Can't Believe It

17:43:05 2013-07-31 Music of Life 0 Kommentar/er

Flo Rida och Pitbull har kommit med en ny hit, Can't Believe It. Och de kan inte jag heller, haha. En riktigt bra låt, rikligt med bas. Just the way I like it! Lyssna!

Back to the 90s

13:38:00 2013-07-28 Videor 0 Kommentar/er


Tre dansgrupper uppträdde under Jeppisdagarna - Vogue, Hiphop och Streetkidz. Deras koreograf är ingen mindre än Inxi som har något att framföra varje år under Jeppisdagarna. Vogue gruppen imponerade verkligen, super framträdande!
 
Och min duktiga vän Johannes är Vogue-killen själv! Fint gjort!

Jeppisdagar-Friday

22:12:00 2013-07-27 Allmänt 0 Kommentar/er
I början av gårkvällen så visste man inte riktigt vad som skulle hända, men det blev en helt bra Jeppisdagar fredag. Pendlande mellan Netti och Skolparken under kvällen. Träffade många vänner och bekanta som man inte har sett på ett tag så det blev en intressant afton.

Höjdpunkter under kvällen måste ha varit ölen jag köpte på Netti. Bartendern räknade lite fel och misstog min 10-lapp för en 50, så jag gick typ 40 euro på plus. Och när jag skulle ta taxi hem så istället för att betala cirka 40 euro så kom jag mig hem för endast 15 euro samt en trevlig pratstund med en snygg taxichaffis (hihi). En helt lyckad kväll som sagt!


Hängde med Matilda, Elli och Alexandra i Skolparken i början av kvällen.

Träffade senare på boysen i Skolparken där in på nattetimmarna.

"Here we go, yo!"

20:00:00 2013-07-26 Music of Life 0 Kommentar/er
 
Off to Djäppiz och se vad "Back to the 90s" har att bjuda på för dansframträdande. Även deras näst sista för den här sommaren. Senare får vi se vad kvällen har att erbjuda... kanske vi träffas på puben eller i parken.
 
Minns inte senast jag var till Melody, det kan va nått i stil med juldagen. Man vågar väl inte dit efter att ha vant sig med Oliver's Inn. Å andra sidan vill jag inte dit nu heller, det får bli typ Netti och Skolparken.

Håll kvar vid Er gamla blogg!

19:08:34 2013-07-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Läste nyss genom några Frågor och Svar-inlägg från min gamla blogg. Spännande, må jag säga. Jag minns inte ens att jag skrev det där som svar på frågan "Din största dröm".
 
En annan fråga var "Vad gör du om 4 år", mitt svar var då: "Om allt går som planerat så borde jag befinna mig på tredje året vid en yrkeshögskolan inom foto som jag har tänkt satsa på." - Allt gick som planerat, jag fick mej ett awesome år på EFÖ och nu blir det YH Novia till hösten!
 
Så jag säger till er som får för er att byta blogg eller ta bort den. HÅLL KVAR VID ER GAMLA BLOGG! Det är så roligt efteråt att läsa och se över vad man har åstadkommit för galenskaper genom åren!

Egna metoder

14:04:29 2013-07-26 Allmänt 0 Kommentar/er
Jag tror det här är det smartaste jag någonsin kommit att tänka på! När modernaturs vindbriser sviker en så får man ta tag i det med egna metoder, golvfläkt! Fast jag hade på fullt ös så var det hett ändå...
 
I veckan har det varit Jeppisdagarna 2013. Det har inte klingat lika fint i år till skillnad från tidigare år, men man måste väl orka sig ut ändå ikväll i och med att man ska va bejbivakt åt syrrans hund imorgon. De blir awe! :)

Hot on the Track #2

15:46:00 2013-07-23 Music of Life 0 Kommentar/er
 
"Hot on the Track #2" är här! Dessa är låtar som dunkar från min subwoofer denna sommar. I april hade jag min första Hot on the Track-lista och den idén fick jag från Tidstjuvens blogg.
 
Lyssna! Kanske ni hittar nån ny låt att lägga till på er summerhits-lista!

"Steppin' out the place tun it up tun it up"

15:12:02 2013-07-23 Music of Life 0 Kommentar/er

Storloppis

19:47:05 2013-07-22 Allmänt 0 Kommentar/er
Inledde Jakobsdagarna 2013 med mami på förmiddagen - storloppis på torget. Lite smått och gott fann vi, både på marknaden samt Blossom, men dessa två ting på bilden är då från marknaden. En skylt som alla och ingen har samt ett kuddöverdrag.
 
Jag fick även ögonen på ett gammalt fönster och jag skulle så ha velat ha ett sånt! Det är inte så att jag har ett trasigt fönster, nejdå. Inredningsmässigt, tänkte jag mig.

"Going for au naturel beauty..."

12:24:00 2013-07-21 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra
 
Jag hade totalt glömt bort att visa er bilder från Au Naturel fotosessionen, som Sandra och jag hade i början av sommaren. Nåväl bättre sent än aldrig, kanske?

Något nytt!

13:19:00 2013-07-20 Allmänt 0 Kommentar/er
En spontanisk trip till Molpe blev resultatet igårkväll, nyktert. Istället för att sitta hem och glo på tv så valde jag hellre att träffa folk vid Mölle och Molpe paviljongen. Varje helg ska det vara något nytt! Första stoppet var vid en villa där lite av Korsnäs folket var. Senare så styrde vi kosan mot Mölle restaurangen där vi utbytte skratt och någon konstig historia på terassen, innan vi körde över bron till paviljongen. Inte lika mycket folk som jag hade förväntat mig, men ändå lagom. Gamla och nya bekantskaper även denna gång. På slutrakan träffade Sääsi och jag på Sassa, som kom sig dit på slutet.
 
Lite över klockan två blev det att köra hemåt, då jag lovade föräldrarna att komma hem och slipa/måla fönster idag... vilket inte kommer bli av eftersom det regnade i natt/på morgonen.
 
Förvånansvärt nog så vaknade jag av mig själv lite före elva då alarmet skulle gå på. Rätt så klarvaken var jag fast jag gick och la mig där vid fem tiden på morgonkvisten. Mamma sa att jag kanske har börjat lugna ner mig nu. Den senaste tiden har jag sovit länge och varit trött och smått stressad. Men kanske hon har rätt att jag har kopplat av lite, för det är andra dagen jag är lite piggare på morgonen.

Värmen och inte upplevelsen

12:05:00 2013-07-19 Allmänt 0 Kommentar/er
Tänk om man inte hade tagit den där Rhodos-resan i juni och valt att åka på RockOff till Åland istället. Vi var ju ändå till Rhodos förra året, så i år hade man ju kunnat köra på en Åland-resa. Jag antar att det är värmen som lockar då man beställer en resa till södern och inte själva upplevelsen.

Mötley Crüe, Sweden Rock 2012

Jag ångrar inte Rhodos det minsta, men det skulle ha varit en festival på toppen av sommaren 2013. Förra året blev det Rhodos och Sweden Rock. Det hade suttit fint med RockOff den här sommaren då. Tror nästan det hade gjort sommaren 2013 till den bästa och innehållsrikaste!
 
Det är lätt att vara efterklok... Men ni som är där eller ska dit - ROCK OFF! Nästa år är det kanske min tur... :)
 

Sneeky peeky

17:39:00 2013-07-17 Allmänt 0 Kommentar/er
Sneeky peek av vad som har införskaffats idag. Jag hittade en perfekt skärmvägg, liten byrå och en mega mysig filt.
 
Skärmväggen tänkte jag göra själv. Vi hade stommen här hemma så jag började måla den vit igår, men så fann jag den här vid Tuuri och den var i en passlig bra storlek och kommer passa super inredningsmässigt. Den jag påbörjade var lite av större laget. Fast jag ska ju göra den här hemma färdigt för mamma ska väl använda den till något i ett senare skede.

En ny familjemedlem

17:21:36 2013-07-17 Allmänt 0 Kommentar/er
My New Baby... Efter Tuuri-tripen med mami så var jag en kameraväska rikare och förhoppningsvis en väska fattigare. Jag har ju min National Geographic, som jag har haft i något år från Cyberphoto, som jag borde få sålt bort.

Den här Lowepro som blev köpt idag har jag också sett på Cyberphoto och jag fastnade för den. I och med att min utrustning utökar sig så behöver jag en rymligare, och den här var perfekt. Ett minus var att den inte rymmer en laptop som National Geographic gör.

 

"Love bonds for a lifetime"

12:49:25 2013-07-16 FOTO - Bröllop 0 Kommentar/er
Modell: Mia & Timo | Hår: Milou Hair

Storkorshamn

11:43:32 2013-07-15 Allmänt 0 Kommentar/er
I fredags körde jag tillbaka till Vasa och då åkte S och jag till Röda Korset loppis för att se om dom hade nå tv-bord - nej. Sedan vidare till Jysk, Sotka och Asko. Vi hittade ett par stycken vid Jysk, men vi tänkte att vi skulle testa lyckan vid Asko. Jajamensan, efter många om och men så beslutade vi oss för ett utställningsbord, som var det sista dom hade. Det var på rea och sedan några euro billigare då det var utställnings.
 
På kvällen blev det utgång med S och S efter att Sääsi hade varit chaufför till skumparty vid Åminne. Först lite förkrök och sedan vidare till stan där första stoppet var O'Malleys där Fredrik Furu uppträdde. Då småtimmarna närmarde sig så drog Sääsi och jag till Ollis for old times sake. Där träffade vi på Sassa och många andra bekanta. Det blev en lyckad kväll som slutade med en skrattfylld taxiresa tillbaka!
 
Det blev tidig väckning på lördagsmorgonen då jag skulle köra från Sääsis till Bigsis', i och med att jag skulle joina Bigsis' till frissan då hon skulle fixa en håruppsättning till fotograferingen som ägde rum senare på dagen.
 
Vi hann bara hem så var det några timmar tills jag skulle återigen till Sääsis för då skulle vi till Korsnäs på kvällen. Dom hade dans vid Storkorshamn, vilket dom inte har haft på sju år så vi slog till och rörde oss söderut mot kvällen.
 
Det blev tre stopp, för-förfest vid J då han hade en cykel att låna, sen cyklade vi iväg till ett 30 års kalas som vi crashade. Vi blev bjudna på gottgott samt underhållning av en sju åring. Shit va vi skrattade, hon hade verkligen ett gott ordförråd! Kring elva tiden så hade vi anlänt till Storkorshamn där det var helt lagom mycket folk och fin stämning, flera bekanta ansikten samt även nya bekantskaper. Innan vi kom tillbaka så tog vi ett oväntat stopp vid "30 års kalaset" och det var lite oturligt för det visade sig att ösregnet kom när vi skulle börja cykla iväg. Genomvåta kom vi tillbaka innan det blev natten!

Tack än en gång för en riktigt lyckad kväll, och helg!

"10 years later"

22:27:00 2013-07-14 FOTO - Bröllop 0 Kommentar/er
Modell: Mia & Timo | Hår: Milou Hair
 
Fotograferade syster och hennes mans 10 års bröllopsfoto igår. Första stoppet var Milou Hair, frisörsalongen där syrrans väninna fixade till en snygg håruppsättning och sedan bar det av till två fotoplatser. Graffiti stället där jag fotade Sandra i slutet av maj samt en park i Vasa där M&T tog sina bröllopsfoton för 10 år sedan.
 
Vi var inte dom enda som hade ett bröllopstema. Ett ungt brudpar med följe höll också till där.

Månadens schema

21:32:07 2013-07-11 Allmänt 0 Kommentar/er
Några i prickade "måste-datum" har jag under juli månad samt tredje augusti. Annars är det ganska fritt var jag placerar in ytterligare händelser, t.ex. slipa och måla fönstren här hemma, flytta grejer till lägenheten så fort vi får nycklarna, Tuuri-trip och IKEA-roadtrip ska också prickas in här inom en snar framtid.

"For me the goddess is the female of God, She is powerful if different."

20:23:18 2013-07-11 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra

Apt. C

19:00:00 2013-07-10 Allmänt 0 Kommentar/er
Hyresavtalet skrevs på idag. Shit vilken snygg lägenhet, ljus och nyrenoverad. Jag är totalt förälskad i den, så jag tror minsann vi kommer trivas där efter att vi fått dit våra saker och gjort oss hemmastadda!
 
Vissa har sina funderingar om då S&S ska bo under samma tak inom 47m², men vi har liknande stil inredningsmässigt, kommer mestadels bra överens samt är bra på att kompromissa. Vi har ju ändå bott på internat i ett halvt år så va ska inte det här gå då också!

Playfull shoot with S

00:28:45 2013-07-08 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
En snabbis shoot med Sääsi i torsdags. Egentligen hade vi tänkt va ute, men så blev det lite ändrade planer så vi tog shooten inomhus. Sandra hade fixat en kattlik look, så det var vårt tema för denna gång. Lite lekfullt.

The Lone Ranger (2013)

00:17:44 2013-07-08 Film & Serier 0 Kommentar/er


Det märks att det är samma crew bakom The Lone Ranger, som gav oss Pirates of the Caribbean. Vi har ju Johnny Depp med oss, som gör hela filmen sevärd och otroligt rolig! Några andra kända ansikten är Armie Hammer och Helena Bonham Carter.

En action-komedi som var värt pengarna och som borde ses på the big screen. Johnny Depps karaktär, Tonto, påminner en del om den berömde Jack Sparrow, och det gör filmen superb då man kan relatera till POTC. Armie Hammer hänger med i svängarna och får en att tappa andan med sin maskerade karaktär. Love a man in a uniform... ;)

Kritikerna grillar verkligen årets western-film, och det är lite synd. Men det är väl sånt kritikerna är till för, att sänka ens förväntningar. Fast dom tar i lite väl mycket ibland.

"Mick LaSalle of the San Francisco Chronicle called it "the biggest stinker of 2013" and said that it was "a movie for the whole family ... to avoid. It represents 2 1/2 of the longest hours on record, a jumbled botch that is so confused in its purpose and so charmless in its effect that it must be seen to be believed, but better yet, no. Don't see it, don't believe it.""
Wiki - Critical Response

 

Vasaveckan

17:21:00 2013-07-07 Allmänt 0 Kommentar/er
Veckan har då hittills spenderats i Vasa under tiden Bigsis' och hennes man är på 10 års bröllopsresa till Samos, Grekland. Både för att få vara i Vasa och titta till deras katt.
 
Det har varit en händelserik vecka - S&S time, fotande, filmkvällar, ABC-resor, Solf-resor, fest i K-näs, och allmänt mys. Det har varit riktigt roligt och jag har ännu 2-3 dagar kvar i Vasa innan jag drar mig norrut för att försöka få lite jobb gjort på hemmafronten. Sen är det tillbaka till Vasa följande lördag då jag ska fotografera Bigsis' 10-års bröllopsfoto. :)
 
... men nu nalkas det Johnny Depp på the big screen, The Lone Ranger.

"I have the heart and stomach of a queen"

15:37:21 2013-07-07 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Modell: Sandra | Hår&Smink: Sandra

Project C

18:47:00 2013-07-05 Interior Design 0 Kommentar/er
Nu rullar det igång och det närmar sig. Ni kanske anar vad jag snackar om - själv kallar jag det Project C och det är allt jag avslöjar för stunden. Spännande, spännande...

Tittade och hittade lite inspirationsbilder på Pinterest. Otroligt snygga interiörer!
 

"Each moment is nightfall not spacious enough to contain all hope that there will be morning."

13:38:42 2013-07-04 FOTO - Porträtt 0 Kommentar/er
Igår kväll/natt drog vi till med en fotosession efter ett litet uppehåll. Vi tyckte att det var ett tag sen så vi var bara tvungna att ta tag i de - och det gjorde vi minsann! Temat vet jag inte riktigt vad vi ska kalla det, men fotoplatsen var ruinerna i Gamla Vasa.
 
Fina foton, trädklättring och många skratt, som följde med oss in till ABC, där vi hämtade Hesemat och tog med tillbaka på filmkväll.

Devious Maids - the new Desperate Housewives

19:08:00 2013-07-01 Film & Serier 0 Kommentar/er
Mina Desperate Housewives dagar är över då jag har race:at igenom alla åtta säsonger, men istället fick jag ett hett tips från Jennys blogg. Hon skrev om den nya "Desperate Housewives"-serien - Devious Maids, som Eva Longoria och Marc Cherry ligger bakom!

Redan efter första episoden så fick jag DH vibbar. Och jag stör mig redan på många av karaktärerna, haha. Den påminner rätt mycket om DH, och det gillar jag! Jag tror det här kommer bli en riktigt lyckad serie, så ni som tycker om Desperate Housewives - kolla in den nya serien nu!

Eva Longoria försvarar Devious Maids
 

Don't stop believing...

16:59:41 2013-07-01 Allmänt 0 Kommentar/er


Jag fick besked från Novia idag. Rättare sagt så började det med att en kompis skickade och grattade mig på Facebook på morgonen - då jag ännu låg och drog mig i sängen. Jag rusade snabbt upp och ropade lite, och senare på Facebook såg jag att min trogne EFÖ vän Soffan hade skrivit på loggen "Vi slapp in!". Jag var tvungen att se för mig själv på nätet, och jovisst stämde det! 

Det officiella brevet väntar jag fortfarande på, som troligen kommer med snigelposten imorgon. Men whatever, man vet ju ändå va som väntas till hösten!
 
Jag hade på känn att jag skulle komma in, med tanke på att jag hade fått grönt ljus över telefon. Det var bra att jag litade på instinkten och inte skickade in bekräftelse till Vasa yrkes. Det hade ju, som sagt, varit onödigt.