 
Gratulationer till Pernilla och Robin, lycka till! Nu blir det bildredigering i två dagar för min del.