Day 5 - Lindos Trip

23:59:00 2013-06-20 Rhodos 2013 0 Kommentar/er
Klockan 13 tog vi bussen söderut till Lindos, som ligger 50km på sydost kusten från Rhodos stan. Det tog lite mera än en timme och bussen hade inte det bästa AC systemet, men det gick bra ändå. När vi kom dit så slog värmen verkligen emot!

Vi promenerade nerför en brant väg in till stan och benmusklerna fick jobba. Sedan gick vi genom pittoreska gränder, som bestod av små butiker och restauranger. Riktigt mysigt. Och en "åsnestation". Söta.
Det här var bara början... Vi följde "Acropolis"-pilarna och x antal trappor och sluttande vägar för att komma upp dit. Svetten rann, solen stekte och vi hoppades på att det skulle komma till ett slut - det gjorde det.

Bara för att så skulle man ha behövt ta åsnetaxin ner och sen upp, men nähä...
Väl uppe så var inträdet sex euro och då var det bara att börja sightsee:a. Gå uppför flera trappor och låta solen gassa på, jeez va svetten rann... Äckligt. Man tyckte att det skulle blåsa på acropolis, men icke sa nicke.
Då vi hade kommit ner på jorden igen så nalkades mat, i och med att vi missade frukosten och inte hann med lunchen så var vi en aningen hungriga. Då tog vi första bästa och snabbt in med en kall öl och sparkling water. Beef Burger fanns på min tallrik, och sötkissen Eve fick kanske 1/3 del i slutändan. Hihi.
Sötkissen Eve visste till vilket bord hon skulle komma. Hon hämtade mat till sina kattungar uppe på taket. Sweet.

Då vi kom tillbaka till Rhodos stan så fikade vi på Starbucks, Cool lime och en cookie till mig. Slut kommentar: Nu har man fått se Lindos och dess acropolis och det var riktigt fint där!
 

Ni kommer få se bilder från Lindos i ett skilt inlägg senare!

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Blogg:Trackback